Facebook Pixel O Παναθηναϊκός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της ΑΪΚ
| 2016-07-30 22:48:00

O Παναθηναϊκός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της ΑΪΚ

O Παναθηναϊκός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της ΑΪΚ

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον τρόπο που πιστεύει ότι θα παίξει η ΑΪΚ στη ρεβάνς, κόντρα σε αυτό που περιμένουν οι περισσότεροι και χτυπάει καμπανάκι τονίζοντας  ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που θα στήσει ο προπονητής των Σουηδών.

Οσοι πιστεύουν, ότι στον επαναληπτικό, που θα γίνει την Πέμπτη στην Σουηδία η ΑΙΚ θα ανοιχτεί θα πιέσει , για να ανατρέψει το σε βάρος της 1-0 και ο Παναθηναϊκός θα βρει χώρους μάλλον θα πέσουν έξω. Ο νέος προπονητής της ΑΙΚ έχει δώσει άλλη ταυτότητα στην ομάδα, που δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ΑΙΚ, που απέκλεισε ο Ατρόμητος. Η φετινή παίζει με μεγάλη προσήλωση στο αμυντικό παιχνίδι. Ετσι εξηγούνται και τα 6 γκολ που έχει δεχθεί στα 14 τελευταία παιχνίδια , έτσι εξηγείται ότι ήταν τρεις μήνες αήττητη. Ακόμα και την ομάδα από το Γιβραλτάρ στον προηγούμενο γύρο την απέκλεισε με όπλο την άμυνά της. Κράτησε το μηδέν πίσω , έβαλε ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι και κέρδισε και στα δύο ματς με 1-0.

Είμαι βέβαιος, ότι ο προπονητής της ΑΙΚ γνωρίζοντας, ότι αν βρει χώρους ο Παναθηναϊκός θα βάλει ένα γκολ και το παιχνίδι θα τελειώσει θα παίξει και στην Στοκχόλμη με την τακτική του αγώνα της Λεωφόρου. Με ένα 5-4-1, που μπορεί να μοιάζει και με ένα 5-3-2, όταν επιτίθεται η ΑΙΚ. Οι Σουηδοί θα δώσουν μπάλα στον Παναθηναϊκό , θα αμύνονται με προσήλωση , για να μην δεχθούν το γκολ και θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην κόντρα. Οσο το μηδέν στην άμυνα το διατηρεί η ΑΙΚ δεν πρόκειται να βγει από το καβούκι της. Θα περιμένει καμία στημένη φάση, καμία αντεπίθεση να βάλει κάποιο γκολ και να πάει το ματς στην παράταση.

Το πλαστικό χορτάρι σίγουρα είναι ένα αβαντάζ για την ΑΙΚ, αλλά στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μία ομάδα, που θα παίξει κλειστά όπως στην Λεωφόρο. Μακάρι σε όλα αυτά, που λέω να πέσω έξω και ο προπονητής της ΑΙΚ να δώσει εντολή για πρέσινγκ ψηλά και κατοχή . Στην περίπτωση αυτή ο Παναθηναϊκός δεν θα αργήσει να κάνει το γκολ. Με την ταχύτητα και την ποιότητα των μεσοεπιθετικών του το γκολ και η πρόκριση θα έρθουν. Αν τελικά, όπως πιστεύω εγώ η ΑΙΚ παίξει όπως στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της. Θα πρέπει να κάνει και αυτός ένα παιχνίδι υπομονής. Δεν θα πρέπει να βγει στην επίθεση αλόγιστα, διότι έτσι θα δώσει ευκαιρίες στους Σουηδούς.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags