Facebook Pixel O ΠΑΟΚ παίζει χωρίς τερματοφύλακα
| 2015-10-19 15:48:00

O ΠΑΟΚ παίζει χωρίς τερματοφύλακα

O ΠΑΟΚ παίζει χωρίς τερματοφύλακα

Ο Τούντορ κατέβασε τον ΠΑΟΚ με το σύνηθες πλέον 3-4-2-1 χωρίς τον Κάτσε στον άξονα.

Γράφει ο Τσάρλυ...

Η επιθετική φύση της τακτικής, ο τρόπος που έπαιξε τη θέση του δεξιού μπακ χαφ ο Ροντρίγκες και το γεγονός πως το δίδυμο Σάμπο-Τζιόλης ήταν πολύ αργό δημιούργησαν ανασταλτική ανισορροπία στον ΠΑΟΚ, που στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής την εκμεταλλεύτηκε και βρήκε δύο γκολ, χωρίς να χρειαστεί να βάλει ρίσκο στο παιχνίδι του.

Ο Παπαδόπουλος έκανε την έκπληξη χρησιμοποιώντας τον Μπουλούτ σε θέση εξτρέμ και του έδωσε εντολή να βρίσκεται μόνιμα πιο ψηλά από τον Ροντρίγκες. Ο τρόπος που λειτουργούσε ο Μπουλούτ δημιουργούσε συνεχώς πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Πρακτικά, η απόφαση Παπαδόπουλου να παίξει τόσο ψηλά ο Μπουλούτ ήταν και το μόνο ρίσκο που πήρε.

Στο πρώτο και στο τρίτο γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ φαίνεται πόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στη θέση του τερματοφύλακα. Στο 14ο λεπτό γίνεται ένα χαμηλό κόρνερ και η κίνηση που κάνει ο Ολσεν είναι να μπει πίσω από το δοκάρι του και να κρυφτεί μέσα στο τέρμα του. Αντί να κάνει ένα βήμα μπροστά, για να υπάρχει στη φάση, αποφάσισε να αφήσει την ομάδα του χωρίς τερματοφύλακα. Στο 3ο γκολ οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ζήτησαν επιθετικό φάουλ. Το ερώτημα όμως είναι αν ο Ολσεν έκανε αυτό που έπρεπε για να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που έχει ο τερματοφύλακας μέσα στην περιοχή. Βλέποντας τον φοβικό τρόπο που λειτουργεί, είναι φανερό πως είναι ακατάλληλος για τη θέση. Στον ΠΑΟΚ για έναν ανεξήγητο λόγο έχουν αποφασίσει να χαρίζουν γκολ στους αντίπαλους και το πληρώνουν με χαμένους βαθμούς. Ο Ηρακλής βρήκε δύο γκολ σε φάσεις που ένας κανονικός τερματοφύλακας τις διαχειρίζεται και ένα ακόμα από μία λανθασμένη συνεργασία των αργών Σάμπο, Κόστα.

Ο Τούντορ δικαιώθηκε για την επιλογή του να βγάλει τον Κόστα στο 62ο λεπτό, να περάσει ο Τζιόλης τρίτος στόπερ και ο Αθανασιάδης να πάει στο πλευρό του Μπερμπάτοφ. Ειδικά από το 73ο λεπτό, που μπήκε ο Κάτσε αντί του Πέλκα, ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, κυκλοφόρησε την μπάλα, έβγαλε συνεργασίες, γύρισε το σκορ και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι στο πέναλτι που κέρδισε ο Κάτσε στο 90ό λεπτό και το εκτέλεσε επιπόλαια ο Μπερμπάτοφ. Δεν κατάφερε να κρατήσει το 3-2 επειδή παίζει χωρίς τερματοφύλακα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ζητά φάουλ στον Ολσεν, ένας πολύ ευαίσθητος διαιτητής στην προστασία του τερματοφύλακα μπορεί να σφύριζε, όμως η μπάλα πήγε πολύ ψηλά, κινήσεις προς τον Ολσεν δεν έγιναν από τους παίκτες του Ηρακλή και υπήρχε τόσος πολύς χρόνος για να αντιδράσει ο Ολσεν και ήταν απαράδεκτο που δεν κατάφερε να κάνει δική του τη φάση.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags