Facebook Pixel Το άρθρο του Βασίλη Σκουντή, για το ντέρμπι στο ΣΕΦ!
| 2016-01-26 14:42:00

Το άρθρο του Βασίλη Σκουντή, για το ντέρμπι στο ΣΕΦ!

Το άρθρο του Βασίλη Σκουντή, για το ντέρμπι στο ΣΕΦ!

Το Νο 23 του Τζόρνταν και οι μπάλες του Αλφόνσο!

Εχοντας γεννηθεί στο Φορλί και όντας μισός Ιταλός και μισός Αμερικανός, προφανώς θα έμαθε από μικρός (στο σχολείο του στο Πέζαρο) τι σημαίνει μια κλασική λατινική έκφραση που του ταιριάζει απολύτως...

Οντως ο Ντάνιελ Χάκετ δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του χθεσινού ντέρμπι ως primus inter pares, που έλεγαν και στην αρχαία Ρώμη: ως πρώτος μεταξύ ίσων, ξεπερνώντας στα σημεία τον Βασίλη Σπανούλη (σε μια από τις μεστές εμφανίσεις του σε ντέρμπι «αιωνίων»), το.... turbo που λέγεται D.J. Στρόμπερι και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος, κατά την ιπποδρομιακή έκφραση, προέκυψε από το... κάγκελο!

Παρεμπιπτόντως, εάν στην περίπτωση του «Κόμπε των φτωχών», όπως αποκαλούν οι Ιταλοί τον Χάκετ, ταιριάζει το λατινικό απόφθεγμα, στον Σέρβο σέντερ ταιριάζει εκείνη η ελληνική παροιμία που λέει «είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του», καθώς ο πρώην παίκτης της Παρτιζάν έπαιξε τα ρέστα του απέναντι στον Τζόρτζεβιτς και στους ανταγωνιστές του, τον Ραντούλιτσα και τον Κούζμιτς.

Μολονότι ο Χάκετ φορά τη φανέλα με το νούμερο 23, το οποίο μυθοποίησε (όχι ο Κόμπε, αλλά) ο Μάικλ Τζόρνταν, δεν είναι ο κλασικός σκόρερ, αλλά χθες όταν οι περιστάσεις το απαίτησαν έκανε και αυτήν τη δουλειά, μαζί με τις υπόλοιπες που ούτως ή άλλως βρίσκονται στο ρεπερτόριό του...

Δεν έγινε βεβαίως (θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου) Τζόρνταν: δεν έγινε ούτε καν Αλφόνσο Φορντ, στο όνομα και στη μνήμη του οποίου ομνύει όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος τις προάλλες: δεν πρόλαβε να παίξει μαζί του, αλλά τον θυμάται από τα... όργια που διέπραττε ο πρώην παίκτης του Παπάγου, του Σπόρτιγκ, του Περιστερίου και του Ολυμπιακού όταν μετακόμισε στη Σκαβολίνι και τότε ο Χάκετ καθόταν πίσω από το καλάθι και του μάζευε τις μπάλες!

Ο Σπανούλης, ο Στρόμπερι και ο Μιλουτίνοφ άνοιξαν και φάρδυναν τον δρόμο του Ολυμπιακού, που έφτασε να προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο με διαφορά τριάντα πόντων (49-19), αλλά ο Χάκετ ήταν εκείνος ο οποίος τον ξανάνοιξε όταν φάνηκε να στενεύει. Ο Παναθηναϊκός, που βρήκε λύσεις από τα τρίποντα και από την αλλαγή της αμυντικής λογικής του στα pick 'n' roll, «έτρεξε» ένα επιμέρους σκορ 30-15 και μείωσε στους εννέα πόντους και ενώ (όπως έλεγε ο συχωρεμένος ο Μάκης Δενδρινός) έσφιγγαν τα γάλατα, τότε ο Ιταλός ύψωσε το ανάστημά του και κράτησε όρθια και ασφαλή την ομάδα του, ως σκόρερ, ως δημιουργός και ως ο απαραίτητος συνεκτικός ιστός της.

Πλάκα πλάκα, αν και είναι σαφώς καλύτερος και πληρέστερος παίκτης από τον Τρεμέλ Ντάρντεν, χθες ο Χάκετ υποδύθηκε άριστα τον ρόλο του προκατόχου του, που υπήρξε καθοριστικός παράγων στα περσινά ντέρμπι των «αιωνίων».

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags