Facebook Pixel Ξέσπασμα "Ραπτό" για Στανόγεβιτς - "Παρανοϊκός ο Ενρίκε, άθλιος ο Πρίγιοβιτς" - Γιατί "κράζει" τον ΠΑΟ
| 2017-07-29 20:07:00

Ξέσπασμα "Ραπτό" για Στανόγεβιτς - "Παρανοϊκός ο Ενρίκε, άθλιος ο Πρίγιοβιτς" - Γιατί "κράζει" τον ΠΑΟ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξέσπασμα "Ραπτό" για Στανόγεβιτς - "Παρανοϊκός ο Ενρίκε, άθλιος ο Πρίγιοβιτς" - Γιατί "κράζει" τον ΠΑΟ

Καυστικός ο Κωστής Ραπτόπουλος για τα ματς του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί θεωρεί... ύποπτα όσα λέγονται για τον Σέρβο τεχνικό και ποιο πρόβλημα εντοπίζει στους «πράσινους»;

Ο ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά έχουν πέσει όλοι να φάνε τον προπονητή, ο οποίος είναι ο μοναδικός άνθρωπος, θεσμικά και μη θεσμικά, που όρθωσε ανάστημα και λέει φόρα παρτίδα στους ΠΑΟΚτζήδες, παράγοντες, οπαδούς, δημοσιογράφους, ότι, για να κάνετε πρωταθλητισμό, χρειάζονται τρεις μεταγραφές. Αντί να τον κάνουν θεό τον προπονητή που τους δίνει τέτοιες πάσες για κάτι καλύτερο, έχουν πέσει πάνω του να τον... ξηλώσουν.

Αντί να του πούνε μπράβο, τον βρίζουν

Εγώ δεν λέω, ότι είναι καλός προπονητής, ούτε κακός. Εγώ λέω, ότι είναι μετά τον Ίβιτς, δύο Σέρβοι, οι οποιοι δίνουν έναυσμα στον μεγαλομέτοχο για κάτι καλύτερο. Αντί να τους πούνε μπράβο και τον Ίβιτς και τον Στανόγεβιτς, τους βρίζουν. Αυτό για μένα είναι ύποπτο.

Από εκεί και πέρα, το 4-5-1 που κατέβασε την Πέμπτη, είναι ουσιαστικά το ξεγύμνωμα που τους δείχνει, λέγοντας ότι ακόμα και με αυτήν την ομάδα, άμα παίξω κατακητικό ποδόσφαιρο, δεν είναι καθόλου σίγουρο, ότι δεν θα φάω καθόλου γκολ. Αυτό έχει να κάνει με όλον τον άξονα, ο οποίος αποτελείται από χαφ μη παραγωγικά, πλην του Μπίσεσβαρ, αργά στις επιστροφές και ένα κέντρο άμυνας, είναι το περισσότερο προβληματικό από όλων των τεσσάρων μεγάλων ομάδων. Για να μην βάλω μέσα και άλλες ομάδες.

Δεν μπορεί να πάρει κεφαλιά ο Κρέσπο

Ο Κρέσπο είναι ο μόνος σέντερ μπακ στον κόσμο, ο οποίος σε ενάμιση χρόνο πρωτάθλημα, σε 50 παιχνίδια, δεν έχει πάρει ούτε μία κεφαλια. Είναι ασύλληπτο. Ο Χατζηχρήστος με τον Ρίζο είναι ικανοί να του πάρουν κεφαλια. Ο Βαρέλα που είναι ψηλός δεν έχει τάιμινγκ στα σηκώματα. Ο δε Κρέσπο ή ο Κάτσε ακόμα και όταν θα πέσει, είναι κοντοί σαν εξάρια. Γι'αυτό ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται να βάζει τον αργότατο και μη δημιουργικό Σάκχοφ για να ψηλώσει την 11αδα του.

Παρανοϊκός ο Ενρίκε

Σίγουρα στο δεύτερο ημιχρονο, Μπίσεσβαρ και Ενρίκε έδωσαν επιθετική πρωτοβουλία στον ΠΑΟΚ . Ο βραζιλιάνος δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, που μπορεί να κάνει ατομική ενέργεια, να πάει στο ένας με έναν και να σου τελειώσει τη φάση σε ατομικό επίπεδο. Όμως επειδή είναι παρανοϊκός, δεν είναι σίγουρος κανένας προπονητής στον κόσμο, να τον βάλει 90 λεπτά. Γιατί είναι ικανός στο πρώτο τέταρτο να φάει δύο κάρτες και να αποβληθεί. Είναι επίφοβος.

Ντεφορμέ Μακ και Πρίγιοβιτς

Εκείνο που μου έκανε επίσης εντύπωση αρνητική είναι, ότι τα δύο ατού του ΠΑΟΚ, οι δύο... πρωτοσέλιδοι, ήταν κάκιστοι σε ατομικό επίπεδο. Λέω για τον Μακ και τον Πρίγιοβιτς. Ο Σλοβάκος δείχνει αργός, βαρύς και μακριά από ένας με έναν και μακριά από επινοήσεις. Είναι μέτριος σε φυσική κατάσταση. Ο, δε, Σέρβος ήταν άθλιος. Έγινε 6-7 γεμίσματα στη μεγάλη περιοχή και δεν μπορούσε να πατήσει και να σηκωθεί ψηλά, για να καρφώσει στα δίχτυα. Δεν μπορεί να πηδηξει ούτε μυρμήγκι. Οι τάπες του δεν σηκώνονται από το χορτάρι. Δεν ξέρω αν θα βελτιωθούν αυτοί οι δύο στην πορεία, αλλά θεωρώ, ότι στο συνολικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ οι πιο ντεφορμέ παίκτες του είναι τα δύο ατού του. Οι δύο πολυδιαφημισμένοι παίκτες του.

Δεν εμπιστεύεται τα στόπερ του ο προπονητής

Όσον αφορά το γκολ που τρώει ο ΠΑΟΚ, μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, ότι στο χτύπημα αυτό όλοι έπαιζαν μαν του μαν, επάνω στο σέντερ φορ που σκόραρε δεν βάλανε τον Βαρέλα ούτε τον Κρέσπο, αλλά τον Μάτος. Αυτό δείχνει, ότι ο προπονητής δεν εμπιστεύεται τα στόπερ του. Σε στημένη φάση δίνεις εντολή στον κεντρικό αμυντικό να πιάσει τον επιθετικό, δεν τη δίνεις στο δεξί μπακ. Γι'αυτό φωνάζει ο άνθρωπος φέρτε σέντερ μπακ. Αν δείτε το γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ, πριν γίνει η σέντρα, από την αργοπορία του Κρέσπο γίνεται το φάουλ. Ο Ισπανός είναι αργός χαμηλά, τον προλαβαίνει ο αντίπαλος και του κάνει φάουλ. Αν ήταν γρηγορότερος θα τον προλάβαινε.

Μεσοαμυντικά έχει μεγαλα προβλήματα ο ΠΑΟΚ αλλά και επιθετικά, ο γκολ μπήκε από ατομική ενέργεια ο παίκτης που είναι μπερδεμένος και δεν μπορεί ο προπονητής, να τον βάλει 90 λεπτά. Είναι μία τραγωδία, ο παίκτης με αυτά τα στοιχεά, ταχύτητα, διείσδυση, σκοράρισμα, να είναι τόσο παρανοϊκός κα ανισόρροπος και να μην μπορεί ο προπονητής να τον εμπιστευθεί σε όλον τον αγώνα.

Θα κρεμάσει λόγω ρόστερ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Μπεργκ βρίσκει τρόπους και σκοράρει. Γίνονται όμως μεγάλες υπερπροσπάθειες και επιθετικά και αμυντικά. Είναι πάρα πολύ ελλιπέστατο το ρόστερ του. Έχει μία 11άδα που θα το παλέψει και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αλλά φαίνεται, εκ των πραγμάτων, ότι λόγω της έλλειψης προσώπων σε κάποια ντεφορμαρίσματα θα κρεμάσει. Δείχνει, ότι έχει μία καλούτσικη 11άδα.

Ο Παναθηναίκός πρέπει να κάνει υπερπροσπάθειες στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές κούρσες στις πλευρές, οι πλαϊνοί εξτρέμ να γίνονται κατά συνθήκη δεκάρια, ο περιφερειακός επιθετικός, ο Άλτμαν, να κάνει το δεκάρι. Με προβληματίζει το γεγονός, ότι πρέπει να κάνει πολλά χιλιόμετρα, υπερπροσπάθεια σε αθλητικό επίπεδο, για να κατορθώσει να πάρει πράγματα που θα τα είχε κατορθώσει με ένα ουσιαστικότερο φορ, όπως είναι ο Μπεργκ. Προβλέπω να περνάει από την Καμπάλα, αλλά σε βάθος χρόνου θα κρεμάσει.

Στα θετικά του Παναθηναϊκού θα πω, ότι έχει μία πολύ καλή 4άδα στην άμυνα. Με τον Κουλιμπαλί δεξιά, δένει πολύ καλά ο Κολοβέτσιος με τον Μολέδο και υπάρχει ένας πολύ φρέσκος αριστερός μπακ, ο Χουλτ που ανεβαίνει ψηλά. Απλά εκεί, αν θέλει ο Ουζουνίδης να κάνει αλλαγή, να βάλει ένα τρίτο σέντερ μπακ, δεν έχει λύσεις. Αν θέλει να βάλει ένα χαφ σαν εξάρι και να κλείσει το ματς, είναι δεμένα τα χέρια του λόγω ρόστερ. Αυτό θα είναι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού τη φετινή χρονιά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags