Facebook Pixel "Σπάει" τα πάντα ο πρώην της ΑΕΚ που παίρνει το μέρος Αλεξανδρή: "Εχει δίκιο, θυμηθείτε τον Ντέμη"!
| 2017-03-14 22:15:00

"Σπάει" τα πάντα ο πρώην της ΑΕΚ που παίρνει το μέρος Αλεξανδρή: "Εχει δίκιο, θυμηθείτε τον Ντέμη"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Σπάει" τα πάντα ο πρώην της ΑΕΚ που παίρνει το μέρος Αλεξανδρή: "Εχει δίκιο, θυμηθείτε τον Ντέμη"!

Απίστευτες ατάκες μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Αλέκου Αλεξανδρή κι ακόμα πιο απίθανες από όσους κλήθηκαν να τις σχολιάσουν. Θα πάθετε...

Οι δηλώσεις του Αλέκου Αλεξανδρή προκάλεσαν θόρυβο και αντιδράσεις. Τα λεγόμενά του σχολιάστηκαν ιδιαίτερα, όπως ανέφερε σε προηγούμενη ανάρτηση ο SportDog, από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ΑΕΚ. Βλέπετε, ο παλαίμαχος γκολτζής του Ολυμπιακού πριν κάνει μεγάλη καριέρα στο λιμάνι είχε φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, με την οποία σκόραρε 49 τέρματα σε 89 εμφανίσεις και κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (1991-92, 1992-93, 1993-94).

Συγκεκριμένα, οι ατάκες του 48χρονου βετεράνου που δημιούργησαν αρνητική εντύπωση αφορούσαν τα πέναλτι που κέρδισε ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αλλά και το δόγμα της «πάση θυσίας νίκης» σε συνάρτηση με το ευ αγωνίζεσθαι. «Εγώ έπεσα για το πέναλτι. Εσύ πρέπει να το δώσεις για να φανείς καλός στα μάτια κάποιου άλλου; -Αν θες να είσαι πρωταθλητής δεν υπάρχουν fair play και μαλακίες. Κλέβω ακόμα και το παιδί μου!», είπε μεταξύ άλλων ο Αλεξανδρής στο Sport24 προκαλώντας οργή με την τοποθέτησή του, κυρίως σε Ενωσίτες, οι οποίοι είχαν πανηγυρίσει τέρματά του και αναγνώριζαν την αξία του ακόμα και όταν έγινε κάτοικος Πειραιά.

Ήταν λανθασμένες οι δηλώσεις του Αλεξανδρή ειδικά σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός βάλεται και αμφισβητείται για όσα έχει καταφέρει από το 1996; Ρεπόρτερ της ΑΕΚ, ένας καλλιτέχνης με ενωσίτικα συναισθήματα, αλλά και ένας παλιός συμπαίκτης του απαντούν στον SportDog στα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν.

«Ειπε αλήθειες, προσέφερε υπηρεσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

«Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Αλεξανδρής προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες σε όσους αγαπούν και ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η παραδοχή του ότι αυτός «έπεφτε» και «οι άλλοι έδιναν πέναλτι», η ωμή ατάκα του «Αν θες να είσαι πρωταθλητής δεν υπάρχουν fair play και μαλακίες. Κλέβω ακόμα και το παιδί μου!» είχαν αλήθεια και ουσία. Ακόμη και οι φίλοι του Ολυμπιακού κατάλαβαν, από έναν «δικό» τους, τι ακριβώς γινόταν και πως στήθηκε το παραμύθι της δυναστείας των σερί πρωταθλημάτων. Κάθε δήλωση του Αλέξη ήταν «βάλσαμο» στις πληγές, όσων «βιάστηκε» η λογική, η συνείδηση, η αγάπη τους για την ομάδα τους και το ποδόσφαιρο. Ο Αλέξης είπε την αλήθεια και πάντα η αλήθεια βοηθά. Μπορεί να άργησε να την ξεστομίσει, αλλά τώρα που είναι έξω από τον Ολυμπιακό μιλά πιο ελεύθερα. Ευτυχώς όμως που έστω και τώρα μίλησε. Και ευτυχώς πια που κανείς δεν τον μνημονεύει ως παλαίμαχο της ΑΕΚ και ελάχιστοι θυμούνται πια ότι έπαιξε στην Ενωση, έχοντας συνδεθεί άρρηκτα με τον σύλλογο που έκανε το μεγαλύτερο κακό στον ελληνικό αθλητισμό», λέει ο Τάσος Καπετανάκος, ρεπόρτερ του Enwsi.gr και της εφημερίδας Live Sport.

«Πάγωσα και αηδίασα»

«Νόμιζα ότι τα έχω δει και τα έχω ακούσει όλα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο και πως τίποτα δεν θα ήταν ικανό να μου προκαλέσει έκπληξη. Αυτή η δήλωση του συγκεκριμενου ανθρώπου, ομολογώ ότι αφού αρχικά δεν την πίστεψα γιατί ήμουν έξω και την είδα στο Facebook, όταν την διάβασα, πάγωσα, αηδίασα, ανατρίχιασα. Δεν σηκώνει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο όταν ένας πατέρας λέει ότι προκειμένου να πετύχει το στόχο του, κλέβει ακόμα και το παιδί του! Και για να μην αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης ότι το εννοεί, φέρνει κι αυτό το παράδειγμα με το τάβλι... Τι να πω; Για ποια βουτιά για πέναλτι και για ποια ποδοσφαιρική αλητεία να μιλήσεις μετά; Όταν δεν έχεις κανέναν ηθικό φραγμο ως άνθρωπος, ούτε καν σε ότι αφορά σε ότι πιο αγνό και αθώο υπάρχει στον κόσμο... Εμετός! Εμετός που έχει αυτή τη φιλοσοφία ζωής, εμετός που το λέει, εμετός που είναι και "τιμή" του και "καμάρι" του... Ό,τι πιο θλιβερό έχω ακούσει..., δηλώνει στον SportDog ο εκ των υπευθύνων της εφημερίδας, Ώρα των Σπορ, Πάνος Λούπος.

Τέτοιοι αξίζουν στον Ολυμπιακό

«Νομίζω ότι έναν αθλητή τον διακρίνει το ήθος του τόσο μέσα όσο και έξω από τα γήπεδα. Ο Αλεξανδρής μας έχει αποδείξει, ότι ήταν ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά... μεγαλώνοντας αυτές οι δηλώσεις είναι πολύ άστοχες. Σαφώς να κάνεις τα πάντα για τη νίκη, αλλά τα «πάντα» έχουν όρια. Μεγαλύτερη στενοχώρια νιώθω που τον είχαμε στην ΑΕΚ, πριν πάει στον Ολυμπιακό. Προφανώς και με τον τρόπο που αποχώρησε από την Ένωση, τώρα καταλαβαίνουμε, γιατί έφυγε. Προφανώς στον Ολυμπιακό άξιζε περισσότερο τέτοιος χαρακτήρας», δηλώνει στον Sportdog ο αγαπημενος Ενωσίτης ηθοποιός, Γιάννης Αϊβάζης.

«Έχει δίκιο ο Αλέξης»

Τις δηλώσεις του Αλέξη Αλεξανδρή κλήθηκε να σχολιάσει και ένας παλιός του συμπαίκτης στην ΑΕΚ, ο οποίος είχε κάνει την αντίθετη πορεία. Ο πρώτος πήγε από την Ένωση στον Ολυμπιακό, ενώ ο δεύτερος από τον Πειραιά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο λόγος για τον Μιχάλη Βλάχο, ο οποίος είναι πιο ήπιος στη θέση του. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής πήρε το μέρος του συναδέλφου και εξήγησε, γιατί είπε όσα είπε.

«Δεν θεωρώ ότι προσέβαλε κάποιον ο Αλέξης. Είναι ένα παιδί που πάντα μίλαγε καθ'αυτόν τον τρόπο. Ό,τι είχε να πει, το έλεγε. Εγώ τον καταλαβαίνω. Ο κόσμος μπορεί να μην το καταλαβαίνει. Ο κόσμος είναι συνυφασμένος με την ομάδα. Γιατί και εγώ ΑΕΚτζής είμαι και ξέρω. Ήξερα τα συναισθήματά μου. Αλλά ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στον Απόλλωνα και πριν πάω στην ΑΕΚ, έπαιξα στον Ολυμπιακό. Δηλαδή έκανα ολόκληρο δρόμο, 10 χρόνια περίπου για να πάω στην ομάδα που αγαπώ. Πάντα ένας ποδοσφαιριστής περνάει έναν δρόμο, για να φτάσει κάπου. Στην περίπτωση του Αλέξη δεν είπε τίποτα για ομάδα που αγαπούσε. Είπε ότι ο πατέρας του ήταν Ολυμπιακός. Ως άνθρωπος ο Αλέξης ήταν πάντα σοβαρός αλλά είχε και χιούμορ. Παίξαμε μαζί στην Εθνική Ελπίδων, πριν συναντηθούμε στην ΑΕΚ. Κάναμε παρέα. Είναι πολύ καλό παιδί. Μιλάει ανοιχτά και δεν φοβάται να πει τη γνώμη του.

Εμένα δεν με ενόχλησε η ατάκα του για τα πέναλτι και τη νίκη. Ο ποδοσφαιριστής κάνει τα πάντα, τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσει η ομάδα του. Όλοι το ίδιο θα κάναμε όταν παίζαμε ποδόσφαιρο. Και εγώ αν μπορούσα να πέσω και να πάρω πέναλτι, με έξυπνο τρόπο, θα το έκανα. Θεωρώ ότι έχει δίκιο. “Εγώ έπεσα ρε φίλε, γιατί να το δώσεις;”. Δεν νομίζω, ότι ενοχλεί. Είναι η πραγματικότητα. Υπήρχαν και άλλοι ποδοσφαιριστές που έκαναν θέατρο. Δεν βγήκαν να πούνε ξεκάθαρα, ότι έκαναν.

Και θέλω να πω κάτι άλλο. Θυμηθείτε αυτό που είχε κάνει ο Ντέμης στον τελικό του Κυπέλλου, το 2000, όταν προς τιμήν του, είπε στον διαιτητή να μην μετρήσει το γκολ, επειδή το έκανε με το χέρι. Είναι ακριβώς το αντίθετο παράδειγμα αυτό που λέω. Και ο Μαραντόνα έβαλε γκολ με το χέρι, σε ένα Μουντιάλ, αλλά δεν είπε τίποτα. Είναι θέμα καθαρά χαρακτήρα του καθενός. Εσύ κάνεις τα πάντα, για να κερδίσει η ομάδα σου. Από εκεί και πέρα, ο διαιτητής αποφασίζει τί θα γίνει μέσα στο γήπεδο.

Εμένα δεν με ενόχλησε όσα είπε ο Αλέξης. Μου αρέσει να υπάρχουν αθλητές να βγαίνουν και να λένε την αλήθεια. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι πολύ παράξενο άθλημα. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα μέσα», δήλωσε ο παλαίμαχος αμυντικός της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags