Facebook Pixel Στραματσόνι για διαιτησία, Βιγιαφάνιες και άμυνα!
| 2016-09-30 23:15:00

Στραματσόνι για διαιτησία, Βιγιαφάνιες και άμυνα!

Στραματσόνι για διαιτησία, Βιγιαφάνιες και άμυνα!

Διαβάστε τι δήλωσε ο Αντρέα Στραματσόνι για τα λάθη στην άμυνα στις φάσεις των γκολ της Θέλτα, για την διαιτησία στο ματς με τους Ισπανούς, αλλά και για τον Λούκας Βιγιαφάνιες, τον οποίο εκθείασε!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού στη Nova:

-Για το εάν συμφωνεί ότι η εμφάνιση της ομάδας στο ματς με τη Θέλτα ήταν η καλύτερη επί των ημερών του στον πάγκο του Παναθηναϊκού:

«Σε ματς εκτός έδρας ήταν πράγματι η καλύτερη εμφάνισή μας. Δείξαμε ως ομάδα προσωπικότητα, σωστή νοοτροπία και είχαμε σχεδόν τέλεια τακτική συμπεριφορά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα».

-Για το εάν ήταν θέμα κόπωσης της ομάδας τα δύο γκολ και η εικόνα στα τελευταία λεπτά:

«Δε νομίζω ότι ήταν αυτός ο λόγος που δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ επειδή χάσαμε ένα κόψιμο του Βας στην πλάτη της άμυνας το οποίο αιφνιδίασε τους αμυντικούς μας.
Ο Μολέδο ήταν εκτός περιοχής, ο Κουλιμπαλί έπρεπε να ήταν λίγο πιο μπροστά αλλά ήταν το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς, όπως και ο Σάμπα δεν είχε τη σωστή τοποθέτηση σε αυτή τη φάση, αλλά ήταν ένα τακτικό λάθος μας που ίσως να οφείλεται στο ότι δεν είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί οι συγκεκριμένοι παίκτες και ήταν θέμα συνοχής και «δεσίματος».

Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά θεωρώ ότι το ζήτημα για μας ήταν ότι δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε για να σκοράρουμε».

-Εάν έχει παράπονα από τον συμπατριώτη του διαιτητή:

«Πιστεύω ότι ο διαιτητής στη φάση του Ιμπάρμπο βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση, αλλά ήταν ξεκάθαρο πέναλτι που θα σήμαινε και την κόκκινη κάρτα στον αντίπαλο παίκτη και άρα μετά θα παίζαμε με παίκτη παραπάνω. Υπάρχει επίσης και το γκολ του Μπεργκ που δε νομίζω ότι ήταν φάουλ».

-Για το εάν σημαίνει ότι δεν υπάρχει βάθος στην ομάδα το γεγονός ότι δεν έκανε αλλαγές στο τελευταίο 15λεπτο του ματς:

«Οχι και δεν θέλω να γίνει κάποια παρανόηση σε αυτό. Οπως εξήγησα και μετά το ματς, οι Εμποκού και Ρινάλντι είναι επιθετικογενείς επιλογές για να μπουν στο ματς, ενώ και στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή, όταν σκέφτεσαι να αλλάξεις πρόσωπα είναι επικίνδυνο να διαταράξεις τη συνοχή.
Μου αρέσει πολύ ο Στάικος, μου αρέσει επίσης ο Ευαγγέλου, αλλά στο μυαλό μου δεν ήταν σωστό να τους έβαζα σε ένα τόσο απαιτητικό ματς εκτός έδρας, στα τελευταία λεπτά και ίσως να έφερνα σε δύσκολη θέση και τους ίδιους.
Εάν είχα κάποιους πιο έμπειρους παίκτες στον πάγκο σε αυτές τις δύο γραμμές θα λειτουργούσα διαφορετικά.
Στο κέντρο ο Βιγιαφάνιες, ο Ζέκα και ο Λεντέσμα είχαν καλή ισορροπία, ο Κουλιμπαλί με τον Σίστο δεν είχε πρόβλημα στο μαρκάρισμά του, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πούμε περισσότερα τώρα και σίγουρα εάν είχαμε σκοράρει, όπως και έπρεπε, τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά...».

-Εάν θεωρεί ότι υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης από τον όμιλο:

«Σίγουρα τα ματς με τη Σταντάρ Λιέγης είναι καθοριστικά. Θα παίξει ρόλο και τι θα γίνει στα ματς της Θέλτα με τον Αγιαξ. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να νικήσουμε, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και κάναμε και στο ματς με τη Θέλτα.
Με τον Αγιαξ παίξαμε καλά μόνο για 30 λεπτά, μετά χάσαμε την ηρεμία και τη συγκέντρωσή μας, κάτι που δεν συνέβη στο ματς με τη Θέλτα όπου είχαμε σωστή νοοτροπία στο γήπεδο.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι βλέπω την ομάδα να βελτιώνεται, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε επίπεδο νοοτροπίας».

-Για το κριτήριο στο ροτέισον του αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης, με δεδομένο το ότι μεσολαβεί ελάχιστος χρόνος:

«Πρέπει πρώτα να ελέγξουμε την φυσική κατάσταση των παικτών μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε ροτέισον με βάσει την αξία, πρέπει να το κάνουμε με βάσει τη φυσική κατάσταση των παικτών. Το πρωτάθλημα είναι βασικός μας στόχος και πρέπει να πάρουμε τη νίκη».

-Εάν ο Αστέρας είναι περισσότερο επικίνδυνος μετά την αλλαγή προπονητή και την πρόσληψη του Ελευθερόπουλου:

«Εχω συναντήσει τον Ελευθερόπουλο σε δύο ματς, με τον Πανθρακικό και τη Βέροια και οι ομάδες του έκαναν καλά παιχνίδια.
Σέβομαι τον Αστέρα, διαθέτει καλούς παίκτες και σίγουρα θα προσπαθήσουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.
Το πρόβλημα με το Europa League είναι ότι τα ματς της Πέμπτης γίνονται αργά το βράδυ, η ομάδα επιστρέφει τα ξημερώματα και αμέσως υπάρχει ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αγωνιατικά, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετικά ματς σε σχέση με την Ευρώπη. Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί αντίπαλος να μας κοιτάξει στα μάτια.
Θα επιστρέψουμε στο 4-2-3-1 και θα προσπαθήσουμε να είμαστε επιθετικοί από το πρώτο λεπτό.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι παίκτες μου έχουν πλέον κατανοήσει καλύτερα τους δύο διαφορετικούς σχηματισμούς που έχουμε όταν παίζουμε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία και παρότι δεν συνηθίζω να κάνω ξεχωριστές αναφορές σε παίκτες, θέλω να σταθώ στην απόδοση του Βιγιαφάνιες, ο οποίος βελτιώθηκε πολύ για να ανταποκριθεί και στα δύο συστήματα που χρησιμοποιούμε και αυτό έγινε διότι όλο αυτό το διάστημα δουλεύει πολύ καλά και μέσα στο γήπεδο και στο γυμναστήριο και σε όλα.
Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει για να γίνει καλύτερος αποτελεί παράδειγμα για την ομάδα». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags