Facebook Pixel Το έμαθες αυτό; Τα αλλάζει όλα ο Ίβιτς!
| 2016-03-12 12:40:00

Το έμαθες αυτό; Τα αλλάζει όλα ο Ίβιτς!

Το έμαθες αυτό; Τα αλλάζει όλα ο Ίβιτς!

Ποιες οι σκέψεις του για το σύστημα του ΠΑΟΚ και πως θα αντιμετωπίσει κακή ψυχολογία και τραυματισμούς;

Χειρότερα (ίσως) δεν γίνεται για τον ΠΑΟΚ. Απανωτές ήττες, συνεχείς τραυματισμοί, κακή ψυχολογία και ένας κόσμος, τουλάχιστον «ξενερωμένος». Ακόμα όμως και αν ο μεγάλος στόχος του Κυπέλλου χάθηκε (όπως και αν έγινε αυτό), ο ΠΑΟΚ έχει μια ακόμα ευκαιρία να… σώσει τη σεζόν διεκδικώντας μια θέση στα πλέη οφ και ένα καλό ευρωπαϊκό πλασάρισμα στην πορεία. Εγχείρημα δύσκολο, αφού εκκρεμεί και πιθανή αφαίρεση βαθμών για τον «Δικέφαλο του Βορά». Ο Ίβιτς με τους άμεσους συνεργάτες του (Σνάουτσνερ, Θωμαΐδη και Καβαλιεράτο) όμως, έχουν να κάνουν πολλά σε λίγο διάστημα. Έτσι οργάνωσαν ένα πλάνο για να δώσουν πνοή στην τελευταία και σημαντικότερη καμπή του πρωταθλήματος.

Πρώτα απ’ όλα θα έχουμε αλλαγή στο σύστημα της ομάδας. Το εξαιρετικά απαιτητικό τακτικά και σωματικά 3-5-2 μπαίνει στο συρτάρι. Το 4-3-3 πιστεύει ο Σέρβος ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα, αφού θα της προσφέρει καλύτερη αμυντική ισορροπία, που τόσο λείπει από την ομάδα.

Τα θέματα πειθαρχίας και ψυχολογίας είναι εξίσου σημαντικά. Πουρλιοτόπουλος, Μίχελ και Ίβιτς κάνουν συνεχείς κουβέντες με τους ποδοσφαιριστές. Οι ψυχολογικές «ντόπες» είναι διαρκείς, για να κάνουν την ομάδα να πιστέψει στην ποιότητα και τις δυνατότητές της. Το μότο που κυριαρχεί είναι το… «μπαίνουμε μέσα για να νικήσουμε, αλλά και αν δεν γίνει αυτό, δεν χάνουμε». Ακόμα προσπαθούν να περάσουν στους παίκτες μια πιο υπεύθυνη στάση κατά τις προπονήσεις και τους αγώνες, με λιγότερα νεύρα και περισσότερη σοβαρότητα στις ενέργειές τους.

Τέλος όσον αφορά τη μάστιγα των τραυματισμών που ταλαιπωρεί ακόμα μια χρονιά τον ΠΑΟΚ, ο 39χρονος τεχνικός δίνει βάρος στην καλή αποκατάσταση και στις γρήγορες επιστροφές των τραυματιών, αφού η ομάδα έχει μείνει μισή και τα παιχνίδια από εδώ και πέρα είναι λίγα και εξόχως σημαντικά. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να αλλάξει αρμοδιότητες στους γυμναστές της ομάδας. Ο Δημήτρης Δανιηλίδης λοιπόν θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εκγύμναση των παικτών και ο Πάολο Αρτίκο, θα αναλάβει το σημαντικότατο κομμάτι της αποκατάστασης των τραυματιών.

Καλές οι ασκήσεις επί χάρτου, αλλά για να έχουν νόημα όλα αυτά πρέπει να γίνει μια ελπιδοφόρα αρχή από το πρώτο κιόλας ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Με μια νίκη όλα τα πλάνα θα μπουν γρηγορότερα σε μια σειρά, ενώ ενδεχόμενη ήττα προσθέτει περισσότερη πίεση και βάρος στον νεόκοπο τεχνικό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags