Facebook Pixel Ντα Κόστα: "Κάνω και λάθη, δεν το κρύβω"
| 2016-10-06 08:50:00

Ντα Κόστα: "Κάνω και λάθη, δεν το κρύβω"

Ντα Κόστα: "Κάνω και λάθη, δεν το κρύβω"

Ο Μαροκινός στόπερ του Ολυμπιακού σε συνέντευξη του στον "Γαύρο" μίλησε για την προσωπική του απόδοση, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και την κατάκτηση του τίτλου

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Γαύρο» ο Ντα Κόστα:

Για το κλειδί της νίκης του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι πως όλη η ομάδα είχε καλή απόδοση και έτσι πήραμε μια σημαντική νίκη τόσο για εμάς όσο και για τον σύλλογο και τον κόσμο».

Για το πάθος που έδειξε στο ντέρμπι: «Νομίζω ότι όλη η ομάδα μπήκε με μαχητικό πνεύμα στον αγώνα γιατί θέλαμε πολύ τη νίκη. Θεωρώ ότι κερδίσαμε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και γι' αυτό κυριαρχήσαμε στον αγώνα».

Για το αν ο Ολυμπιακός παραμένει η καλύτερη ομάδα και το αν θα κερδίσει και τον φετινό τίτλο: «Πραγματικά έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και το δείξαμε απέναντι στην ΑΕΚ. Το σημαντικό όμως είναι να συνεχίσουμε έτσι γιατί ακόμα είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και υπάρχουν δυνατά παιχνίδια. Είχαμε καλή απόδοση, όμως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να τα καταφέρουμε».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο του Ολυμπιακού και για το ότι τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο: «Σε κάποια παιχνίδια μπορεί να παίξεις καλά, σε άλλα όχι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ ωραίο ότι ο κόσμος στάθηκε δίπλα στους παίκτες και μας στήριξε για να φτάσουμε στη νίκη στο ντέρμπι. Όχι μόνο εγώ, αλλά κάθε ποδοσφαιριστής δεν αισθάνεται καλά όταν καταλαβαίνει ότι έχει αμφιβολίες ο κόσμος στο πρόσωπό του. Αλήθεια είναι επίσης ότι δεν έχουμε την ίδια καλή απόδοση σε όλους τους αγώνες. Κάνω και λάθη. Δεν το κρύβω. Αλλά ακόμα και οι κορυφαίοι παίκτες και οι καλύτερες ομάδες του κόσμου κάνουν και άσχημα παιχνίδια. Ίσως μερικές φορές το πάθος του κόσμου και η απογοήτευση από ένα άσχημο αποτέλεσμα να τον οδηγεί σε διαφορετικό δρόμο.

Όλοι αισθανόμαστε πολύ ωραία όταν οι οπαδοί μας είναι πίσω και μας στηρίζουν και ξέρουμε ότι μπορούν να το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο από όλους τους άλλους. Μερικές φορές μπορεί να παίξουμε και άσχημα και καταλαβαίνω την στεναχώρια του κόσμου, όπως και τον ενθουσιασμό όταν κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι, όπως με την ΑΕΚ. Αν η σχέση των οπαδών με τους παίκτες είναι στενάχωρη, τότε επηρεάζεται στο σύνολο η ομάδα και δεν μπορεί να αποδώσει το μέγιστο. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο του Ολυμπιακού είναι ότι δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι και θα συνεχίσω να το κάνω όσο φοράω τη φανέλα αυτής της μεγάλης ομάδας. Είμαι περήφανος που αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό».

Για το αν η νίκη επί της ΑΕΚ μπορεί να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον φετινό Ολυμπιακό: «Δεν θα το έλεγα ακριβώς έτσι. Η ομάδα έχει συνέχεια, αλλάξαμε προπονητές, κάτι που δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη, αλλά τώρα έχουμε αρχίσει και μπαίνουμε στη φιλοσοφία του Μπέντο. Νομίζω ότι από δω και πέρα θα αρχίσει αν φαίνεται η δουλειά που γίνεται και το πρώτο δείγμα είναι ότι κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΚ παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό και δείξαμε ότι θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και ξέρουμε ότι πρέπει να το κατακτήσουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags