Facebook Pixel ΑΕΚ SOS, μετά την γκέλα, οπωσδήποτε επιθετικός!
| 2015-08-29 23:22:00

ΑΕΚ SOS, μετά την γκέλα, οπωσδήποτε επιθετικός!

ΑΕΚ SOS, μετά την γκέλα, οπωσδήποτε επιθετικός!

Πάλι καλά που δεν πνίγηκε η ΑΕΚ στα Πηγάδια! Η Ξάνθη έβαλε δύσκολα στην Ένωση, η οποία ήταν εμφανές, ότι χρειάζεται έναν ποιοτικό επιθετικό. Πολύ κακοί Βάργκας, Μπαρμπόσα. Τί να σου κάνει ένας Μπουονανότε;


Το πρώτο της στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα έκανε η ΑΕΚ στην Ξάνθη. Μετά την παθιασμένη νίκη στην πρεμιέρα, η Ένωση έφερε ισοπαλία στη Θράκη, αφού δεν μπορούσε με τίποτα να βάλει γκολ. Βλέπετε, ο Βάργκας ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ο Μπαρμπόσα κακός. Οπότε από Δευτέρα η Ένωση θα πρέπει να βάλει σε πρώτη μοίρα την εύρεση επιθετικού.

Mε συνταγή Πλατανιά, με εξαίρεση τον Τζιμπούρ

Η 11άδα που αγωνίστηκε η ΑΕΚ κόντρα στον Πλατανιά επιλέχτηκε απ'τον Τραϊανό Δέλλα να αντιμετωπίσει την Ξάνθη. Μοναδική διαφορά ήταν η απουσία του τραυματία Τζιμπούρ. Κάτω απ' τα δοκάρια κάθισε ο Μπαρόχα και την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος και Σοϊλέδης. Οι δύο κοφτές στα χαφ ήταν ο Γιόχανσον με τον Σιμόες. Ο Βάργκας τοποθετήθηκε 10άρι, στη δεξιά πτέρυγα ο Πλατέλλας, στην αριστερή ο Μπαρμπόσα και μοναδικός προωθημένος ο Αραβίδης.

Τα βρήκε μπαστούνια

Η Ξάνθη ήταν πιο δυναμική στην έναρξη της αναμέτρησης. Οι ακρίτες πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να περιορίσουν τους “κιτρινόμαυρους”. Απ'το 10' και μετά, η Ένωση βρήκε τα πατήματά της, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, βγήκε μπροστά, αλλά τα βρήκε... μπαστούνια μπροστά στην πολύ καλοστημένη άμυνα των ακριτών. Από δεξιά ο Δικέφαλος ήταν πολύ απειλητικός με Πλατέλλα και Γκάλο, από αριστερά όμως ο Μπαρμπόσα ήταν κάτω του μετρίου, ο δε Σοϊλέδης άφαντος. Η δυσκολία στο δημιουργικό κομμάτι ήταν εμφανής (ο Βάργκας έκανε κακό ματς), με αποτέλεσμα να μην δούμε καμία αξιόλογη ευκαιρία για 45 λεπτά. Γενικά το πρώτο ημίχρονο, εκτός από γκολ, δεν είχε καθόλου φάσεις. Μόνο κάποιες καλές ενέργειες ξεχώρισαν, όπως το 1-2 που έπαιξαν Αραβίδης και Βαργκας στο 20' και το τετ α τετ του Ντιμιτρόφ στο 32', το οποίο καταστράφηκε απ'τον ίδιο τον Βούλγαρο, καθώς έχασε τον βηματισμό του και ο Τζανετόπουλος απομάκρυνε.

Έναν επιθετικό ρε παιδιά...

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι κυμάνθηκε στον ίδιο ρυθμό. Η ΑΕΚ αδυνατούσε να απειλήσει, ακόμα και με την είσοδο του Κρισάντους (69'), ο οποίος αντικατέστησε τον κάκιστο Βάργκας, πριν ο Βενεζουελάνος χάσει την ευκαιρία του αγώνα στο 60'. Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά, ο Δέλλας αργούσε να κάνει αλλαγές και στο τέλος (85') έριξε στο ματς τον Μπουονανότε. Ένας νάνος όμως δεν έφερε την άνοιξη με το παιχνίδι να λήγει 0-0 και την Ένωση να γνωρίζει το πρώτο της στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα.

Έτσι οι άνθρωποι της ΑΕΚ από αύριο βάζουν σε πρώτη μοίρα την εύρεση επιθετικού. ¨Ετσι και αλλιώς υπάρχει έτοιμη λίστα για τον αντί-Τζιμπούρ.

Δέλλας (Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτανί, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Χερέα (55' Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, Καπετάνος (79' Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (46' Παπαστεριανός)

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας (69' Κρισάντους), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (79' Ανάκογλου), Αραβίδης (87' Μπουοανότε).


Διαγωνισμός sportdog: Κερδίστε 5 διαρκείας της ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags