Facebook Pixel Ανακοίνωση της ΕΠΟ – Έρχεται νέα… μάχη με Κοντονή!
| 2016-06-29 23:57:00

Ανακοίνωση της ΕΠΟ – Έρχεται νέα… μάχη με Κοντονή!

Ανακοίνωση της ΕΠΟ – Έρχεται νέα… μάχη με Κοντονή!

Νέα επεισόδια στον «πόλεμο» των δύο πλευρών θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με την FIFA πλέον να μπαίνει στο παιχνίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (29/6) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η FIFA έστειλε εναρμονισμένο τον Κώδικα Δεοντολογίας, βάσει του οποίου θα πρέπει άμεσα να ελεγχθούν πειθαρχικά από την αθλητική δικαιοσύνη όλα τα πρόσωπα εκείνα που διώκονται ποινικά για την «εγκληματική οργάνωση» και άλλες υποθέσεις.

Ωστόσο, η Ομοσπονδαία τονίζει ότι θα πρέπει πρώτα να «τρέξουν» οι επαφές FIFA-Κυβέρνησης, δηλαδή το να επανεξεταστούν οι αθλητικοί νόμοι που –κατά την ΕΠΟ- θίγουν την αυτονομία της!

Η ανακοίνωση αυτή, δείχνει ξεκάθαρα πως έρχεται νέος… πόλεμος ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή και την ΕΠΟ.

Αναλυτικά:

«Σε συνέχεια των διμερών επαφών της κοινής επιτροπής FIFA- UEFA με την ΕΠΟ με αντικείμενο την υλοποίηση της ατζέντας, που τέθηκε με την από 19/4/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, εστάλη σήμερα στην ΕΠΟ, πρόταση για το τελικό σχέδιο του Κανονισμού Δεοντολογίας.

Η ΕΠΟ θεωρεί ότι η απαραίτητη συνέχιση των επαφών, πρέπει να συμπεριλάβει το σύνολο των θεμάτων που έχει καθορίσει η FIFA με την ως άνω απόφασή της, με την οποία υπενθυμίζεται ότι ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής της αφαίρεσης της ιδιότητας μέλους  της ΕΠΟ ως μέλους της, που είχε επιβληθεί εξαιτίας των ακραίων παρεμβάσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού στην ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ δηλώνει ότι επιθυμεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με τη FIFA, την UEFA και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το σύνολο των θεμάτων που η FIFA θεωρεί σημαντικά στην ως άνω απόφασή της. Πριν την ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων ουδεμία άλλη εξέλιξη προβλέπεται».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags