Facebook Pixel "Γελάνε" με τη μεταγραφή Λούκας στον Ολυμπιακό!
| 2016-08-30 23:30:00

"Γελάνε" με τη μεταγραφή Λούκας στον Ολυμπιακό!

"Γελάνε" με τη μεταγραφή Λούκας στον Ολυμπιακό!

Στο Λιμάνι διαπιστώνουν πως ακόμα και όταν τους θεωρούν "τελειωμένους", βρίσκονται σε άλλο επίπεδο από τον ΠΑΟΚ και τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Διαβάστε γιατί! 

Η πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από τους ανταγωνιστές του βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στις πωλήσεις των ποδοσφαιριστών του επί προεδρίας Μαρινάκη που έχουν αποφέρει τρομερά έσοδα στον σύλλογο.

Δεν έχει υπάρξει κατά το παρελθόν ελληνική ομάδα που να έχει πραγματοποιήσει τόσα προσοδοφόρα deals, γεγονός που κάνει τους Πειραιώτες να θυμίζουν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, τουλάχιστον όσον αφορά στο οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζει.

Το πόσο έχουν ξεφύγει οι πρωταθλητές σε αυτόν τον τομέα αποδεικνύεται περίτρανα αυτές τις ημέρες. Όλοι στον ΠΑΟΚ είναι ενθουσιασμένοι με την πώληση του Λούκας Πέρεθ στην από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στην Άρσεναλ. Θυμίζουμε πως ο Ισπανός έφυγε πέρυσι από την Τούμπα για την ομάδα της Γαλικίας, ωστόσο ο Δικέφαλος ήταν αρκετά διορατικός ώστε να εξασφαλίσει ποσοστό μεταπώλησης 30%. Ο Λούκας, λοιπόν, έκανε εντυπωσιακή σεζόν, πωλήθηκε στους "κανονιέρηδες" για περίπου 19 εκατομμύρια φέρνοντας παράλληλα στην πρώην ομάδα του σχεδόν 6 εκατομμύρια!

Το ποσό δεν είναι σε καμία περίπτωση ευκαταφρόνητο και ειδικά για το δεδομένα μιας ελληνικής ομάδας. Στον ΠΑΟΚ, μάλιστα, περίμεναν πώς και πώς τη μεταγραφή του Λούκας και τώρα που αυτή ήρθε, πανηγυρίζουν. Και αυτό γιατί τα χρήματα αυτά θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο κομμάτι του φετινού μπάτζετ και θα χρηματοδοτήσουν την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας, δηλαδή τον επιθετικό που πρόκειται να αποκτηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Τη στιγμή, όμως, που στον ΠΑΟΚ γιορτάζουν για χρήματα που ήρθαν ως "μάννα εξ' ουρανού", στον Ολυμπιακό οριστικοποίησαν μια ακόμα πώληση... ρουτίνας που θα τους αποφέρει περίπου τα ίδια λεφτά (λίγα περισσότερα για την ακρίβεια)!

Αναφερόμαστε φυσικά στη συμφωνία με την Τσίβας για τον Άλαν Πουλίδο, η μεταγραφή του οποίου θα κοστίσει συνολικά 16 εκ. ευρώ με τον Ολυμπιακό να καρπώνεται τα 6 από αυτά. Το παράδοξο της υπόθεσης, όμως, είναι στο σύντομο διάστημα της παραμονής του στον Πειραιά ο Μεξικανός ποτέ δεν έγινε ούτε καν βασικός, σε αντίθεση με τον Λούκας που αποτέλεσε πρωταγωνιστή στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια έκανε μια εκπληκτική χρονιά στην Ισπανία!

Όταν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός κααταφέρνει να εξασφαλίζει περισσότερα χρήματα από έναν "παγκίτη" σε σχέση με όσα κέρδισε ο ΠΑΟΚ από το σπουδαιότερο περουσιακό του στοιχείο, καταλαβαίνετε ότι το όνομα, το κύρος αλλά και η ικανότητα του συλλόγου στις διεθνείς αγορές έχουν ξεφύγει πολύ από τα ελληνικά δεδομένα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νεότερο ρεπορτάζ! "Στόπερ από τα... παλιά για Ολυμπιακό"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags