Facebook Pixel Ο φετινός Παναθηναϊκός περνάει και την Μπρόντμπι
| 2016-08-06 13:57:00

Ο φετινός Παναθηναϊκός περνάει και την Μπρόντμπι

Ο φετινός Παναθηναϊκός περνάει και την Μπρόντμπι

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Παναθηναϊκό των δυο αγώνων με την ΑΪΚ, στέκεται στη σοβαρότητα και τον χαρακτήρα του «τριφυλλιού» και αναφέρεται στα ματς με τους Δανούς.

Γυρίστε λίγο τον χρόνο πίσω και «ταξιδέψτε» με το μυαλό σας στο καλοκαίρι του 2015. Τότε που ο Παναθηναϊκός της αστάθειας και της έλλειψης σοβαρότητας αποκλείστηκε από την Γκαμπάλα. Μια ομάδα σκληροτράχηλη (το αποδεικνύει και φέτος), αλλά δίχως αμφιβολία κατωτέρου επιπέδου. Τουλάχιστον, για το βαρύ όνομα του Παναθηναϊκού.

Αφού κάνετε αυτό το μικρό φλασμπακ, επιστρέψτε στο «τώρα». Δείτε τις εμφανίσεις του «τριφυλλιού» στα παιχνίδια με την ΑΪΚ Στοκχόλμης και κάντε τις συγκρίσεις. Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό. Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει ποιότητα σε κάθε του γραμμή και στα ματς με τους Σουηδούς έδειξε τον απαιτούμενο χαρακτήρα και τη σοβαρότητα που χρειάζονται σε τέτοιες αναμετρήσεις.

Με εξαίρεση κάποια διαστήματα, στα οποία η ΑΪΚ έκανε 4 -5 ευκαιρίες συνολικά και στους δυο αγώνες, οι «πράσινοι» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, είχαν πειθαρχία στο πλάνο τους και δεν είναι τυχαίο ότι κράτησαν το μηδέν (πολύ σημαντικό στα ευρωπαϊκά ματς) και στη Λεωφόρο και στη Στοκχόλμη.

Παίκτες όπως ο Ιμπάρμπο, ο Λεντέσμα, ο Γουακάσο και ο Μολέδο κάνουν τον Παναθηναϊκό πιο ποιοτικό, πιο γοητευτικό, πιο ελκυστικό. Παίκτες όπως το πολυεργαλείο Λουντ, ο οποίος έχει ξεκινήσει καταπληκτικά τη χρονιά, ο Χουλτ, αλλά και οι γνωστοί Ζέκα, Μπεργκ, Λέτο, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ, Μέστο, Κουτρουμπής, «δένουν» με τους νεοφερμένους και ανεβάζουν τον Παναθηναϊκό. Τον ξανακάνουν ομάδα, με πολλή περισσότερη ποιότητα απ’ αυτά που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 3-4 μνημονιακά χρόνια.

Αν αποκτηθεί κι ένας ακόμη στόπερ (λέγε με Σίλντενφελντ), τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα για το «τριφύλλι». Κι’ αυτό γιατί ο Ιβανόφ δείχνει έξω από τα νερά του. Χθες, στο ματς τη Στοκχόλμης ήταν ο αδύναμος κρίκος.

Στα της κλήρωσης των πλέι οφ του Europa League τώρα. Η Μπρόντμπι είναι, θεωρητικά, η πιο δύσκολη ομάδα απ’ αυτές που θα μπορούσαν να «πέσουν» πάνω στον Παναθηναϊκό. Οι σκληροτράχηλοι Δανοί, που τερμάτισαν τέταρτοι στη χώρα τους και απέκλεισαν τη Χέρτα στον προηγούμενο γύρο, κάνοντας τη σούπερ έκπληξη, δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για το «τριφύλλι».

Όμως, αυτός ο Παναθηναϊκός που είδαμε στα ματς με την ΑΪΚ, ο σοβαρός, ο πειθαρχημένος, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και στόχο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και με την εξτρά δόση ποιότητας που αναφέραμε παραπάνω, μπορεί να περάσει το εμπόδιο των Δανών και να μπει, ξανά, στους ομίλους του Europa League. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα, είναι η ώρα της επιστροφής του «τριφυλλιού». Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags