Facebook Pixel "Προχωράμε με οδηγό την Παναγιά"
| 2016-09-29 19:55:00

"Προχωράμε με οδηγό την Παναγιά"

"Προχωράμε με οδηγό την Παναγιά"

ΝΑ ξεκινήσουμε αυτήν τη φορά διαφορετικά: «Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Θεός ημών, ελέησον ημάς. Αμήν». Με την πρωινή προσευχή. Που ήθελε να καταργήσει στα σχολεία ο ανιστόρητος ο Φίλης. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης 

Οπως λοιπόν ο Γιάννης Αλαφούζος έχει μανία με τον Κύρο Βασσάρα και την Ντέπυ Κοξένογλου, τους δυο πυλώνες της διαιτησίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έτσι ο εν λόγω Φίλης έχει μανία με τη θρησκεία.

Που μαζί με την πατρίδα και την οικογένεια είναι οι τρεις πυλώνες που έχουν κρατήσει όρθια ανά τους αιώνες την Ελλάδα. Αυτοί οι κομμουνιστές είναι πράγματι δαιμόνιοι. Ενώ τρώνε τη μια σφαλιάρα πάνω στην άλλη από την Τρόικα. Ενώ έχουνε ξεπουλήσει λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα και το Ελληνικό. Ενώ έχουνε πετσοκόψει τους συνταξιούχους, βάζουνε κάτι τύπους σαν τον Κοντονή, τον Πολλάκη και τον Φίλη να πετάνε την μπάλα αράουτ.

Ο ένας δήθεν να τσακώνεται με τον Γκιρτζίκη, ο άλλος με τη διαπλοκή κι ο Φίλης με την Εκκλησία. Δήθεν ότι κάτι κάνουνε. Αφού δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα στα σπουδαία και στα σοβαρά, βρίσκουμε αφορμές για να κάνουμε φασαρία. Για να επιβεβαιωθεί η ρήση του μέγα δασκάλου, διανοητή και κοινωνικού φιλοσόφου Κομφούκιου, ο οποίος γύρω στο 500 π.Χ. είχε αποφανθεί: «Ο κόσμος καίγεται και το νιμού χτενίζεται». Με το να λέει όμως ο Πολλάκης καμιά μαλ@κία για τα βοθροκάναλα, για να περνάει η ώρα, δεν τρέχει και τίποτα.

Κι ούτε χάθηκε ο κόσμος επειδή κάθε τρεις και λίγο ο Κοντονής σταματάει και ξεκινάει το πρωτάθλημα. Το να παίζει όμως ο Φίλης με την Εκκλησία δεν είναι μόνο ανεπίτρεπτο. Είναι εγκληματικό. Ευτυχώς όμως που σ' αυτόν τον τόπο υπάρχουν κάποιοι που φυλάνε Θερμοπύλες. Υπάρχουν κάποιοι μεγάλοι Ελληνες. Ανεξάρτητοι Ελληνες. Σαν τον Τέρενς Κουίκ. Μη σας ξεγελάει το ξενόγλωσσον του ονοματεπωνύμου. Που μπορεί να παραπέμπει σε Τάρας Μπούλμπα ή σε κάτι παρόμοιο, αλλά είναι εντελώς παραπλανητικό.

Ο Τέρενς είναι Ελληνας 100%. Και το δείχνει με έργα. Με πράξεις. Οχι με λόγια. Ενα θα σας πω μόνο. Τι έχει βάλει για ringtone στο κινητό του; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Ούτε την «πριγκηπέσσα» του Μάλαμα. Ούτε το «είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» του Μακρόπουλου. Ούτε τον «αετό» του Νότη, ούτε το «έλα να με τελειώσεις» του Αντώνη, ούτε το «είχα κάποτε μια αγάπη» του αδικοχαμένου Παντελή. Ούτε καν τον ύμνο του Ολυμπιακού, που είναι η τέταρτη αγάπη του Τέρενς, μετά την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια.

Αυτό που ακούγεται λοιπόν, όταν χτυπάει το κινητό του, είναι ο Εθνικός Υμνος. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι, όταν πρόκειται για τας εθνικάς εορτάς της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο ο Τέρενς Κουίκ (φωτό) σηκώνεται όρθιος. Σε στάση προσοχής. Ξεφύγαμε όμως. Ο εν λόγω Τέρενς λοιπόν δεν άντεξε άλλο τα παιχνιδάκια του Φίλη και χτύπησε το χέρι στο τραπέζι: «Οι ΑΝΕΛ είμαστε σαφείς και το έχουμε και στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Προχωράμε με οδηγό την Παναγία. Είμαστε δίπλα στο πλευρό της εκκλησίας. Εμείς ζητάμε ο κ.Φίλης να είναι λίγο πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στην Ιεραρχία και γενικά στους ιερείς».

Κι ύστερα κάνουνε πλάκα οι αθλητικοί συντάκτες με τον Αγγελο Αναστασιάδη. Οταν ευχαρίστησε την Παναγιά για τη νίκη της Λάρισας επί του Ολυμπιακού. Κι έρχεται ο Τέρενς Κουίκ και σου λέει κατάμουτρα ότι εμείς οι ΑΝΕΛ «προχωράμε με οδηγό την Παναγιά». Οταν πρόκειται δηλαδή για καμιά σοβαρή ψηφοφορία στη Βουλή, ο Καμμένος μιλάει πρώτα με τον θεό; Οταν δηλαδή έλεγε και ξανάλεγε ότι δεν πρέπει να πάρει άδεια για κανάλι ο Καλογρίτσας (άρα να την πάρει ο Σαββίδης, που είναι ο πρώτος επιλαχών), είχε συνεννοηθεί με την Παναγιά;

Ιδού λοιπόν, πέρα από την υποκρισία, πόσο κοντά είναι ο Μεσαίωνας. Ιδού πόσο δίπλα μας είναι το Ιράν και η Σαουδική Αραβία. Να μη μας διαφεύγει, τέλος, ότι ο Τέρενς Κουίκ φέρει την ιδιότητα του υπουργού παρα τω πρωθυπουργώ, αρμοδίου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Της Αριστερής κυβέρνησης. Οποιος βρει λοιπόν έναν λόγο για να σωθεί αυτή η χώρα κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Αμήν.

Δεν κερδίζεις τίποτα με το να υποβιβάζεις και να υποτιμάς τους αντιπάλους σου
ΤΗΣ περασμένης εβδομάδας το θέμα, αλλά λόγω πληθώρας γεγονότων έμεινε στο μούσκιο. Η παγκόσμια καταξίωση μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της ΟΥΕΦΑ, ότι ο Panathinaikos είναι η Νο1 ελληνική ομάδα στο πρωταθλητριών. Στην 21η θεση, με 143 βαθμούς. Ο Ολυμπιακος, που βρίσκεται στην 27η θέση με 134 βαθμούς, τρώει τη σκόνη του.

Τρίτη και καταϊδρωμένη η ΑΕΚ στην 67η θέση με 52 πόντους και ο ΠΑΟΚ στο βάθος βάθος στην 239η θέση με οκτώ βαθμούς. Οσο για τη Λάρισα, με δυο μόλις πόντους βρίσκεται στη Νο 348 θέση. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ας δούμε λοιπόν πώς σχολίασε το γεγονός ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «πράσινης» ΠΑΕ: «Μια νύχτα από τις δικές μας ευρωπαϊκές βραδιές περηφάνιας είναι για άλλους όλη τους η παρουσία. Η ευρωπαϊκή αλήθεια ξεγυμνώνει».

Μάλιστα. Εσύ ως Παναθηναϊκός έχεις αυτήν τη σπουδαία πρωτιά. Που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Ποιος είναι ο λόγος να ασχοληθείς με τους άλλους; Ο πίνακας της κατάταξης μιλάει από μόνος του. Τι παραπάνω κερδίζεις δηλαδή όταν υποτιμάς τους αντιπάλους σου; Οτι μια δικιά σου νύχτα είναι ολόκληρη η ζωή τους. Κι ότι η πρωτιά του Παναθηναϊκού στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση τούς ξεγυμνώνει. Εχουν την εντύπωση ότι υποβιβάζοντας και υποτιμώντας τον αντίπαλο ψηλώνουν;

Αστοχη η δήλωση Τσίπρα περί παρελθόντος και «παράγκας» στο ποδόσφαιρο
ΑΛΕΞΗΣ και Κυριάκος διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για την Παιδεία. Αλλά όταν αρχίζουν την κουβέντα οι πολιτικοί, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πού θα καταλήξει. Το πήγανε λοιπόν και στο μείζον θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ετσι πάει. Αφού η Ελλάς έχει λύσει όλα τα σπουδαία και σοβαρά ζητήματα, οι Ελληνες όλα τα προβλήματά τους, όλοι μαζί μπορούμε να συζητάμε για τον Καλογρίτσα και τον Σαββίδη (φωτό): Θα τα βάλει τα λεφτά ο Ιβάν ή θα βρει μια αφορμή να την κάνει και να δικαιώσει το προσωνύμιο του λαγού;

Θα σπάσει ο ΠΑΟΚ το κατεστημένο της Αθήνας και του Πειραιά; Θα γίνει η πρώτη ομάδα της Θεσσαλονίκης που θα αποκτήσει κανάλι; Είναι δυνατόν να διαθέτουν κανάλι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και να είναι ο ΠΑΟΚ στην απέξω; Και δεν είμαι εγώ που την πάω την κουβέντα στο ποδόσφαιρο. Πρώτος και καλύτερος την πήγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Την πήγε δηλαδή στα μεγαλύτερα σκάνδαλα που συγκλόνισαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα: «Τολμάνε να κουνάνε το δάχτυλο τα κόμματα που πήραν τα θαλασσοδάνεια. Τα κόμματα του Χριστοφοράκου, του Τζοχατζόπουλου, των υποβρυχίων και της παράγκας στο ποδόσφαιρο».

Μάλιστα. Ενώ σήμερα με τον Χαράλαμπο Σταύρο Κοντονή, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο η τάξη και η νομιμότητα. Κάτι για το οποίο καμαρώνει ο ίδιος ο ακάματος υπουργός, καθώς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «εφέτος θα δούμε καλύτερο πρωτάθλημα». Αφορμής δοθείσης λοιπόν μια ερώτηση στον Σιορ Κοντονή: Εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ έχει ακούσει τίποτα για κάτι εκατομμύρια ευρώ;

Για πακέτα από κατοσταριές χιλιάδες εν τη παλάμη και ούτω ψηφίσωμεν; Εχει υποπέσει κάτι σχετικό στην αντίληψή του; Αν «όχι», πώς είναι δυνατόν να κυκλοφοράει τόσο χρήμα και ο αρμόδιος υπουργός να κοιμάται με τα τσαρούχια; Κι όταν, μάλιστα, μιλάει μαζί τους για το καλό του ποδοσφαίρου.

εφημερίδα "Goal" 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags