Facebook Pixel Απίστευτες ατάκες Ραπτό για ΠΑΟΚ - Το σαράβαλο, η Mercedes, το Ibiza - "Αν έρθουν Πρίγιοβιτς-Ενρίκε..."!
| 2017-01-24 10:45:00

Απίστευτες ατάκες Ραπτό για ΠΑΟΚ - Το σαράβαλο, η Mercedes, το Ibiza - "Αν έρθουν Πρίγιοβιτς-Ενρίκε..."!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απίστευτες ατάκες Ραπτό για ΠΑΟΚ - Το σαράβαλο, η Mercedes, το Ibiza - "Αν έρθουν Πρίγιοβιτς-Ενρίκε..."!

Φοβερά κέφια από τον γνωστό δημοσιογράφο για την αναμέτρηση στις Ζωσιμάδες. Ποιοι παίκτες δεν κάνουν για το σύστημα του Ίβιτς και ποιοι τον έχουν τρελάνει; Τα σπάει λέμε!

Είδα το ματς με κάτι παλαιστές ΠΑΟΚτσήδες. Αυτοί μιλάμε σκίζουν τηλεφωνικό κατάλογο με το ένα χέρι. Λοιπόν, ο ΠΑΟΚ και ο Ίβιτς έχουν αρχίσει να γίνονται γοητευτικά κυνικοί, αντιμετωπίζοντας τα παιχνίδια ανάλογα με την περίσταση. Όταν ο Σέρβος εφήρμοσε το 3-5-2 στη Φιορεντίνα, πολλοί ΠΑΟΚτσήδες τον κατηγόρησαν για αντιποδόσφαιρο και κλείσιμο στην άμυνα. Ήταν μία πολύ έξυπνη κίνηση. Εκείνο το παιχνίδι έδωσε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση στην επόμενη φάση και έβαλε αρκετά χρήματα στο ταμείο της η ομάδα. Στο Αγρίνιο με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες ο ΠΑΟΚ έπαιξε για δεύτερη φορά το 3-5-2 και πήρε σχετικά μία εύκολη νίκη. Απειλήθηκε πάρα πολύ λίγο, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ανέκδοτο.

Ακατάλληλοι Πέλκας-Μπίσεσβαρ

Στα Γιάννινα το ξαναέπαιξε απέναντι σε μία ομάδα που έχει το ίδιο σύστημα, κλέβει τα παιχνίδια και πηγαίνει στο under, φέρνει δηλαδή μικρά σκορ. Ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε παρά μόνο μετά από ατομικά λάθη, όπως έγινε με τον Μαλεζά στο πρώτο ημίχρονο, όπου χάθηκε η ευκαιρία με το τετ α τετ του Μαμπουλού. Έχω, όμως, ενστάσεις για τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ και θα το αναλύσω παρακάτω. Η άμυνα ήταν πάρα πολύ καλή. Και ο Σακχόφ είχε καλή τοποθέτηση, γιατί χρειαζόταν ένα ψηλός, δυνατός και μαχητής στο συγκεκριμένο γήπεδο. Οι προπονητές προτιμούν να βάλουν σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους ποδοσφαιριστές με δύναμη και ύψος, παρά τεχνίτες. Σίγουρα ήταν καλύτερα να παίξει αυτός, παρά ο Πέλκας ή ο Μπίσεσβαρ που θα ήταν ακατάλληλοι γι' αυτό το παιχνίδι να παίξουν στα χαφ. Ο Ουκρανός έβγαλε πολλή δύναμη, πήρε μονομαχίες και ήταν πολύ καλός ψηλά. Έπαιξε με περισσότερο ψυχή από τα ψυχωμένα Γιάννινα.

Φανταστικό 3-5-2 με Πρίγιοβιτς-Ενρίκε

Αυτό που έχω ως ένσταση, είναι ότι παίζοντας το 3-5-2 δημιουργούνται χώροι σε μεγάλο μέρος του γηπέδου. Αν οι δύο επιθετικοί είναι αργοί, όπως ο Κλάους και ο Μυστακίδης, δεν είναι δυνατόν να βγει αιφνιδιασμός, φάσεις ένας με έναν και κολλάει η ομάδα. Το γκολ με τον ΠΑΣ έγινε με φόρτωμα από την πλάγια γραμμή από τον αριστερό μπακ-χαφ. Δεν πήρε, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ από την μπροστά γραμμή πράγματα, ούτε από τον Αθανασιάδη, ούτε από τον Μυστακίδη, αλλά ούτε από τον Τζάλμα Κάμπος που έπαιξε σα δεκάρι. Ήταν πολύ ωραία στημένος ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, όμως στο κομμάτι δεκάρι και δύο εννιάρια θα πρέπει να βρει λύσεις, έτσι ώστε το 3-5-2 σε μεγάλα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα με Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό ή με τη Σάλκε, να αποδώσει. Θα πρέπει να έχει έναν γρηγορότερο επιθετικό, που πιθανότατα αυτός θα είναι ο καινούριος, ο Σέρβος, ο Πρίγιοβιτς. Αλλά και ο δεύτερος επιθετικός θα πρέπει να είναι ένας ποδοσφαιριστής στυλ Ροντρίγκες. Δηλαδή γρήγορος και διεμβολιστής στο ένας με έναν. Θα γίνει ένα φανταστικό 3-5-2 με αυτόν τον Σέρβο, τον Μπίσεσβαρ δεκάρι, τον Τσίμιροτ και τον Κάνιας ή τον Σάκχοφ μπροστά από τους τρεις στόπερ και σέντερ φορ δεύτερο αυτόν τον Ενρίκε που μπορεί να συνεισφέρει στην ταχύτητα και τη διείσδυση. Αν τον πάρει ο ΠΑΟΚ βέβαια. Έτσι θα δημιουργήσει μία διαφορετική οντότητα και ποιότητα μπροστά στους δύο φορ.

Το σαράβαλο και η Mercedes

Έμεινα έκπληκτος από την άνοδο κάποιων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για παίκτες, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει αρνητική κατάσταση τους προηγούμενους μήνες. Θα πρέπει να είμαι δίκαιος και να πω ότι αυτοί πήραν βελτίωση. Είναι ο Λέοβατς ως αριστερός μπακ-χαφ. Μου έβαλε γυαλιά και μου είπε "δεν είμαι τόσο σαράβαλο όσο ήμουν τους πρώτους τρεις μήνες". Ο άλλος είναι ο Κρέσπο που πήρε πολλά καλά στοιχεία. Βελτίωσε την ταχύτητα, την έκρηξή του και τις επεμβάσεις του. Ο Γλύκος είναι σταθερός. Είναι ένας τερματοφύλακας ...Mercedes 200άρα Diesel. Δηλαδή πας με 160 χλμ στην Εθνική, δεν θα κάνεις την τεράστια προσπέραση, αλλά θα μπορέσω να πατήσω φρένο και να σταματήσω το αυτοκίνητο, αν πεταχτεί κανένας σκύλος, όπως ο SportDog, στο δρόμο. Δεν θα σου κάνει τη μεγάλη επέμβαση, αλλά δεν θα σου κάνει και το λάθος. Άρα παίρνει 7,5 με 8 και είναι μία σταθερή λύση κάτω από τα δοκάρια. Θέλω να προσθέσω επίσης, ότι ο ΠΑΟΚ βγάζει πλέον πολύ καλά δεύτερα ημίχρονα. Τους πρώτους μήνες σε Ελλάδα και Ευρώπη κρέμαγε. Αυτό θα το περάσουμε στα θετικά.

Seat Ibiza ο ένας, Seat Leon ο άλλος

Καταλήγοντας θα μιλήσω για το γκολ που δεν έβαλε ο Αθανασιάδης και το πέτυχε ο Λέοβατς. Γιατί πολλοί με ρωτάτε, πόσο θα συνεχίσει η γκίνια του Κλάους. Ο τελευταίος είναι ένα σέντερ φορ της πρώτης εκτέλεσης. Αυτό είναι παλιομοδίτικο. Ακόμα και να τα έβαζε ο Κλάους τα γκολ, για να ανέβει ο ΠΑΟΚ επίπεδο, θα πρέπει να βρει επιθετικό που έχει καλύτερο κεφάλι. Ο Αθανασιάδης μπαίνει στις φάσεις με το κεφάλι, αλλά δεν εκτελεί σωστά. Θα τη βάλει σπάνια στα δίχτυα. Παρότι έρχεται στο πρώτο δοκάρι και έχει την αντίληψη του γκολτζή, η εκτέλεσή του ψηλά είναι πολύ κακή. Αντίθετα από το γόνατό και κάτω, στον πρώτο χρόνο είναι πολύ καλός. Τον έχω μελετήσει τον Κλάους. Αυτό οφείλεται γιατί δεν έχει δουλέψει πολύ τη δύναμή του από τη μέση και πάνω. Ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ χρειάζεται να έχει καλύτερο κεφάλι στα φορτώματα. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ένα επιθετικό να τον σώζει στον αέρα. Είναι πολύ κακό αυτό. Επίσης δεν έχει την ταχύτητα στην αντεπίθεση και στο ένας με έναν. Αυτά είναι στοιχεία ανεβάζουν το επίπεδο του στράικερ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ανεβάζουν το πρεστίζ και τα στατιστικά μίας ομάδας. Το κακό είναι ότι και ο Κουλούρης είναι φτιαγμένος στο ίδιο εργοστάσιο. Έχουν σχεδόν τα ίδια στοιχεία. Seat Ibiza ο ένας, Seat Leon ο άλλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags