Facebook Pixel Ας ξεφωνίζουν και οι ΠΑΟΚτσήδες…
| 2016-09-27 15:46:00

Ας ξεφωνίζουν και οι ΠΑΟΚτσήδες…

Ας ξεφωνίζουν και οι ΠΑΟΚτσήδες…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να αποβάλει την αρρωστημένη νοοτροπία με την διαιτησία αλλά και να συμβάλει ώστε να χαιρόμαστε και πάλι τις Κυριακές μας.

Πριν από τα πολύ σημαντικά ευρωπαϊκά ματς θα σταθούμε για λίγο ακόμη στο Σαββατοκύριακο που πέρασε, έτσι ώστε να εξηγήσουμε τι πραγματικά πιστεύουμε για τη διαιτησία και ταυτόχρονα να δεσμευτούμε ξανά για κάποια πράγματα.

Με αφορμή τη διαιτησία στον αγώνα Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (κυρίως αυτόν) αλλά και το ΠΑΟΚ-Ξάνθη, έγραψα:

«Αφού λοιπόν ξέρουμε τι συμβαίνει και… νιώθουμε, ας βοηθήσουμε όλοι να αλλάξει το σκηνικό…
Κι εγώ θα μπορούσα να αφιερώσω όλο το κείμενο στο χέρι πέναλτι του Γουάλας στο 80΄ για το ματς ΠΑΟΚ-Ξάνθη. Αλλά αυτή δεν είναι ποδοσφαιρική ανάλυση...».

Επειδή δεν αφιέρωσα χώρο και χρόνο στο πέναλτι που δεν πήρε ο ΠΑΟΚ (έχοντας τη δική μου λογική που θα εξηγήσω και πάλι) ακολούθησε το σχετικό ξεφωνητό από τους ΠΑΟΚτσήδες…

« Τι κάνεις; Μα δε βλέπεις τι πράττουν οι άλλοι; Για μία φάση ξεσηκώνουν τον κόσμο. Εμείς έχουμε και πάλι τις χειρότερες διαιτησίες. Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο;» Και άλλα πολλά… τέτοιας «φιλοσοφίας».

Εξηγούμαι…

Εκτιμώ ότι όποιος φωνάζει μέχρι τώρα για τις διαιτησίες που έχουμε στο πρωτάθλημα, το κάνει για να κερδίσει εύνοια! (Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι οι καλομαθημένοι και… τι σύμπτωση, αυτοί ΜΟΝΟ τολμάνε και θέτουν θέμα).

Κλασική μέθοδος που χρησιμοποιεί κυρίως ο Ολυμπιακός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια σε ΚΑΘΕ αγώνα που δεν κερδίζει, φροντίζει με non paper να επιτίθεται στον διαιτητή και αμέσως μέσω παρατηρητών ή ΚΕΔ να κερδίζει την τιμωρία του ως παραδειγματισμό για τους επόμενους…

Οι διαιτησίες που έχουμε μέχρι τώρα (ειδικά στα ματς των μεγάλων) είναι αρκετά καλές. (Η μόνη ύποπτη και περίεργη παρουσία μέχρι αυτή την αγωνιστική ήταν του Αρετόπουλου ΜΕΤΑ το 0-2 του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Εκεί που τα έδινε ΟΛΑ στον Αστέρα και πράγματι φανέρωσε ότι κάτι άλλο είχε στο μυαλό του, διαφορετικό από το να αποδώσει δικαιοσύνη).
Αλήθεια είναι ότι και ο χθεσινός ξέφυγε λίγο για την ΑΕΚ. Έφθασε στα όρια.Τέλος πάντων...

Τι σημαίνει λοιπόν καλή διαιτησία, παγκόσμια ή και με τα Ελληνικά δεδομένα;

«Καλή διαιτησία είναι αυτή που δεν κάνει πολλά λάθη και όταν αυτά γίνονται είναι μοιρασμένα και για τις δύο ομάδες».

Εδώ στην Ελλάδα είχαμε:

1) Ένα κύκλωμα που όριζε τους διαιτητές που θα βρίσκονταν στους πίνακες.

2) Ένα σύστημα που όριζε «καλούς» ή «κακούς» διαιτητές ανάλογα με τι ήθελαν να πετύχουν σε κάθε ματς.

3) Βλέπαμε διαιτητές να κάνουν 20-30 μικρά μη τηλεοπτικά λάθη υπέρ συγκεκριμένης ομάδας (ή άλλων φιλικών σε αυτή) σε πολλά ματς του πρωταθλήματος. Λάθη που άλλαζαν όλη την εικόνα των αγώνων και εκνεύριζαν τους αντιπάλους.

4) Στην συνέχεια αυτός ο διαιτητής που «πετύχαινε» τον σκοπό του προβιβάζονταν σε διεθνής και έπαιρνε συνεχόμενα μεροκάματα με πολλούς ορισμούς.

5) Όποιος δεν «άκουγε» και έκανε τα αντίθετα, τιμωρούνταν.

6) Όποιος έδινε αμφισβητούμενο υπέρ αντιπάλων, εξαφανίζονταν.

7) Πολλά Μέσα Ενημέρωσης (όπως αποδείχθηκε και όπως διαβάσαμε) έπαιζαν τον ρόλο τους σε αυτή την «επιχείρηση».

Όλα τα παραπάνω (και ακόμη περισσότερα) αποτελούσαν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου. Το ένα έδενε με το άλλο!

Φέτος και μέχρι τώρα ΔΕΝ έχουμε πολλά πράγματα που μας θυμίζουν αυτό το σχέδιο μίας οργάνωσης που (μάλλον) καταρρέει. (Αν τυχόν τιμωρήθηκε ο Σιδηρόπουλος για το πέναλτι στη Λιβαδειά, αυτό είναι ένα γεγονός που θύμιζε τα παλιά).

Τις προσεκτικές διαιτησίες όμως οφείλουμε να τις αναδείξουμε και να βοηθήσουμε τους φουκαράδες που σφυρίζουν! Γιατί και πολλοί από αυτούς θέλουν να παίξουν καθαρά, αλλά φοβούνται.

Το ένα ή τα δύο λάθη σε ένα ματς (ακόμη και αν το κρίνουν όπως του βοηθού στο Αγρίνο ή του Βάτσιου στην Τούμπα) ΔΕΝ μπορεί να είναι μέρος σχεδίου. Έγιναν και θα ξαναγίνουν για όλους!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! Μην ξεχνιόμαστε...

Τέτοια λάθη θα γίνουν αρκετά και στο τέλος είμαστε ΟΛΟΙ βέβαιοι ότι ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ φυσικά και ο Ολυμπιακός σαν μεγάλες ομάδες, από τέτοια μεμονωμένα σφυρίγματα θα είναι (ΟΛΟΙ) ευνοημένοι. Θα έχουν πάρει έξι εφτά τέτοια υπέρ και θα έχουν κατά δύο- τρία ή τέσσερα. (Αν και όταν κάποια μεγάλη ομάδα πάρει 12-15 τέτοια υπέρ και έχει μόνο δύο κατά, τότε θα το ξανασυζητήσουμε…).

Αυτά πιστεύω, αυτά πίστευα και έγραφα τα προηγούμενα χρόνια, είμαι βέβαιος ότι έτσι είναι τα πράγματα, αυτή τη φιλοσοφία θα υπηρετώ και στη συνέχεια.

Καταλαβαίνω τους οπαδούς, ξέρω τι θέλουν να διαβάζουν, ξέρω ότι κατά βάθος όλοι θέλουν την εύνοια, αλλά εγώ δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτές τις απαιτήσεις.

Θα προσπαθήσω (από τη δική μου πλευρά) να βοηθήσω για να φτιάξουν οι Κυριακές όλων μας. Και επειδή αυτό ΗΔΗ συμβαίνει, ας το αναδείξουμε και ας μην μένουμε στο ένα οφσάιντ υπέρ του Παναθηναϊκού και στο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Γιατί και όταν θα τα πάρουν υπέρ τους (μέσα από ανθρώπινα λάθη σε μεμονωμένες φάσεις) το ίδιο θα κάνω. Εσείς που τώρα φωνάζετε και θέλετε να αναδειχθούν αυτά ως πρώτα θέματα, τότε που θα ευνοηθείτε θα ζητάτε το ίδιο;

Ελπίζω στο τέλος κάτι να αλλάξει. Δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτή την προσπάθεια μια και το σύστημα, οι κλέφτες (ποδοσφαιρικά πάντα) και οι κακομαθημένοι θα δώσουν μεγάλη μάχη για να ξαναφέρουν εκείνες τις Κυριακές που πάντα ξέραμε τα αποτελέσματα ΠΡΙΝ από τους αγώνες.

Καμία σχέση δηλαδή με αυτό που τώρα έγινε…

Πηγή: gazzetta.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags