Facebook Pixel Με το μυαλό στα... πλέι-οφ, από την 7η αγωνιστική
| 2015-10-19 15:16:00

Με το μυαλό στα... πλέι-οφ, από την 7η αγωνιστική

Με το μυαλό στα... πλέι-οφ, από την 7η αγωνιστική

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον «Δικέφαλο» του Βορρά, που πληρώνει ακριβά, τις επιλογές του στην άμυνα και κάτω από την εστία που τον φέρνουν από την 7η αγωνιστική στο -10.

Αυτό ήταν ντέρμπι, μάλιστα. Ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε τις τραγικές αντιδράσεις της άμυνας του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος και κατάφερε να προηγείται με 2-1. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, το σφάλμα του Νίκου Παπαδόπουλου να βγάλει από το ματς τον Μπουλούτ (αλλαγή που δεν κατάλαβα) και για μια ακόμα φορά έφτασε σε ανατροπή με τον Μπερμπάτοφ να ισοφαρίζει και τον Τζαβέλλα να ευστοχεί με φάουλ. Ο Μπερμπάτοφ εκτελεί ένα κάκιστο πέναλτι, μόλις το ματς μπαίνει στα χασομέρια. Κι εκεί έρχεται πάλι το... σύνδρομο του Όλσεν που μπλοκάρεται πίσω από τους παίκτες του Ηρακλή και ο Μπαρτολίνι κάνει το 3-3. Όλα τα λεφτά στις κερκίδες και η εφευρετικότητα σε ιδέες και ατάκες στα πανό των φίλων του «Γηραιού». Είναι απίστευτοι τύποι.

Στο δια ταύτα, ο ΠΑΟΚ είναι πλέον στο -10 από την κορυφή. Μία ημέρα μετά την ΑΕΚ και την συντριβή της στο «Καραϊσκάκη», δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο για να την πιάσει στην 3η θέση (εκεί που φιγουράρει και ο εξαιρετικός φέτος Πανιώνιος) και πλέον σκέφτεται από πολύ νωρίς τα πλέι-οφ. Κι επειδή φέτος, πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός, παρά τα όποια θέματα που έχει, βαθμούς δεν θα χάνει εύκολα, προβλέπω πως η δυάδα των «αιωνίων» θα φύγει πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους νωρίς. Ειδικά αν ο ΠΑΟΚ, δεν σταματήσει τους «πράσινους» την προσεχή αγωνιστική, τότε θα δούμε ξεκάθαρα μια κούρσα για δύο.

Η ομάδα του Τούντορ, πληρώνει και αυτή τα σημαντικά κενά στην άμυνα. Και... τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς να βάλει κανείς σε αυτή την ομάδα, η «γκάφα» είτε από κάποιον κεντρικό αμυντικό, είτε από τον τερματοφύλακα θα γίνει. Σίγουρα ο Σάμπο κάνει την εσφαλμένη πάσα στο 2ο γκολ, αλλά μήπως είναι αντίδραση αυτή, στη φάση του 1ου γκολ; Καλά για τον Όλσεν, δεν το συζητάμε. Εδώ, βρισκόμαστε μπροστά σε περίπτωση ομάδας που παίζει... δίχως τερματοφύλακα.

Τα προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ είναι καταδικαστικά. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά αρχίζει και βγάζει γκολ με μεγαλύτερη άνεση, το θέμα είναι όμως, πως σε κάθε παιχνίδι πρέπει να βάλει τουλάχιστον 2 για να μπορεί να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Για να μην ρίχνουμε όλο το "ανάθεμα" στον Όλσεν, θυμίζω πως οι Θεσσαλονικείς, σε κανονική περίοδο και πλέι-οφ, δέχτηκαν πέρσι 48 γκολ. Οπότε, υφίσταται ένα πρόβλημα, που ταλαιπώρησε και πέρσι την ομάδα και φέτος μετράει ήδη 10 γκολ παθητικό.

Οι δύο «Δικέφαλοι» μένουν νωρίς εκτός τίτλου και σκέφτονται πρόωρα τα πλέι-οφ. Αμφότεροι καλούνται να επενδύσουν σε καλές αμυντικές μονάδες. Η ΑΕΚ διαθέτει κάποιους νέους παίκτες για τους οποίους ίσως να πει κανείς πως είναι εξελίξιμοι (αν και έχω και γι’ αυτό τις αμφιβολίες μου), όμως χρειάζεται δίπλα τους, ένας πολύ έμπειρος καθοδηγητής. Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι χειρότερα, μιας και οι Κόστα και Βίτορ, δεν σταματούν ν’ αποδεικνύουν πως για ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, δεν κάνουν. Επίσης αμφότεροι έχουν θέμα στο τέρμα. Ο Όλσεν είναι αυτό που λέμε «ψωνίσαμε από σβέρκο». Ο δε Μπαρόχα δεν πείθει πως είναι καλύτερος του Ανέστη και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τον θεωρήσεις πορτιέρο που κουβαλά πείρα.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags