Facebook Pixel Σχόλιο - ανάλυση Τσάρλυ για Λέσκοτ και Λάζαρο!
| 2016-09-05 10:22:00

Σχόλιο - ανάλυση Τσάρλυ για Λέσκοτ και Λάζαρο!

Σχόλιο - ανάλυση Τσάρλυ για Λέσκοτ και Λάζαρο!

O Λέσκοτ που προέρχεται από τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του αλλά μπορεί να γίνει ηγέτης της ΑΕΚ, το στιλ παιχνιδιού του που πρέπει να αλλάξει και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που έμαθε καλύτερα το ποδόσφαιρο στην Ιταλία και ταιριάζει στην Ένωση.

Ξεκινά - επιτέλους - η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος. Η φετινή σεζόν αρχίζει με καθυστέρηση, αλλά και με πολλές προσδοκίες. Φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για να έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Με τις δύο τελευταίες κινήσεις που έκανε, η διοίκηση της ΑΕΚ ανέβασε το επίπεδο της ομάδας και έδωσε τη δυνατότητα στον Κετσπάγια να έχει πολλές λύσεις.

Οι Λέσκοτ και Χριστοδουλόπουλος ανεβάζουν επίπεδο την φετινή ΑΕΚ. Για την Ένωση, η οποία επέστρεψε πέρυσι από μία τεράστια δοκιμασία, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στο ρόστερ ποδοσφαιριστές που το όνομα τους και οι εμπειρίες τους ανεβάζουν το πρεστίζ του συλλόγου.

Ηγέτης ο Λέσκοτ
Ο Λέσκοτ θα προσφέρει πολλά αγωνιστικά, αλλά η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι από μόνη της μια σημαντική κίνηση που την είχε ανάγκη η ΑΕΚ για να βρει τη θέση της στο εγχώριο και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεσαι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από αυτήν την διαδικασία και ο Λέσκοτ εύκολα μπορεί να γίνει ο ηγέτης αυτής της προσπάθειας.

Ένας ποδοσφαιριστής που για χρόνια έκανε πρωταθλητισμό στην Premier League, μπορεί εύκολα να γίνει ο ηγέτης στα αποδυτήρια της AΕΚ και να μετατρέψει με την παρουσία του το κυνήγι του ελληνικού πρωταθλήματος σε εφικτό στόχο και όχι σε μια υπερβατική διαδικασία.

ΣΕ ΠΤΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Για να έρθει ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, σίγουρα βρίσκεται σε πτώση. Ο Λέσκοτ προέρχεται από την χειρότερη σεζόν της καριέρας του. Πέρυσι αγωνίστηκε στη χειρότερη ομάδα της Premier League και η εικόνα του ήταν απογοητευτική. Μην ξεχνάμε όμως πως στην Άστον Βίλα αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια. Δεν πρόκειται δηλαδή για ποδοσφαιριστή με τεράστιο βιογραφικό και όνομα, που δεν μπορεί πλέον να προσφέρει και χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση για να παίξει σε κάποια παιχνίδια. Ο Λέσκοτ, έχει πίσω του μόνο γεμάτες χρονιές στο πιο υψηλό επίπεδο.

Ο πραγματικός στόχος που πρέπει να μπαίνει σε κάθε σύλλογο, είναι η δική του βελτίωση, η πρόοδος. Αν θυμηθούμε ποιους στόπερ είχε πέρυσι στο ρόστερ της η ΑΕΚ, μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο μεγάλη βελτίωση θα υπάρξει φέτος με τους Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ. Ο Λέσκοτ πέρυσι πήρε 30 παιχνίδια σε μία καταστροφική σεζόν στην Άστον Βίλα. Δεν πιστεύω πως θα υπήρχε ομάδα στην Premier League που θα έδινε σε κάποιον από τους Άρθρο, Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο, Τζανετόπουλο το δικαίωμα να κάνουν έστω μία προπόνηση.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΙΛ Ο ΛΕΣΚΟΤ
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Λέσκοτ και έχει πάει πίσω την καριέρα του είναι πως είχε μάθει να είναι ο δυναμικός στόπερ. Αυτός που θα πάρει σε προσωπικό μαρκάρισμα τον αντίπαλο φορ, θα προσπαθήσει να παίξει επιθετική άμυνα, να βγει πρώτος στην μπάλα. Τον βοηθούσε η δύναμη του και η ταχύτητα με την οποία έβγαινε πάνω στην μπάλα. Όταν τα χρόνια περνάνε, ειδικά για ένα κορμί όπως αυτό του Λέσκοτ, η ταχύτητα σε εγκαταλείπει και σε αναγκάζει να αλλάξεις στιλ παιχνιδιού. Ο Λέσκοτ πέρυσι αντιλήφθηκε πως έπρεπε να κατέβει επίπεδο, ώστε να μπορέσει να προσφέρει με νέο τρόπο και να αγωνιστεί στην θέση του κεντρικού αμυντικού.

Εκμεταλλευόμενος δηλαδή την εμπειρία του και τη γνώση του αθλήματος μπορεί να πάρει έναν ηγετικό ρόλο σε ένα κατώτερο επίπεδο. Και είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να μεγαλώσει να έχει έναν ηγέτη στην άμυνά της και αυτόν τον ρόλο καλείται να αναλάβει ο Λέσκοτ στην φετινή ΑΕΚ.

Έμαθε ποδόσφαιρο στην Ιταλία ο Λάζαρος
Από το πρώτο φιλικό φάνηκε πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει στην ανάπτυξη της ΑΕΚ, ο Χριστοδουλόπουλος. Από όσους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια από τη χώρα, ο Λάζαρος είναι αυτός με τη μεγαλύτερη βελτίωση. Ο Χριστοδουλόπουλος στην Ιταλία έμαθε καλύτερα το άθλημα σε όλα τα επίπεδα. Από πλευράς τακτικής και συμπεριφοράς μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έμαθε πώς να αγωνίζεται σε διάφορους χώρους του γηπέδου και να μπορεί να καλύπτεις πολλές θέσεις και μεγάλο χώρο γηπέδου.

Σε αυτά τα 4 χρόνια που αγωνίζεται στην Ιταλία, εξελίχθηκε πολύ. Έμαθε να παίζει μπακ χαφ και να παίρνει μια πλευρά μόνος του, να καλύπτει ρόλους σαν box to box χαφ, να αγωνίζεται ως δημιουργός και να κάνει την διαφορά στο ένας με έναν, παίζοντας στον φυσικό ρόλο του στα άκρα. Έχει αγωνιστεί σε τόσο δύσκολους και απαιτητικούς ρόλους που του φαίνεται παιχνιδάκει να παίξει σαν αριστερός εξτρέμ. Αυτό που βγάζει μάτι βλέποντας τον Χριστοδουλόπολο είναι το πόσο έχει εξελίξει την ντρίπλα του.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ
Η ΑΕΚ έκανε ένα εκπληκτικό deal. Πήρε λεφτά από τον Μπαρμπόσα που έπαιζε μόνο στα άκρα και χωρίς ταχύτητα και απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει σε παρά πολλές θέσεις και είναι πολύ πιθανό να είναι και ο πρώτος ποδοσφαιριστής σε καθαρές ντρίμπλες στο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε πως στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ο Χριστοδουλόπουλος ήταν 5ος σε καθαρές ντρίμπλες στη διοργάνωση με 4,5 ανά παιχνίδι. Πίσω μόνο από τους Μέσι, Σάντσες, Ντι Μαρία, Ρόμπεν.

Φάνηκε με το... καλησπέρα από το πρώτο 45λεπτό στο φιλικό με την Ανόρθωση πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει στην ανάπτυξη της ΑΕΚ η έφεση που έχει στο ένας με έναν. Για μία ομάδα που από πέρυσι είναι σωστά δομημένη και έχει μία τριάδα στον άξονα –Γιόχανσον, Σιμόες, Μάταλος- που έχει πάρει πολλά παιχνίδια μαζί γεγονός που βοηθά στο να υπάρχει ισορροπία στις γραμμές και σωστή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο, είναι πολύ σημαντικό να μπαίνει ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί εύκολα να περνά τον προσωπικό του αντίπαλο.

Στην Ελλάδα, μας αρέσει να μειώνουμε πολύ τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος είναι μια πολύ σημαντική κίνηση και ήρθε η ώρα του για μια γεμάτη σε νούμερα σεζόν.

Αυτό που χρειάζεται να βελτιώσει, είναι το γεμάτο πάτημα δεύτερου φορ στην αντίπαλη περιοχή, που δίνει στον εξτρέμ τη δυνατότητα να τελειώσει φάση που έχει δημιουργηθεί από την απέναντι πλευρά. Η ΑΕΚ το έκανε πέρυσι με μεγάλη συχνότητα με τον Βάργκας και τον Μπαρμπόσα και λόγω της ικανότητας του Γκάλο να ανεβαίνει και να συνεργάζεται με τον δεξί εξτρέμ.

Η ΑΕΚ πέρυσι πήρε γκολ από τους παίκτες που έπαιζαν στα αριστερά της επίθεσης. Ο Χριστοδουλόπουλος ποτέ στην καριέρα του δεν έχει κάνει σεζόν με πολλά γκολ. Τα προσόντα τα έχει και φέτος, φαίνεται έτοιμος να κάνει μια γεμάτη σε όλα τα επίπεδα σεζόν και να αποδειχθεί μια πολύ σημαντική μεταγραφή.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags