Facebook Pixel Το κράτος κάνει τις δικές του παραγωγές...
| 2016-10-05 15:00:00

Το κράτος κάνει τις δικές του παραγωγές...

Το κράτος κάνει τις δικές του παραγωγές...

Ο ΑΡΤΟΣ και τα θεάματα ανατρέχουν στην αρχαία Ρώμη. Οταν ο αυτοκράτορας προσέφερε στον λαό σιτάρι και θεάματα στο αμφιθέατρο και στον ιππόδρομο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

 Με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Φράση που είναι πάντα επίκαιρη. Σήμερον, στην ελληνική και μάλιστα αριστερή δημοκρατία, δεν υπάρχει αυτοκράτορας. Υπάρχουν όμως τεράστια προβλήματα. Κατά συνέπεια η γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή του άρτου μετά (δημοσίων) θεαμάτων βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιμήσει. Με τα κουπόνια σίτισης, με δωρεάν τρόφιμα στους ανέργους, με κοινωνικά συσσίτια.

Για θέαμα το κράτος δεν έχει λεφτά για να προσφέρει εισιτήρια στα θέατρα. Κάνει λοιπόν δικές του παραγωγές. Οταν υπάρχει καλή διάθεση, άλλωστε, υπάρχουν και οι τρόποι για να μπορέσει να διασκεδάσει ο λαός. Υπάρχει η τηλεόραση που είναι δωρεάν. Πέρα λοιπόν από τις κωμωδίες (ελληνικές και ξένες) που παίζουν τα κανάλια, φρόντισε για τη διασκέδαση των Ελλήνων η κυβέρνηση. Ψυχαγωγία θα πρέπει να πούμε και υψηλής ποιότητας μάλιστα. Με τη δική της παραγωγή προσφέροντας θέαμα από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων.

Οι ελληνικές ταινίες έχουνε παιχτεί εκατοντάδες φορές. Απέξω κι ανακατωτά τις έχει μάθει ο κοσμάκης τις ατάκες της Ρένας Βλαχοπούλου (φωτό) και του Λάμπρου Κωνσταντάρα στη «Χαρτοπαίχτρα». Μετρημένες μία προς μία είναι οι σφαλιάρες που έχει φάει ο Βέγγος από τον Χατζηχρήστο στον «Ηλία του 16ου». Γι' αυτό ακριβώς η κυβέρνηση φρόντισε για κάτι καινούργιο. Για κάτι διαφορετικό. Με νέους πρωταγωνιστές. Φρέσκους. Αφθαρτους.

Ξέρεις τι είναι να βλέπεις έναν Γιώργο Κουρή να καταθέτει με τις ώρες στην Επιτροπή και να τον σφυροκοπεί με σκληρές ερωτήσεις ο Ανδρέας Λοβέρδος; Να βλέπεις λάιβ έναν Γιάννη Βαρδινογιάννη να δίνει δήθεν εξηγήσεις σε αυτούς που κάθονται προσοχή μπροστά του. Τον Κασιδιάρη να υποβάλει σε ανάκριση τον Αλαφούζο; Τον Νίκο Νικολόπουλο να παίζει τον εισαγγελέα και να παριστάνει τον τιμητή των πάντων. Και μη βρεθεί κανένας εξυπνάκιας να αναρωτηθεί «τι θα βγει με όλα αυτά και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;». Τίποτα δεν θα βγει. Μια τρύπα στο νερό θα είναι το αποτέλεσμα.

Περνάει η ώρα όμως. Λίγο το έχετε εσείς αυτό; Ξέρεις τι είναι να μην έχεις ψιλά για να χαλάσεις τάλιρο και να ακούς για εκατομμύρια επί εκατομμυρίων; Κι αφού τα δικά σου τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν στον αιώνα τον άπαντα, η αριστερή κυβέρνηση που λέγαμε σου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείς με τα προβλήματα των άλλων: Τι έγινε και χάλασε η δουλειά με τον Καλογρίτσα κι έχασε την άδεια μέσα από τα χέρια του; Με ποιον θα συνεργαστεί ο Μαρινάκης; Θα την κάνει τελικά τη μεταγραφή του Χατζηνικολάου;

Τι θα σκεφτεί ο δαιμόνιος Κοντομηνάς για να διασώσει τον Αlpha; Ο σατανικός Νίκος Παππάς, αφού μάντρωσε τους ολιγάρχες για τρία 24ωρα στα αμπριά, τους ξαμόλησε να παίξουνε μπάλα. Κι ο κοσμάκης έχει ανοίξει το στόμα μια πιθαμή και παρακολουθεί το θέαμα: Θα βρει την άκρη ο Ιβάν στις επαφές με τον Βαρδινογιάννη; Τι θα απογίνουν οι τηλεαστέρες που θα μείνουν άστεγοι: Θα βρει μεροκάματο η Ελενίτσα η Μενεγάκη έτσι και κλείσει ο Αlpha; Ποιο θα είναι το τηλεοπτικό μέλλον της Αγγελικής Νικολούλη; Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι γίνεται μάχη μεταξύ FBI και Σκότλαντ Γιαρντ ποιος θα της κάνει καλύτερη προσφορά για να της αναθέσει τη διεύθυνση του τμήματος των Εγκλημάτων κατά Ζωής;

Ή μήπως την ετοιμάζει για υπουργό Δημόσιας Τάξης ο Κυριάκος; Θα δεχθεί ο Δήμος Βερύκιος την πρόταση του Ιβάν Σαββίδη για μεταμεσονύκτια εκπομπή μαζί με τον Γιώργο Μίνο, Τα Καρντάσια; Πώς θα είναι αύριο η τηλεόραση χωρίς Μένιο Φουρθιώτη και Νανά Παλαιτσάκη; Μήπως έφτασε η καταραμένη η ώρα να βγει στη σύνταξη ο Κώστας Χαρδαβέλλας; Να δηλώνει η Τατιάνα Στεφανίδου επάγγελμα οικιακά; Θα αντέξει η ελληνική κοινωνία την απώλεια της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου;

Για να κουνάνε την κλούβα μέχρι να την τουμπάρουνε πάει να πει ότι είναι νταβραντισμένοι

ΕΙΝΑΙ ποτέ δυνατόν μια αριστερή κυβέρνηση να ψεκάσει τους συνταξιούχους; Να ρίξει χημικά στα υπερήφανα γηρατειά; Ποτέ των ποτών. Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός έγινε έξαλλος και ζήτησε τα ρέστα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Δεν γίνεται, δηλαδή, τη μια μέρα ο Αλέξιος Τσίπρας να πηγαίνει στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για να τιμήσει τους νεκρούς της Εθνικής Αντίστασης και την επομένη οι πολιτσμάνοι να ξηγιούνται στους συνταξιούχους αλμυρό φυστίκι. Και τους πετσοκόβουνε τις συντάξεις και τους καταχεριάζουνε. Αυτομάτως λοιπόν πήρε θέση ο αρμόδιος υπουργός, ο Τόσκας, που για να μην ξεχνιόμαστε δηλώνει πρώην κομμουνιστής:

Ο εν λόγω Τόσκας, λοιπόν, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών. Ουδέν κακόν όμως αμιγές καλού, αφού δόθηκε εντολή να απαγορευτεί η χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων. Τι προέκυψε όμως και μαστουριάσανε οι συνταξιούχοι από τα ντουμάνια της πολιτσίας; Το εξήγησε ο αρμόδιος αξιωματικός που έδωσε τη σχετική εντολή: «Φοβήθηκα ότι έτσι όπως κουνάγανε την κλούβα θα την αναποδογυρίζανε». Συμπέρασμα: Παραμύθι φούρναρης ότι οι συνταξιούχοι πεινάνε κι έχουνε εξαθλιωθεί. Για να κουνάνε την κλούβα μέχρι να την τουμπάρουνε πάει να πει ότι είναι νταβραντισμένοι. Αρα αντέχουνε κι άλλο ψαλίδι στις συντάξεις.

Είδαμε τα χαΐρια των διεθνών του 2004 όταν πήγαν και διοικήσανε ομάδες

Ο ΚΩΣΤΑΣ Κατσουράνης έσπασε τη σιωπή του. Σχετικά με το μείζον θέμα της ΕΠΟ που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πλέον έξυπνος Ελληνας ποδοσφαιριστής (όπως έχει χαρακτηριστεί από διακεκριμένους δημοσιογράφους) έβαλε το μαχαίρι στο κόκαλο: «Τα είπα και στον Κοντονή. Γιατί δεν αξιοποιείται η ομάδα του 2004; Θα πάρει άλλη ομάδα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Στον αιώνα τον άπαντα δεν θα ξαναγίνει αυτό. Να γίνει πρόεδρος ο Χαριστέας. Τι θα πουν γι' αυτόν; Οτι είναι Βέρντερ Βρέμης;». Τόσο απλά και τόσο εύκολα. Οποιος παίζει καλό μπουζούκι ή είναι καλός τραγουδιστής να γίνει υπουργός Πολιτισμού. Αυτός που ξέρει να κλωτσάει καλά τα ξέρει όλα.

Μπορεί εκτός από το να βάζει γκολ να ασκήσει και διοίκηση. Θα πει κάποιος, από τους Σαρρήδες και τους Γκιρτζίκιδες χίλιες φορές να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ ο Βασίλης Λάκης. Ή ο Μιχάλης Καψής. Δεν πάει έτσι όμως. Είδαμε άλλωστε τα χαΐρια των διεθνών του 2004 όταν πήγανε και διοικήσανε ομάδες. Για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος τον τρέχουνε τον Ζαγοράκη για την περίοδο που ήταν πρόεδρος στον ΠΑΟΚ. Ενα εκατομμύριο γιούρο είναι η λέζα και να ανάψει λαμπάδα στο μπόι του Σαββίδη που πάει να τον ξελασπώσει και θα του έρθει και οικονομικά.

Για τον Ντέμη υπάρχει η κομψή λέξη της κακοδιαχείρισης, το ότι τον τραβάνε για τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες κι ότι οδήγησε την ΑΕΚ σε δεύτερη χρεοκοπία. Μη λέμε για διεθνή του 2004 και ιδιαίτερα προβεβλημένο που είναι ρέστος και κοιμάται σε ημιυπόγειο. Κι εν πάση περιπτώσει, μοναχοί τους το πήρανε το Γιούρο οι ποδοσφαιριστές; Ενα λιθαράκι η διοίκηση δεν το έβαλε; Οπως λοιπόν λένε ότι ο Σαρρής διέλυσε την Εθνικη, γιατί δεν λέει ο Κατσουράνης ότι έβαλε τα θεμέλια ο Γκαγκάτσης;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Ανέστης έκανε καθυστέρηση και μετά το 1-0 από μόνος του ή είχε εντολή από τον πάγκο;

Καλοδεχούμενος ο Λεβέντης στην κυβέρνηση.

-Πάνος Καμμένος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags