Facebook Pixel To Jr. NBA League και οι "αιώνιοι"
| 2016-10-24 16:26:00

To Jr. NBA League και οι "αιώνιοι"

To Jr. NBA League και οι "αιώνιοι"

Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε σήμερα η συνεργασία του ΝΒΑ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τη δημιουργία του Jr. NBA League στην Ελλάδα

Πρόκειται για δύο πρωταθλήματα με έδρα τα σχολεία και τις ακαδημίες, το Jr. NBA Olympiacos League και το Jr. NBA Panathinaikos League, για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 έως 12 ετών, σε 60 σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο.

Η regular season του Jr. NBA Panathinaikos League θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ αυτή του Jr. NBA Olympiacos League θα γίνει από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο. Κάθε ακαδημία θα εκπροσωπεί μια από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ και θα λάβει αντίστοιχα στολή με τα σήματα από τις αντίστοιχες ομάδες για τα παιχνίδια τους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνουμε τη πρώτη μας ενέργεια με δύο κορυφαίους συλλόγους, τον Παναθηναϊκό Superfoods και τον Ολυμπιακό. Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα για να "τρέξουμε" ένα σχολικό πρόγραμμα. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που το κάνουμε σε συνεργασία με δύο τόσο γνωστές ομάδες. Τέτοιες πρωτοβουλίες μας κάνουν υπερήφανους και χαρούμενους. Το ΝΒΑ έχει δεσμευτεί να βελτιώσει το άθλημα σε όλο τον κόσμο. Ξεκινήσαμε πριν από ενάμιση χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία και σταδιακά θέλουμε να το μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο. Οι στόχοι του προγράμματος είναι να συμμετάσχουν τα παιδιά στο μπάσκετ, να διδάξουμε τις αξίες του αθλήματος» δήλωσε ο Χεσούς Μπουένο, αντιπρόεδρος του ΝΒΑ ΕΜΕΑ, Basketball Business Opreations.

Και πρόσθεσε: «Η έρευνα που έχουμε κάνει αναφέρει ότι το 58% όσων παίζουν, ακολουθούν στη συνέχεια τον δρόμο των φιλάθλων, συμμετέχουν στο άθλημα με κάθε τρόπο. Σε κάθε ένα από τα δύο πρωταθλήματα θα αγωνίζονται από τριάντα ομάδες, με διαδικασία των playoffs, τους τελικούς και φυσικά το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Το μπάσκετ μεγαλώνει διαρκώς παγκοσμίως, αυτό που θέλουμε είναι να δούμε είναι να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο. Προς το παρόν δεν βλέπουμε την πιθανότητα να αγωνιστεί κάποια ευρωπαϊκή ομάδα στο ΝΒΑ. Ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, βρέθηκε στην Ισπανία για τα Global Games ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Στο μέλλον όμως είναι κάτι ορατό, που μπορεί να γίνει. Εφόσον συμβεί αυτό, θα αφορά την ένταξη μιας ευρωπαϊκής περιφέρειας στο ΝΒΑ, και όχι μόνο μιας ομάδας στο ΝΒΑ».

«Θα χαρώ στο μέλλον να μου πει κάποιο παιδί ότι έπαιξε στο Jr. NBA League του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, κι ακολούθως εντάχθηκε στο ΝΒΑ. Θέλουμε να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο του μπάσκετ» κατέληξε.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με το ΝΒΑ, αρχίζοντας το πρώτο Jr. NBA Olympiacos League στην Ελλάδα. Ο ρόλος μας σαν ομάδα μπάσκετ και εκ των κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη είναι να προωθήσουμε το παιχνίδι, τις αξίες του, τις αξίες του και να φέρουμε κοντά στο σπορ όλα τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια που θέλουν να αισθανθούν το πάθος και την εμπειρία αυτών των μοναδικών στιγμών που μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει. Είναι ξεκάθαρο ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στις Ακαδημίες, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον γι αυτό το κομμάτι. Τα παιδιά είναι το κατάλληλο "κανάλι" για να περάσουμε αυτές τις αξίες του αθλητισμού. Πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια έχουμε βελτιώσει τις συνθήκες κι έχουμε κάνει βήματα προόδου».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Παναγιώτης Τριαντόπουλος σχολίασε: «Έχουμε μια μεγάλη κληρονομιά, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Γι αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το ΝΒΑ. Αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη των Ακαδημιών μας. Στόχος μας είναι τα παιδιά είναι να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να γίνουν καλύτεροι αθλητές και να αποκτήσουν τη λογική του "ευ αγωνίζεσθαι". Είμαστε σίγουροι πως το Jr. NBA Panathinaikos League να παίξει ρόλο σε όλο αυτό το εγχείρημα. Είναι καλό για το καλό του αθλήματος και όλων μας, να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις. Να παίζεται το παιχνίδι στο παρκέ, με κόσμιες συμπεριφορές. Τα παιδιά, εφόσον μάθουν από μικρά σε αυτή τη λογική, θα μπορέσουμε σταδιακά να αλλάξουμε την κουλτούρα. Μόνο στα νέα παιδιά μπορούμε να περάσουμε τη νέα κουλτούρα και να μάθουν να σέβονται τον αντίπαλο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε μυαλά στους μεγαλύτερους, δεν είναι εύκολο. Τα νέα παιδιά θα φέρουν την αλλαγή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags