Facebook Pixel Αυτό είναι το πιο «καυτό» θέμα για τον Ολυμπιακό
| 2016-05-26 14:46:00

Αυτό είναι το πιο «καυτό» θέμα για τον Ολυμπιακό

Αυτό είναι το πιο «καυτό» θέμα για τον Ολυμπιακό

Μπορεί στον αφρό της επικαιρότητας του Ολυμπιακού να βρίσκονται Φιγκέιρας και Μάρκο Σίλβα, αλλά το πιο «καυτό» θέμα είναι το μέλλον του Ρομπέρτο, καθώς φαίνεται να περιμένει κάτι από Ισπανία.

Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος...

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την πρώτη του μεταγραφή για το φετινό καλοκαίρι, με την απόκτηση του Φιγκέιρας από τη Σεβίλλη. Την ίδια ώρα, οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι επιμένουν ότι η Πόρτο θέλει για την άκρη του πάγκου της τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα. Στο μεγάλο λιμάνι δεν ανησυχούν σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ιθύνοντες των Πειραιωτών και συνεχίζουν το σχεδιασμό για τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.

Το θέμα όμως που είναι το πιο “καυτό” για την ομάδα του Πειραιά, άσχετα με το αν αυτή την περίοδο δε βρίσκεται στον “αφρό” της επικαιρότητας, έχει να κάνει με τον Ρομπέρτο και το ενδεχόμενο μεταγραφής του Ισπανού γκολκίπερ. Η τελευταία πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρει πως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού “κάτι” περιμένει από την πατρίδα του και αυτό το “κάτι” ίσως να είναι η Βιγιαρεάλ, που βρίσκεται σε αναζήτηση γκολκίπερ. Μπορεί η φετινή σεζόν του Ρομπέρτο να μην ήταν τόσο καλή (στην Ευρώπη) όσο οι δύο προηγούμενες, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ισπανός τερματοφύλακας είναι αυτός που έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό.

Ενδεχομένως λοιπόν οι “ερυθρόλευκοι” να βρεθούν σε θέση αναζήτησης γκολκίπερ για ν' αντικαταστήσουν τον Ρομπέρτο, αν τελικά ο τελευταίος πάρει μεταγραφή. Με δεδομένο όμως ότι το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό από τα άλλα, λόγω των προκριματικών που θα δώσει η ομάδα του Πειραιά για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παίζει μεγάλο ρόλο και η χρονική περίοδος στην οποία ενδέχεται να πάρει μεταγραφή ο Ρομπέρτο. Άλλο είναι για παράδειγμα να ξεκινήσει τώρα ο Ολυμπιακός την αναζήτηση του αντικαταστάτη του Ισπανού (που οι επιλογές είναι ασφαλώς περισσότερες και η προετοιμασία δεν έχει ξεκινήσει) και άλλο να βρεθούν σε αυτή τη θέση οι Πειραιώτες στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου. Για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου δεν το συζητάμε, εκεί θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Ρομπέρτο θα φύγει απ' τον Ολυμπιακό, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κάποια πρόταση στους “ερυθρόλευκους”. Αν όμως ο Ισπανός “μετακομίσει” σε άλλη χώρα, τότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ψαχτεί πολύ στο μεταγραφικό “παζάρι” για να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή, για την πιο νευραλγική θέση μιας ομάδας. Ν' αποφύγει επιλογές όπως εκείνη του Κοστάντσο (Κοβάσεβιτς και Μαθία είχαν προτείνει τον Αργεντινό) και να τσεκάρει δύο και τρεις φορές το βασικό του στόχο πριν πάρει την απόφαση να κάνει τη μεταγραφή.

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags