Facebook Pixel Όταν ο Σεμπά έπαθε «Φουστέρ»
| 2016-10-23 16:21:00

Όταν ο Σεμπά έπαθε «Φουστέρ»

Όταν ο Σεμπά έπαθε «Φουστέρ»

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος σχολιάζει το φαινόμενο του, αμετακίνητου από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, Σεμπά και σκέφτεται πόσο λίγα καταλαβαίνουμε για τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι προπονητές στους ποδοσφαιριστές.

Στις 19 Αυγούστου 2015, ο Ολυμπιακός ενέταξε στο δυναμικό του τον Βραζιλιάνο επιθετικό Σεμπά που αγωνιζόταν στην πορτογαλική Εστορίλ. Ήταν μία μεταγραφή που είχε εισηγηθεί ο τότε προπονητής της ομάδας Μάρκο Σίλβα. Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ο διεθνής με την U20 της Εθνικής Βραζιλίας άκουσε σχεδόν τα πάντα για την απόδοση του αλλά και για τις ικανότητές του.

Ένα χρόνο μετά και αφού τρεις προπονητές (Σίλβα, Βίκτορ, Μπέντο) έχουν γραμμένο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το όνομα του Βραζιλιάνου στη λίστα με τη βασική ενδεκάδα των ερυθρολεύκων, πλέον οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει να βλέπουν με άλλο μάτι τον φιλότιμο κύριο Σεμπά.
Είναι αλήθεια, πως οι Έλληνες φίλαθλοι είμαστε ιδιαίτερα προκατειλημμένοι με ορισμένους ποδοσφαιριστές και ένα από τα «θύματα» μας είναι και ο τίμιος εξτρέμ από Σαλβαδόρ της Βραζιλίας. Αν αναλογιστεί κανείς, πως οι φίλοι του Ολυμπιακού αυτό που ονειρεύονται για τα εξτρέμ της ομάδας είναι ο αντικαταστάτης του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, δεν μπορούμε να τους αδικήσουμε.

Ο Σεμπά δεν είναι φαντεζί ποδοσφαιριστής, ούτε σκοράρει κατά ριπάς, ούτε είναι από τους αθλητές που κάνουν «κλικ» στις εξέδρες. Όμως, είναι ακριβώς αυτό που ζητάει ένας κόουτς. Ξέρει την δουλειά του, δεν θα αρνηθεί να κάνει οτιδήποτε του ζητήσει ο προπονητής του, δεν δημιουργεί πρόβλημα στα αποδυτήρια, η εξωαγωνιστική συμπεριφορά του δεν δίνει δικαιώματα για ψιθύρους.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν το έχει ο Σεμπά αλλά εμείς, οι φίλαθλοι. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από έναν αθλητή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά να μεταμορφωθεί σε αυτό που θέλουμε να βλέπουμε. Ναι, όλοι θέλουν να παρακολουθούν όμορφες ενέργειες και εντυπωσιακά γκολ, για τους προπονητές όμως σημασία έχει πρώτα απ’ όλα το αποτέλεσμα και αν μπορεί να συνδυαστεί με ντρίπλες και «τριγωνάκια» έχει καλώς. Αν δεν μπορεί να έρθει με θέαμα το αποτέλεσμα, αυτό που ενδιαφέρει τον Μπέντο (και τον κάθε «Μπέντο» που κάθεται στην άκρη ενός πάγκου) είναι να κερδίζει και για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται μέσα στο γήπεδο τον «Σεμπά» του.

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως ο Σεμπά προέρχεται από τον ίδιο πλανήτη με τον Νταβίντ Φουστέρ καθώς η πορεία του Βραζιλιάνου θυμίζει πάρα πολύ αυτή του Ισπανού. Όλοι θυμόμαστε τι είχε ακούσει ο αγαπητός Νταβίντ την πρώτη του χρονιά στο λιμάνι. Έτσι και ο Σεμπά, έζησε μία πρώτη χρονιά μέσα στην αμφισβήτηση, όμως ήδη από τους πρώτους μήνες της δεύτερης σεζόν του αρχίζει να φαίνεται πως αλλάζει το κλίμα και η άποψη των φιλάθλων γύρω από το πρόσωπο του.

Ασφαλώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο πρώην εξτρέμ της Εστορίλ θα καταφέρει να «χωθεί» στις καρδιές των ερυθρόλευκων φιλάθλων, όμως για την ώρα η καριέρα του στο λιμάνι έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με αυτή του Ισπανού μέσου και επιπλέον είναι γνωστό πως, ναι μεν, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, όμως ξέρουν να αναγνωρίζουν, να σέβονται και να εκτιμούν όποιον φοράει την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου και ο τίμιος κύριος Σεμπά είναι ένας από αυτούς…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags