Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Αγορά ή δανεισμός, μακριά από ελεύθερο
| 2016-08-29 21:55:00

ΚΟΛΚΑΣ: Αγορά ή δανεισμός, μακριά από ελεύθερο

ΚΟΛΚΑΣ: Αγορά ή δανεισμός, μακριά από ελεύθερο

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το «σαφάρι» του ΠΑΟΚ στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και εξηγεί γιατί πρέπει να αποφύγει τους ελεύθερους

Οι μέρες περνάνε, οι μεταγραφικές αναζητήσεις σύντομα θα ολοκληρωθούν. Όπως και οι λύσεις συμβολαίων. Το πώς θα είναι το ρόστερ του ΠΑΟΚ θα το γνωρίζουμε ακριβώς μέσα στην εβδομάδα.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά δεν θα ψαχνόμαστε για τους ελεύθερους που ξέμειναν τον Σεπτέμβρη και θα θέλουν κανά τρίμηνο να γίνουν ξανά ποδοσφαιριστές.

Πολλά ονόματα δεν κυκλοφορούν και αυτά που κυκλοφορούν δεν επιβεβαιώνονται. Από καμία επίσημη πηγή δεν επιβεβαιώνεται πως υπάρχει η διάθεση να επενδυθεί σημαντικό ποσοστό των κερδών των πωλήσεων Λούκας – Μακ, όμως υπάρχει διάχυτη η εικασία πως κάτι τέτοιο θα συμβεί, ανεβάζοντας τον πήχη.

Κλασικός ΠΑΟΚ, που αργεί κάθε χρονιά χωρίς λόγο και όταν έρθει η στιγμή προβληματίζεται για το ύφος της επιλογής. Αυτό που η ιστορία έχει διδάξει, είναι πως τέτοια εποχή ο ελεύθερος ποδοσφαιριστής εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο από αυτό που θα έπρεπε να πάρει μία ομάδα που στοχεύει σε μία επιλογή που θα της αλλάξει στάτους.

Οι δύο επιλογές που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ για να μειώσει το ρίσκο είναι πρώτα της αγοράς παίκτη και μετά του δανεισμού με βατή οψιόν. Γιατί αν η οψιόν είναι για τα τάρταρα, ο παίκτης με το καλημέρα παίρνει λάθος μήνυμα.

Ταυτόχρονα, στον ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη, είχαμε την ασφάλεια πως ο δανεικός θα περνούσε καλά και θα ήταν σύμμαχος στη διαπραγμάτευση του επόμενου καλοκαιριού για την παραμονή του. Το ζήσαμε με Σορλέν και Βιεϊρίνια. Πλέον στον ΠΑΟΚ του Ιβάν, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, προφανώς λόγω λειτουργίας του μηχανισμού.

Δεν θέλω να το παίζω έξυπνος, πραγματικά δεν γνωρίζω ποιον θα πάρει η ομάδα. Αμφισβητώ το αν θα πάρει για την ακρίβεια αλλά δε νομίζω πως θα κάνει το λάθος. Απλά εκφράζω τις ανησυχίες μου όπως οφείλω να κάνω.

Και το μέτωπο των αποδεσμεύσεων δεν πάει καλά. Ο μοναδικός που είχε πρόταση από κανονική ομάδα ήταν ο Τζιόλης από το ΑΠΟΕΛ, εφόσον όμως περνούσε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Σκόνδρας και Χατζηισαΐας δεν φαίνεται να καταλήγουν κάπου και αυτό δεν είναι καλό για καμία από τις δύο πλευρές.

Metrosport
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags