Facebook Pixel Τίναξε την μπάνκα ο Αλαφούζος!
| 2016-01-11 23:45:00

Τίναξε την μπάνκα ο Αλαφούζος!

Τίναξε την μπάνκα ο Αλαφούζος!

Λίγο από Ολυμπιακό θυμίζουν τα super deals του αφεντικού του Παναθηναϊκού! Ποιους έδωσε και πόσα έβγαλε την τελευταία τριετία; Δείτε τη λίστα και θα τρίβετε τα μάτια σας! 

Μετά από μία δύσκολη εβδομάδα και αρκετή ...μουρμούρα λόγω της πώλησης του Νίκου Καρέλη στην Γκενκ, ο Γιάννης Αλαφούζος μπορεί επιτέλους να ηρεμήσει και να χαρεί την επιτυχία των μεταγραφών του Γενάρη. Ο Παναθηναϊκός, όπως φάνηκε τουλάχιστον στην Καλλονή, όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε, αλλά παρουσιάστηκε αλλαγμένος και έξτρα ενισχυμένος.

Ο ισχυρός άνδρας των Πρασίνων, λοιπόν, φαίνεται πως βρήκε πάλι τον τρόπο να κρατήσει το Τριφύλλι και ανταγωνιστικό και ισορροπημένο οικονομικά, καθώς μπορεί να μην άρεσε σε πολλούς, ωστόσο η πώληση του Καρέλη ήταν υποχρεωτική για τα ταμεία του συλλόγου.

Βέβαια, όπως σας γράψαμε και το Σάββατο, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε πολύ έξυπνα στη συγκεκριμένη υπόθεση και κατάφερε να βάλει στα ταμεία του περισσότερα χρήματα απ΄ όσα θα έβαζε αν τον έδινε το περασμένο καλοκαίρι, που επίσης είχε κάνει πρόταση η Γκενκ.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η μοναδική πετυχημένη μεταγραφή της εποχής Αλαφούζου, καθώς στην περίοδο εμπλοκής του ο Παναθηναϊκός έχει πουλήσει οχτώ ποδοσφαιριστές και έχει βάλει στα ταμεία του περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ!

Οι παίκτες οι οποίοι πουλήθηκαν από τον Παναθηναϊκό είναι οι Καρνέζης, Μαυρίας, Πάπε Σο, Φιγκερόα, Καπίνος και Καρέλης, ενώ τροφεία απέφεραν οι Φουρλάνος και Δώνης. Όσο για την πιο δραστήρια περίοδο στις πωλήσεις, ήταν το καλοκαίρι του 2013, όταν πουλήθηκαν τρεις παίκτες.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους παίκτες και τα κέρδη:

Καλοκαίρι 2013 – Καρνέζης, Ουντινέζε 750.000 ευρώ

Καλοκαίρι 2013 – Μαυρίας, Σάντερλαντ, 3 εκατ. ευρώ

Καλοκαίρι 2013 – Πάπε Σο, Ελαζιγκσπόρ, 100.000 ευρώ

Νοέμβριος 2013 – Φιγκερόα, Γιοχόρ, 750.000 ευρώ

Καλοκαίρι 2014 – Καπίνο, Μάιντς 2,2 εκατ. ευρώ

Ιανουάριος 2016 – Καρέλης, Γκενκ, 3 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags