Facebook Pixel «Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή στην Τούμπα»
| 2015-10-29 17:41:00

«Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή στην Τούμπα»

«Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή στην Τούμπα»

Συνέντευξη σε κανάλι της πατρίδας του παραχώρησε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην οποία ανέφερε ότι επέλεξε για πολλούς λόγους τον ΠΑΟΚ για την συνέχει της καριέρας του.

Ο φορ του Δικεφάλου αναφέρθηκε επίσης στο ίδρυμα που διατηρεί στην Βουλγαρία και ενισχύει παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Ακόμη μίλησε για το πότε αισθάνθηκε ότι τον ξέρει όλος ο κόσμος, την στιγμη που οι κόρες του δεν γνωρίζουν την «εμβέλεια» του.

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για την αποθέωση που γνώρισε κατά την παρουσίασή του στον ΠΑΟΚ, ενώ έχοντας τεράστια εμπειρία δεν δείχνει ανήσυχος για τον τραυματισμό του.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Γιατί αποφασίσατε μέσω του ιδρύματός σας να βοηθήσετε ταλαντούχα παιδιά;
«Επειδή όταν ήμουν νέος και μένα με βοήθησαν άνθρωποι που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί. Γι' αυτό και αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το ίδρυμα. Θέλω να βοηθήσω τα παιδιά γιατί η Βουλγαρία έχει πολύ ταλέντο. Όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά σε όλους τους τομείς της ζωής».

-Πως καταλαβαίνεται ότι ένα παιδί έχει ταλέντο;
«Από μικρό παιδί παίζω ποδόσφαιρο και ξέρω ποιος έχει το ταλέντο να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Είναι ορατό. Από εκεί και πέρα το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνω είναι να ξεδιπλώσω αυτό το ταλέντο. Ισως να βρίσκομαι στο τέλος της καριέρας μου, αλλά είμαι χαρούμενος για όσα πέτυχα».

-Πότε αντιληφθήκατε ότι είστε γνωστός σε όλο τον κόσμο;
«Όταν υπέγραψα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τότε είπα στον ευατό μου: Ντιμίταρ θα τα καταφέρεις μέσα από την δουλειά. Πέρασες διάφορες δυσκολίες αλλά έφτασες στην κορυφή. Ηταν ένα δώρο για μένα, για την προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια».

-Οι φίλαθλοι στην Ελλάδα σας υποδέχθηκαν με απίστευτο τρόπο στην παρουσίασή σας. Τι σας άρεσε περισσότερο όταν στάθηκατε μπροστά σε αυτό το κοινό;
«Ημουν πολύ νευρικός. Ίσως να φαινόμουν ήρεμος, αλλά στην πραγματικότητα ήμουν πολύ νευρικός. Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου εντυπωσιάστηκαν. Μου είπαν πόσο ωραίο ήταν όλο αυτό. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα, δεν το περίμενα, με εξέπληξε. Νόμιζα ότι έβγαινα έξω για αγώνα. Αλλά, κυρίως, ήμουν ευτυχισμένος επειδή η οικογένεια και οι φίλοι μου αισθάνθηκαν πολύ ικανοποιημένοι από την υποδοχή των οπαδών του ΠΑΟΚ».

-Οι κόρες σας έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει και πώς αντιδρούν με την αγάπη των φιλάθλων προς το προσωπό σας;
«Όχι, όχι ακόμα. Δεν τις έχω πει τι συμβαίνει. Όταν έρθει η ώρα, θα καταλάβουν».

-Γιατί δεν επιστρέφετε στην εθνική ομάδα;
«Είμαι πολύ "παλιός". Ηρθε η ώρα να δούμε τους νέους».

-Ο τραυματισμός σας είναι σοβαρός;
«Θα περάσει. Δεν είναι κάτι σοβαρό. Είμαι ήρεμος γιατί είναι το μικρότερο κακό που θα μπορούσα να είχα πάθει». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags