30/03/16 - 15:04

Καζαντζόγλου: Το είπες, το θέλουμε, κάντο

«Το κράτος και το παρακράτος των τραμπουκισμών και των εκβιασμών δεν ακουμπάει σε εμάς. Δεν πρόκειται να μας αποτρέψει και να κάνουμε πίσω. Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και όλους τους οικονομικούς ελέγχους σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες».

Καζαντζόγλου: Το είπες, το θέλουμε, κάντο
55.821views 0shares

Αυτά τα λόγια δεν είναι κάποιου ποδοσφαιρικού παράγοντα, αλλά του Ελληνα πρωθυπουργού. Ο Τσίπρας ήταν εκείνος που έβαλε πολύ ψηλά το θέμα της κάθαρσης στο ποδόσφαιρο και έδωσε ελπίδα πως αυτήν τη φορά δεν θα μείνουν λόγια.

Από τότε, βλέπουμε σταθερά να γίνεται της τρελής. Οι συμμαχίες αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Ο Ολυμπιακός έβριζε και λοιδορούσε τον Κοντονή, είχαν βγάλει το γνωστό συνθηματάκι εναντίον του στην εξέδρα και τώρα ξαφνικά τον αγάπησε. Ο Κοντονής προβάλλεται στα κόκκινα πρωτοσέλιδα, η ρητορική του Ολυμπιακού υιοθετείται και από τον Υπουργό και κανείς δεν ξέρει πότε είναι φίλοι και πότε αντιπαρατίθενται.

Από την άλλη ο Αλαφούζος. Στήριξε με νύχια και με δόντια τον Κοντονή και τον νόμο του και επειδή εφαρμόστηκε στην ομάδα του, έσπευσε να τον αποδομήσει. Δεν δέχεται τις πρωτοβουλίες του, δεν συζητά καν μαζί του, τον κράζει σε κάθε ευκαιρία και βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα. Ετσι κι αλλιώς, είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσει κάποιος τον δρόμο που βαδίζει ο Παναθηναϊκός.

Στον ίδιο παραλογισμό, στην ίδια εσωστρέφεια της Θεσσαλονίκης και ο Σαββίδης. Τη μία με τον Υπουργό και την άλλη να ζητά να διαλυθούν τα πάντα. Πως εξοντώνεται ο ΠΑΟΚ, πως πρέπει να σταματήσουν τα πάντα στην Ελλάδα, πως πρέπει να επιβάλει τους δικούς του νόμους. Τουλάχιστον αυτός έχει σταθερή άποψη για την επίτευξη κάθαρσης στο ποδόσφαιρο, την επιστροφή της αξιοπιστίας και της ισονομίας, τη διάλυση κάθε εγκληματικής οργάνωσης.

Σε αυτό το πανηγύρι τον ζουρλών, η ΑΕΚ επιχειρεί να κρατήσει τη λογική και είναι ο μοναδικός πυλώνας με σταθερή άποψη από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Στην ΑΕΚ δεν ασχολούνται με τα πρόσωπα, έχουν αποδεχθεί βαριές τιμωρίες της ομάδας από την επιβολή των νόμων και αξιώνουν μόνο να βρεθεί φόρμουλα για να υπάρξει συμφωνία και επικράτηση μιας νέας λογικής που θα βάλει τέλος στη χούντα.

Η ΑΕΚ ζητά επί της ουσίας να εφαρμόσει η κυβέρνηση όσα είχε εξαγγείλει και δια στόματος πρωθυπουργού. Να κάνει ο Κοντονής όσα έχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός και του έχει δώσει ρητή και ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει. Αυτός είναι ο στόχος και είναι ή πρέπει να είναι απαρέγκλιτος. Η κάθαρση δεν μπορεί να έχει χρώματα, δεν μπορεί να αφορά υπόδικους, δεν γίνεται να μην προχωρήσει ούτε τώρα. Γιατί απλά, δίχως την επιστροφή της κανονικότητας, δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο.

Πηγή: enwsi.gr

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ