Facebook Pixel Σχόλιο Καζαντζόγλου για ΑΕΚ: Η τέχνη του αυτογκόλ
| 2016-01-08 12:08:00

Σχόλιο Καζαντζόγλου για ΑΕΚ: Η τέχνη του αυτογκόλ

Σχόλιο Καζαντζόγλου για ΑΕΚ: Η τέχνη του αυτογκόλ

Είναι φανερό για όποιον κινείται κοντά στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, πως ο σύλλογος δεν έχει καταφέρει να αποβάλει όλες εκείνες τις ασθένειες που τον κατέτρεχαν στα χρόνια που οδήγησαν στη συρρίκνωση.

Η ΑΕΚ ξέμαθε να είναι ανταγωνιστική, να θέτει ψηλά τον πήχη, έπαψε να στελεχώνεται από ισχυρούς παράγοντες και ικανά στελέχη. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια επιχειρεί να κάνει άλματα μπροστά, αλλά υπάρχουν βαρίδια που την κρατούν σε χαμηλές πτήσεις.

Θυμηθείτε όσα συνέβησαν το καλοκαίρι. Η ΑΕΚ είχε τη φιλοσοφία να κρατήσει τον κορμό της ομάδας που είχε δημιουργήσει από πέρυσι και έφτασε να παίζει στα ίσια τον Ολυμπιακό και να ενισχυθεί σε θέσεις κλειδιά. Με εξαίρεση τον Αρθο που είναι ένα χαμένο στοίχημα, καθώς δεν είναι ο ηγετικός στόπερ που απαιτούνταν, όλες οι μεταγραφές είναι εξαιρετικές. Ο Σιμόες κάνει όργια, οι Μπουονανότε και Βάργκας είναι εκ των καλύτερων χαφ του πρωταθλήματος, Γκάλο και Ντίντακ εξαιρετικοί μπακ, ο Τζεμπούρ φορ κλάσης.

Και ξαφνικά, ενώ η ομάδα έχει δομηθεί σε αυτή τη λογική και βαδίζει σωστά, μπαίνει το καινό δαιμόνιο της μεταγραφής επιθετικού. Δεν είναι τώρα της παρούσης να κρίνω αν έπρεπε να γίνει ή όχι η κίνηση. Ετσι και αλλιώς, θα έπρεπε να αποκτηθεί μπακ απ του Τζεμπούρ. Αλλά η ΑΕΚ μπήκε σε ιστορίες για αγρίους και έβαλε τον πήχη της μέχρι τον Ιμπίσεβιτς. Και μετά έτρεχε και δεν έφτανε, προκαλώντας πλήρη απαξίωση στο υπάρχον ρόστερ της. Ο κόσμος περίμενε τον Ιμπίσεβιτς και όλοι οι υπόλοιποι του φαίνονταν ελάχιστοι.

Τώρα, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Με την ελπίδα στο φινάλε να μείνει το χαμόγελο και να μην υπάρξει ξανά γκρίνια και απογοήτευση. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει τον Ν’ Ζόγκμπια, θα είναι μαγκιά. Πρεμιερλιγκάτοι παίκτες δεν έρχονται κάθε μέρα στην Ελλάδα και ειδικά στα 30 τους. Αλλά αν υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση και είναι ένας μεγάλος στόχος, τότε ο χειρισμός της υπόθεσης είναι τραγικός. Γιατί όσο ψαγμένες επιλογές και αν γίνουν από εδώ και πέρα, δεν πιστεύω πως θα μπορούν να έχουν το ειδικό βάρος του ονόματος που έχει ο Γάλλος.

Το κρίμα είναι διπλό, αν αναλογιστεί κάποιος όσα συμβαίνουν γύρω του. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός προχωρά με κινήσεις που δείχνουν πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο: μέχρι τώρα πήρε έναν βετεράνο Ιταλό, έναν Μαμούθ, Μπουμάλ, έναν Βραζιλιάνο του προπονητή και τον…Βλαχοδήμο! Που αν ερχόταν στην ΑΕΚ, δικαιολογημένα θα έλεγε ο καθείς πως δεν μπορεί να γίνει δουλειά με τα «αποφάγια» του Ολυμπιακού. Ειδικά όταν πρόκειται για παίκτες έτσι και αλλιώς περιορισμένων δυνατοτήτων.

Ο ΠΑΟΚ, έτερος ανταγωνιστής σε κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται σε διαδικασία σύνθεσης τετραμελούς επιτροπής από 5-6 άτομα. Η ομάδα που πλήρωσε πανάκριβα στόπερ και παίζει με τον Τζαβέλλα. Που έχει έξι αριστερά μπακ, πέντε φορ περιοχής, κάποιους αχαρτογράφητους του Αρνεσεν που θα τους διώξει τώρα ο Βεζυρτζής. Εκτός εάν ο Σαββίδης δώσει αρμοδιότητες στον Κούδα και εκείνος κρατήσει τον Τούντορ, που μπορεί να επαναφέρει και τον Ζαγοράκη. Απίστευτα πράγματα, αλλά όσο πέφτει το μπικικίνι, δεν μιλά άνθρωπος.

Οσο για τον Ολυμπιακό, τα έχουμε πει ξανά. Ξαφνικά ανακάλυψαν και μίνι προετοιμασία του Σίλβα για να συμμαζέψει την κατάσταση, τώρα προσπαθούν να ξεφορτώσουν όλο αυτόν τον συρφετό που μάζεψαν το καλοκαίρι. Και ο Ερνάνι δεν είναι τίποτα σπουδαίο, ο Σεμπά παίκτης της σειράς, τα στόπερ έφτασαν να έχουν καλύτερο τον Μποτία και τα εξτρέμ τον Ντουρμάζ, που οι ίδιοι πέρυσι αποκαλούσαν τουρίστα και αποτυχημένη μεταγραφή.

Για όλα αυτά, είναι αμαρτία η ΑΕΚ να δείχνει αυτοκαταστροφικές τάσεις. Να μην προφυλάσσει τον εαυτό της και την ομάδα της από διαδικασίες που την πληγώνουν. Το πιο σοφό που θα μπορούσε να πράξει η ΑΕΚ είναι να προχωρά με ηρεμία, να οργανώνεται γύρω από τον προπονητή που ορθώς επέλεξε, να πιστεύει στις επιλογές της και να δώσει τα κλειδιά στον Μπάγεβιτς για να έχει το γενικό πρόσταγμα. Γιατί το τελευταίο διάστημα βλέπω τα κλειδιά να αλλάζουν πολλά χέρια και αυτό θα φέρει προβλήματα.

Πηγή: enwsi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags