Facebook Pixel Θαύμα! Αρχισε από τώρα δουλειά για τις μεταγραφές
| 2016-02-27 18:54:00

Θαύμα! Αρχισε από τώρα δουλειά για τις μεταγραφές

Θαύμα! Αρχισε από τώρα δουλειά για τις μεταγραφές

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για την δουλειά που έχει αρχίσει να γίνεται από τώρα στις μεταγραφές στον Δικέφαλο του Βορρά

Επιτέλους μια αφορμή για να επαινέσουμε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ, χθες έγινε μια πρώτη επαφή του Λούμπος Μίχελ με το τμήμα σκάουτινγκ και το προπονητικό τιμ. Η οριστική αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού θα γίνει αργότερα τον Μάιο, ωστόσο έχουν εντοπιστεί ήδη κάποια κενά που είναι «χτυπητά» και πρέπει να καλυφθούν το καλοκαίρι.

Για να μη γίνει το περσινό λάθος, όταν υπήρξε περιορισμένος χρόνος για τις μεταγραφές, έγινε ήδη μια προεργασία ώστε να περιοριστούν οι λίστες σε πολύ συγκεκριμένους στόχους ανά θέση, με σκοπό έως το τέλος της σεζόν να παρακολουθηθούν οι παίκτες που ενδιαφέρουν πιο εντατικά. Βασικό μέλημα είναι να αρχίσουν, πριν λήξει η σεζόν, συζητήσεις και προεργασία με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι σα να διαβάζουμε ένα από τα πολλά παλιότερα δικά μας κείμενα σχετικά με το θέμα. Ένα από τα πολλά κείμενα με τα οποία αναρωτιόμασταν γιατί ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργεί σοβαρά για να ακολουθήσει το αυτονόητο.

Τώρα η ΠΑΕ μας ενημερώνει ότι φέτος θα κάνει για τις μεταγραφές ό,τι κάνει κάθε άλλη σοβαρή και καλά οργανωμένη ομάδα στον πλανήτη γη. Ότι θα δουλέψει εγκαίρως, θα καταλήξει στους στόχους της, θα τους παρακολουθήσει και θα αρχίσει συζητήσεις μαζί τους πριν τελειώσει η αγωνιστική περίοδος.

Και, πιστέψτε το, αυτό θα γίνει στον ΠΑΟΚ σχεδόν για πρώτη φορά όλα τα τελευταία χρόνια. Το λάθος να τρέχουν πανικόβλητοι την τελευταία στιγμή για να πάρουν παίκτες δεν έγινε μόνο πέρσι, όπως λέει η ΠΑΕ, αλλά σε όλες τις μεταγραφικές περιόδους της τελευταίας δεκαετίας και βάλε, με εξαίρεση δύο καλοκαιρινές μεταγραφικές περιόδους επί διοίκησης Ζαγοράκη – Βρύζα.

Δεν αμφιβάλλω ότι αυτή είναι μια δουλειά η οποία θα μπορούσε να «τρέξει» υπό την εποπτεία και του Αρνεσεν. Από τη στιγμή, όμως, που ο Δανός έπαψε να έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να χαιρετίσουμε με ικανοποίηση την πρωτοβουλία του Μίχελ να αρχίσει από τώρα προεργασία για την ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι. Ο Σλοβάκος φαίνεται σοβαρός, φαίνεται γνώστης και ήδη το αποδεικνύει.

Εύχομαι μόνο αυτή τη χρονιά φορά να εισακουστούν και κάποιες από τις εισηγήσεις του τμήματος σκάουτινγκ. Οι άνθρωποι εκεί δουλεύουν μέρα – νύχτα, με επικεφαλής τον Γιώργο Κωστίκο, αλλά οι εισηγήσεις τους έως τώρα κατέληγαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Γιατί; Για να ψωνίζει ο ΠΑΟΚ σώνει και καλά από ορισμένους, τους ίδιους και τους ίδιους, μανατζαραίους... Στο πρότζεκτ που θέλει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ, με πολλούς νεαρούς και λίγους έμπειρους ποιοτικούς παίκτες, οι σκάουτέρς του μπορούν να προσφέρουν πολλά.

Επίσης εύχομαι είτε να συνέλθει ο Τούντορ και να πείσει τον Σαββίδη ότι πρέπει να του εμπιστευθεί το μέλλον του ΠΑΟΚ, είτε να προσληφθεί ένας ικανός προπονητής που θα οδηγήσει την ομάδα πολύ ψηλά. Ναι, το κυρίαρχο είναι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών, όμως είναι αρκετά σημαντικό θέμα για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας οι ικανότητες του προπονητή.

Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags