Facebook Pixel Άρθρο για ντέρμπι: Η οργάνωση βρήκε σύμμαχο
| 2016-10-24 12:42:00

Άρθρο για ντέρμπι: Η οργάνωση βρήκε σύμμαχο

Άρθρο για ντέρμπι: Η οργάνωση βρήκε σύμμαχο

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το αποτέλεσμα που μπορούσε αλλά δε πήρε ο ΠΑΟΚ, την αστοχία του «Δικέφαλου» και την διαιτησία.

Για έναν ακόμη αγώνα φέτος ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε! Αυτό είναι το πρόβλημα. Ακόμη μεγαλύτερο βέβαια είναι το ζήτημα ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό για δύο λόγους που τους ξέραμε και πριν το ματς… Την διαιτησία και την δική του αστοχία!

Ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη έκανε ένα καλό παιχνίδι, απέναντι σε μία απείθαρχη και απρόσεκτη ομάδα. Στήθηκε σωστά στο γήπεδο ο Δικέφαλος, αμύνονταν με ευκολία (σε ένα μεγάλο διάςτημα) και έβγαζε καλές-γρήγορες επιθέσεις, που έφερναν πανικό στους γηπεδούχους.

Μετά την αλλαγή του Κάνιας βέβαια σα να άδειασε μεσοαμυντικά ο Δικέφαλος. Εκεί κάπου ο Ολυμπιακός έβγαλε φάσεις, αλλά ο Γλύκος έδειχνε ανίκητος.

Ο ΠΑΟΚ έχασε τις μεγάλες φάσεις του γι' άλλη μία φορά, ο Ολυμπιακός σκόραρε λίγο πριν τα… μεσάνυχτα και τελικά το ματς έληξε 2-1!

Όλα αυτά από έναν ΠΑΟΚ που παρά την ταλαιπωρία του, έδειξε πολύ πιο ομάδα και φυσικά απέδειξε ότι απέναντι στον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές αλλά είναι πολύ πιο ομάδα. (Όσο τα ματς βέβαια παίζονται εντός γηπέδων και με ποδοσφαιρικούς όρους… Γιατί χθες το σκορ διαμόρφωσε η οργάνωση μαζί με την αστοχία του ΠΑΟΚ).

* Από εκεί και πέρα για τη διαιτησία το έγκλημα δεν έγινε χθες. Σχέδιο υπήρχε να διαμορφωθούν άνισες συνθήκες στο ματς. Στον ορισμό έγινε το έγκλημα!
Προσωπικά απέδειξα πόσο καλοπροαίρετος ήμουν στο ξεκίνημα της χρονιάς με όλους αυτούς. Από την ημέρα που αναβλήθηκαν οι εκλογές, η οργάνωση και τα μέλη της βγήκαν πάλι στη «γύρα».

Ορισμοί στιγματισμένων διαιτητών, μικρά και μεγάλα σφυρίγματα στον αγώνα, προστασία μετά τα ματς!

Ο τύπος που σφύριζε χθες μαζί με τους βοηθούς, απλά έκαναν τη δουλειά…

Λίγες ώρες πριν το ματς έγραφα τα απλά που ξέρουν όσοι λίγο ασχολούνται: «Αν βέβαια ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός και πιάσει μεγάλη απόδοση τότε και μόνο τότε θα εκτεθεί ο Αρετόπουλος. Ξέρουν αυτοί πώς και πότε δρουν… Θα δείτε πόσο διαφορετικά θα σφυρίζει σε ένα πιθανό 1-0 ή σε ένα 0-1…
Επιστήμονες είναι και το πόσο θα εκτεθούν εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ…».

Έτσι έγινε. Στο 0-1 ο «διαιτητής» από τα Τρίκαλα, το καμάρι του Μπουρτζώλη, έδειξε πανικό! Μετά απλά προσπαθούσε να πάρει το αποτέλεσμα!

Στο 2΄ αστείο φάουλ κατά του Λέοβατς και ευκαιρία για γέμισμα των γηπεδούχων.

Στο 10΄ ανύπαρκτο φάουλ κατά του Σάκχοφ σε διεκδίκηση με τον Σεμπά.

Στην επόμενη φάση ο Ιντέγε δίνει αγκωνιά στον Βαρέλα και του ματώνει τα δόντια! Έκανε πως δεν είδε! Δεν έδωσε τίποτα! Καμία κάρτα σε 100% εσκεμμένο λάθος!

Στο 14΄ ο Ελιονούσι παραπατάει μόνος, δίνει και άλλο φάουλ-γέμισμα στους γηπεδούχους.

Στο 17΄ δύο επάνω στον Τσίμιροτ τον ρίχνουν κάτω, τίποτα από τον «διεθνή Έλληνα διαιτητή».

Στο 23΄ νέο σπρώξιμο-φάουλ στον Τσίμιροτ, τίποτα αυτός που… έκανε τον διαιτητή.

Στο 25΄ κρίνονται πάρα πολλά στο ματς! Ο πανικόβλητος και εντελώς απείθαρχος και ανοργάνωτος Ολυμπιακός, ισοφαρίζει με αυτογκόλ που ξεκινάει από φάση οφσάιντ, με τον Ιντέγε να φεύγει εκτεθειμένος μπροστά(!!) στον βοηθό Αλεξέα. (Αυτό το γκολ, βοηθάει τον Ολυμπιακό να ηρεμήσει και να πατήσει ως κανονική ομάδα στο γήπεδο και όχι σαν αυτό το σύνολο που παραπατούσε σε κάθε κόντρα του ΠΑΟΚ). Το οφσάιντ-γκολ αποτελεί αλλοιώνει πέρα από το αποτέλεσμα και την εικόνα του ματς.

Το επόμενο «όργιο» του Αρετόπουλου καταγράφεται στο 40΄ με τον Ιντέγε και πάλι να κλαδεύει από πίσω τον Λέοβατς και μετά το φάουλ να κλωτσάει τη μπάλα εκτός! (Πώς δεν του ζήτησε και συγνώμη ο «διαιτητής;)

Στο 44΄ο Μιλιβόγεβιτς κλαδεύει τον Αθανασιάδη που βγαίνει σε προφανή θέση για γκολ. Κάτι δικαιολογίες του τύπου… (άλλαξε ο κανονισμός όταν πάει για τη μπάλα) αφορούν τις φάσεις εντός περιοχής! Σε αυτή τη φάση που και πώς ακριβώς πάει για τη μπάλα, ανακόπτοντας τον παίκτη που βγαίνει σε θέση-γκολ;

Στο 47΄ο Αρετόπουλος με όλη την σοβαρότητα που τον διακρίνει και ενώ το ματς έχει διακοπεί για τρίτη φορά, πάει και λέει ξεκάθαρα σε ΟΛΟΥΣ (υπάρχει πλάνο με τον Ίβιτς και φυσικά η ανακοίνωση των μεγαφώνων που ακολουθεί τη δέσμευση του διαιτητή) ότι… «στην επόμενη διακοπή το ματς διακόπτεται οριστικά).

Από εκεί και πέρα στο 68΄ ο Μάτος χρεώνεται με φάουλ στον Σεμπά που έπεσε μόνος, ενώ στο 83΄ ο Αλεξέας κάνει και πάλι «ανθρώπινο» λάθος και κόβει τον Ροντρίγκεζ που φεύγει μόνος από αριστερά! Νωρίτερα και ο Ακρίβος είχε αφήσει τον Ιντέγε να μπει σε φάση από θέση οφσάιντ...

Στο 88΄ ο Μποτία κλαδεύει με πρόθεση και εναέριο-επικίνδυνο τάκλιν τον Ροντρίγκεζ! Ο άνθρωπος που έφθασε διψήφιο αριθμό λαθών κατά του ΠΑΟΚ αφήνει τον αμυντικό του Ολυμπιακού στο ματς! (Φυσικά στο 90+3 ο Μποτία με όλη την άνεσή του σπρώχνει εκτός φάση τον Μπίσεσβαρ και δεν χρεώνεται ούτε με φάουλ).

Στο 90+9 ο αγώνας διακόπτεται και πάλι! Ο Αρετόπουλος τώρα έπρεπε να τηρήσει την δέσμευση που πήρε στο 47΄! Είναι όμως ξεκάθαρο ότι δεν βρίσκεται στο γήπεδο για να τηρήσει τους κανονισμούς! Άλλες υποχρεώσεις είχε και έτσι αντί να μείνει στα αποδυτήρια, ξαναμπαίνει στο γήπεδο και απειλεί τον ΠΑΟΚ με διακοπή!

Δεν είχε πρόθεση; Έκανε ανθρώπινα λάθη και αυτός και οι βοηθοί; Περιμέναμε περισσότερα λάθη και έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι;

Αυτά «μπορούσε» , αυτά «έκανε» και αλλοίωσε εντελώς την εικόνα που θα μπορούσε να έχει το ματς και φυσικά αλλοίωσε το αποτέλεσμα…

Το θέμα είναι ότι ΚΑΙ φέτος (μετά την αναβολή των εκλογών) το σύστημα οργιάζει και αγνοεί ότι… είμαστε σε πολύ επικίνδυνη φάση, οριακά να μην έχουμε (σε λίγο) καθόλου ποδόσφαιρο!

Κάποιους που διανύουν τις τελευταίες τους μέρες στο ποδόσφαιρο, αυτό δεν τους νοιάζει… Το έχουμε καταλάβει!

Λυπάμαι πολύ αλλά από εδώ και πέρα ένα είναι το ζήτημα: Ποιος θα την "πληρώσει"; Ας μην είναι οι απλοί οπαδοί... Πρέπει να τιμωρηθούν μόνο οι πραγματικοί ένοχοι...

Πηγή: gazzetta.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags