Facebook Pixel Ανάλυση Τσάρλυ: Διπλό τίτλου, με αέρα υπεροχής
| 2015-10-05 13:38:00

Ανάλυση Τσάρλυ: Διπλό τίτλου, με αέρα υπεροχής

Ανάλυση Τσάρλυ: Διπλό τίτλου, με αέρα υπεροχής

Οι ποδοσφαιριστές του Σίλβα έφυγαν σαν θριαμβευτές και από την Τούμπα....

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και είχαν μια αίσθηση υπεροχής. Ξεκίνησαν να χτυπάνε με τον Ντουρμάζ, την αδυναμία που έχει στις πτέρυγες η τακτική του Τούντορ.

Στο 5ο και στο 11ο λεπτό ο Ντουρμάζ έγινε επικίνδυνος εκμεταλλευόμενος τα ελεύθερα μέτρα που είχε μπροστά του. Μετά το πρώτο 15λεπτο άρχισε να έχει μεγάλη συμμετοχή ο Ιντέγε. Η μπάλα ακούμπαγε συχνά στον Νιγηριανό και βοηθούσε τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να αφήνουν στην Τούμπα μια αίσθηση υπεροχής.

Στο 27ο λεπτό ο εντυπωσιακός Φορτούνης έδωσε μία εκπληκτική διαγώνια πάσα στον Ιντέγε. Ο φορ του Ολυμπιακού ήταν ζεστός από τη συχνή επαφή που είχε εκείνο το διάστημα με την μπάλα, χόρεψε Κόστα, Τζαβέλλα και έκανε το 0-1. Οχτώ λεπτά αργότερα, ξανά από ασίστ του Φορτούνη, αυτήν τη φορά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μιλιβόγεβιτς έκανε το 2-0. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε σαν μοναδικό πρόβλημα να λύσει τις επελάσεις του Ροντρίγκες.

Ο Σίλβα προσπάθησε να του βάλει δεύτερες σκέψεις και να του κόψει την επιθετικότητα φέρνοντάς του ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον πιο επικίνδυνο επιθετικά Ντουρμάζ στην πλευρά του, ο Ροντρίγκες όμως ήταν ένα μόνιμο πρόβλημα.

Στην επανάληψη ο Τούντορ έπαιξε το χαρτί του Μπερμπάτοφ και κατέβασε πιο χαμηλά τον Μακ. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα και ο Ολυμπιακός άρχισε να βγάζει κούραση. Μέχρι το 60ό λεπτό δημιούργησε 3 μεγάλες ευκαιρίες, άξιζε ένα γκολ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν, εκτός από ψυχολογία, αέρα νικητή και τερματάρα.

Σε αντίθεση με τον Ολσεν, ο Ρομπέρτο όποτε χρειάστηκε καθάρισε. Στο 64ο λεπτό ο Σίλβα έκανε ακόμα μία έξυπνη κίνηση από τον πάγκο. Διαπίστωσε πως ο άξονάς του χρειάζεται επιπλέον ανασταλτική θωράκιση και πέρασε τον Καμπιάσο αντί του Φορτούνη. Γυρνώντας την τακτική του σε ένα πιο σφιχτό 4-3-3.

Η αλλαγή συστήματος του Σίλβα βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να διαχειριστούν καλύτερα το παιχνίδι. Χρειάστηκε μόλις μία ακόμα φορά στη φάση του 73ου λεπτού να δείξει ο Ρομπέρτο πόσο σημαντικό είναι να έχεις καλό τερματοφύλακα.

Κανένας δεν μπορεί να πει πως δεν προσπάθησαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι πως άξιζαν ένα γκολ στο διάστημα από το 45ο λεπτό έως το 64ο λεπτό. Πλήρωσαν τις αδυναμίες που έχει ακόμα η τακτική του Τούντορ στο διαγώνιο ποδόσφαιρο από τον άξονα στα πλάγια αλλά και το γεγονός πως οι τρεις στόπερ δεν πάνε πρώτοι στην μπάλα από τον αντίπαλο φορ.

Αποδείχθηκε επίσης λανθασμένη η απόφαση Τούντορ να ξεκινήσει με την Ντόρτμουντ τον Μπερμπάτοφ και να τον κρατήσει για το δεύτερο ημίχρονο στο ντέρμπι. Μέχρι να μπει στο γήπεδο ο Ολυμπιακός υπερτερούσε πολύ σε προσωπικότητα. Εβγαλε με έναν αέρα υπεροχής το πρώτο ημίχρονο, που πιθανότατα να μην ήταν τόσο έντονος αν υπήρχε ο Μπερμπάτοφ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags