Facebook Pixel Θα φανεί στο μέλλον αν αλλάζει ο Παναθηναϊκός
| 2016-01-12 12:22:00

Θα φανεί στο μέλλον αν αλλάζει ο Παναθηναϊκός

Θα φανεί στο μέλλον αν αλλάζει ο Παναθηναϊκός

Δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε διθυραμβικά σχόλια για τη νίκη επί της Καλλονής και τις εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος. Χαμηλά το κεφάλι, δουλειά και όλα θα φανούν. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Αποτελεί φαινόμενο των τελευταίων ετών. Όταν ο Παναθηναϊκός κάνει ένα «διπλό» ή έχει μια σειρά από δυο – τρία σερί θετικά αποτελέσματα, αρχίζουν τα διθυραμβικά σχόλια. Το αντίστροφο, η απαξίωση δηλαδή, συμβαίνει όταν οι «πράσινοι» χάσουν ένα παιχνίδι. Αυτό αποτελεί και μια κουλτούρα, αν θέλετε, που υπάρχει στην Ελλάδα της υπερβολής. Εχει, όμως, γιγαντωθεί στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Είναι, βλέπετε, τέτοια η «δίψα» για κάτι καλύτερο που αμέσως «βαφτίζουμε». Κάνουμε λόγο για «αναστάσεις», για «σημάδια» και μπλα, μπλα, μπλα. STOP. Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Καλλονή Μυτιλήνης. Εχοντας, ελπιδοφόρα εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το κακό πρώτο μέρος. Το αν αυτή η ομάδα «τσουλήσει», το αν παίξει καλό ποδόσφαιρο, το αν αποκτήσει «σφραγίδα» Στραματσόνι θα φανεί στο μέλλον. Όχι τώρα. Διότι αν αρχίσουμε πάλι τα ίδια και τα ίδια και λέμε ή γράφουμε αποθεωτικά σχόλια για το «τριφύλλι», στην πρώτη «στραβή» θα το ρίξουμε στο καλαματιανό. Υπομονή, λοιπόν…

Αυτό που είδαμε χθες, στην επανάληψη, ήταν γοητευτικό. Ορθολογική ανάπτυξη στο 4-3-3 του «Στράμα», καλό ποδόσφαιρο, κατά διαστήματα και γρήγορο. Σημαντικό ρόλο στο τελευταίο έπαιξε τόσο ο Μπουμάλ, όσο και ο Καλτσάς. Τα δυο εξτρέμ δηλαδή. Δεν ήταν μόνο τα γκολ που σημείωσαν ή οι μπαλιές του πρώτου (σ.σ. είχε και την ασίστ στο πρώτο τέρμα). Ηταν η γενικότερη παρουσία τους στο παιχνίδι, η ενέργεια που έδωσαν στην ομάδα και η ταχύτητα στην ανάπτυξη. Είχαμε καιρό να το δούμε αυτό.

Πολύ καλή και η εμφάνιση του Τζιαντομένικο Μέστο. Με δεδομένη την πολύμηνη απουσία του Ιταλού (σ.σ. είχε να παίξει από τις 18 Μαΐου), το πρόσημο είναι θετικό, στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Εμπειρος, ξέρει τη θέση, αξιόπιστος σε αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα. Αποκτώντας ρυθμό, αναμφίβολα θα δώσει πολλά περισσότερα και ο Παναθηναϊκός θα βρει, επιτέλους, ένα κανονικό δεξιό μπακ, έπειτα από χρόνια!

Στα συν και η επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ, έστω και ως αλλαγή. Ο Σουηδός είχε δυο καλές ευκαιρίες, δείχνοντας ότι του αρκεί ένα… τσακ για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στα πλην, η άμυνα, για μια ακόμη φορά. Η Καλλονή δεν δημιούργησε τη σούπερ ευκαιρία, είχε όμως τις προϋποθέσεις να το κάνει, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την ολιγορία στα μετόπισθεν, σε 2-3 περιπτώσεις. Αν ήταν μια πιο ποιοτική ομάδα στη θέση της, ίσως να το έκανε κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Στραματσόνι.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags