Facebook Pixel Ξέρετε πόσα λεφτά θα πάρουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες του Ρίο;
| 2016-03-01 18:59:00

Ξέρετε πόσα λεφτά θα πάρουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες του Ρίο;

Ξέρετε πόσα λεφτά θα πάρουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες του Ρίο;

Το Καζακστάν, η 63η σε πληθυσμό χώρα του κόσμου, ανακοίνωσε τα πριμ των αθλητών της, αν και όταν κατακτήσουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου

Το χρυσό μετάλλιο θα αποφέρει σε κάθε νικητή 250.000 δολάρια, το ασημένιο 150.000 και το χάλκινο 75.000.

Μέχρι σήμερα 48 αθλητές και αθλήτριες έχουν πετύχει τα όρια συμμετοχής τους σε 12 αθλήματα.

Αυτή η πελώρια χώρα, 9η μεγαλύτερη σε έκταση στον κόσμο, κατέκτησε το 2012 στο Λονδίνο συνολικά 13 μετάλλια, επτά χρυσά, ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα.

Σχεδόν τα ίδια χρήματα, κατά τι αυξημένα, προσφέρει στους αθλητές της και η αθλητική υπερδύναμη Ρωσία.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αποτελεί αυτοσκοπό η κατάκτηση διακρίσεων, ως μία ακόμα ένδειξη ισχυρού κράτους.

Με βάση την παράδοση και τη στατιστική, η Ρωσία θα βρεθεί πιθανότατα στην τρίτη ή τέταρτη θέση του πίνακα μεταλλίων στο Ρίο.

Τα μισά ακριβώς χρήματα στους νικητές προσφέρει η Σρι Λάνκα, με τη διαφορά ότι ισοδυναμούν με μια μικρή περιουσία. Βέβαια, η παροχή θεωρείται εκ του ασφαλούς.

Η Σρι Λάνκα δεν πρόκειται να κατακτήσει ούτε ένα μετάλλιο στο Ρίο. Ετσι αναφέρουν τα προγνωστικά. Αλλωστε, συνολικά στις 16 συμμετοχές της σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει κερδίσει μόλις δύο μετάλλια.

Η Ελλάδα, με μικρότερη αριθμητικά ομάδα σε σχέση με το Πεκίνο και το Λονδίνο, θα διεκδικήσει και ίσως κατακτήσει τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια.

Ξέρετε πόσο ακριβώς είναι το πριμ της Πολιτείας για τις Ολυμπιακές διακρίσεις;

Μηδέν ευρώ. Στρογγυλό νούμερο δηλαδή. Αν εισπράξουν κάτι τις, θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις του υπουργού Αθλητισμού και του υπουργείου Οικονομικών!!!

Πηγή: εφημερίδα "Goal"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags