Facebook Pixel Αυτή είναι η Αρούκα
Ποδόσφαιρο
| 2016-08-05 16:27:00

Αυτή είναι η Αρούκα

Αυτή είναι η Αρούκα

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Europa League

Μια μικρή πόλη κάτι παραπάνω από 20,000 κατοίκους έξω από το Πόρτο, η Αρούκα, έχει την τιμή να διαθέτει τη φετινή σεζόν μία ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Αρούκα έχει 64 χρόνια ιστορίας και πριν από τρία χρόνια (σεζόν 2012-2013) πανηγύρισε για πρώτη φορά την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Άλλωστε μόλις το 2008 είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στην τρίτη κατηγορία, αγωνιζόμενη όλες τις προηγούμενες δεκαετίες στα τοπικά της Πορτογαλίας!

Πέρυσι, έπειτα από μία αλησμόνητη σεζόν, τερμάτισε πέμπτη στην Πορτογαλία, τσεκάροντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League. Επίτευγμα που πριν από κάποια χρόνια φάνταζε όνειρο απατηλό! Στο ρόστερ της μάλιστα διαθέτει και παίκτες που έχουν περάσει και από την Ελλάδα, όπως τον τερματοφύλακα, Ράφαελ, ο οποίος είχε περάσει από τον Παναιτωλικό και τον επιθετικό Ζεκίνια, που είχε αγωνιστεί πριν από μερικά χρόνια στον Πανθρακικό.

Η ΕΔΡΑ: Χωρητικότητας μόλις 5,000 θέσεων διαθέτει το Εστάδιο Μουνισιπάλ ντε Αρούκα. Πρόκειται για δημοτικό γήπεδο, το οποίο χτίστηκε το 2006, όταν ακόμα η Αρούκα αγωνιζόταν στις τοπικές κατηγορίες. Το 2013 ο σύλλογος προχώρησε στην ανακατασκευή του προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει αγώνες της Primeira Liga.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο 21χρονος Παραγουανός επιθετικός Βάλτερ Γκονζάλες έφτασε πέρυσι στα μέσα της σεζόν από την Ολίμπια Ασουνσιόν και με τα 7 γκολ που σημείωσε βοήθησε σημαντικά την Αρούκα για την υπέρβαση της εξόδου στην Ευρώπη.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο 47χρονος Λίτο Βιντιγκάλ, γνωστός και ως «Λίτο», από την Αγκόλα ανέλαβε πέρυσι τα ηνία της Αρούκα και την οδήγησε στην πιο λαμπρή σεζόν της ιστορίας της. Έχει περάσει για έναν χρόνο και από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας της χώρας του, το 2013 βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΛ Λεμεσού, ενώ μία χρονιά πριν αναλάβει την Αρούκα βρέθηκε στο τιμόνι της Μπελενένσες.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΥΡΟ: Η Αρούκα απέκλεισε την ολλανδική Χέρακλες για να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League. Δύσκολη πρόκριση με αρκετή δόση τύχης στην Ολλανδία, όπου πήρε το 1-1 με τέρμα του μεγάλου της αστεριού, του Βάλτερ Γκονζάλες, στις καθυστερήσεις. Αυτό ήταν και το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της. Στον επαναληπτικό κράτησε το 0-0 και πανηγύρισε μία πρόκριση-ορόσημο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags