Facebook Pixel Ο Ολυμπιακός έχει πολλά να κερδίσει, λίγα να χάσει
| 2016-10-12 14:34:00

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά να κερδίσει, λίγα να χάσει

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά να κερδίσει, λίγα να χάσει

Η νέα Ευρωλίγκα είναι εδώ. Η αγαπημένη συνήθεια επιστρέφει. Οι «αιώνιοι» θα κρατήσουν (ελπίζουμε ως το τέλος) το ενδιαφέρον μας για νέες διακρίσεις στην κορυφαία και ανανεωμένη διοργάνωση του μπάσκετ. Πρώτος ξεκινά σήμερα ο Ολυμπιακός.

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς...

Ο αντίπαλος δύσκολος. Η Ρεάλ μέσα στη Μάδρίτη δεν προσφέρεται για περίπατο. Κάθε άλλο. Τι όμως μπορούμε να περιμένουμε από τον πρωταθλητή Ελλάδας;

Οι κρίσεις, οι συγκρίσεις και οι προβλέψεις είναι εύκολες πριν το κάθε παιχνίδι. Μπασκετικά η εξίσωση δεν βγαίνει με δεδομένη την ανετοιμότητα του Πάτρικ Γιάνγκ και της αντίστοιχης υπεροπλίας των Ισπανών μέσα στη ρακέτα.

Ο Ολυμπιακός μοιάζει πολύ καλός στην περιφέρεια, αλλά η Ρεάλ δείχνει συνολικά καλύτερη. Ναι, είναι ακόμη νωρίς. Πρώτο ματς σε ένα μαραθώνιο 30 αγωνιστικών. Ένα σύστημα πρωτόγνωρο σε τέτοια δεδομένα. Μια ήττα μπορεί να μην φέρνει την καταστροφή και μάλιστα τόσο νωρίς, αλλά θα δείξει πράγματα. Η ομάδα του Πειραιά έχει πολλά να κερδίσει αν φύγει νικήτρια από την Καστίλη και λίγα να χάσει αν γυρίσει με άδεια χέρια.

Το βέβαιο είναι ότι με το καλημέρα και μετά τις τυμπανοκρουσίες για την πρεμιέρα της νέας διοργάνωσης θα έχουμε ένα δείγμα γραφής για τις δυνατότητες αυτού του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άλλαξαν τον κορμό τους.

Επί της ουσίας δυο κινήσεις έκαναν με τους Γκριν και Μπιρτς. Παραμένει εν αμφιβόλω η κατάσταση του Γιανγκ και η κατάσταση όλης της ομάδας. Η Ρεάλ έχει πιο πολλά επίσημα ματς στα πόδια της. Νίκησε, σε φιλικό, ολόκληρη ομάδα του ΝΒΑ και παρά τη φυγή του Σέρχιο Ροδρίγεθ είναι από τα φαβορί για να επιστρέφει στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καλή παράδοση στην ισπανική πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια. Το έψαξε πολύ το διπλό, αλλά έχασε όλα τα κρίσιμα ματς μετά τον θρίαμβο του Λονδίνου. Πλεϊ οφ για το 2014 και τελικό το 2015. Είναι η αύρα τέτοια της γηπεδούχου Ρεάλ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Μετά το ματς θα χωρέσουν πάμπολλες αναλύσεις. Και πριν από αυτό γίνονται. Μετά κάποιοι βγαίνουν άσχετοι και κάποιοι άλλοι δικαιώνονται. Απομένει να δούμε ποιο θα είναι το νέο δόγμα του νέου Ολυμπιακού. Θα επιμείνει στην άμυνα; Πέρυσι αυτή η τάση δεν τον έβγαλε από το αδιέξοδο στην Ευρωλίγκα.

Οι τραυματισμοί, πολλοί και σημαντικοί, αποτέλεσαν μια εξαιρετικά και σωστή δικαιολογία για τον αποκλεισμό από τους «8» έπειτα από μια δεκαετία. Φέτος δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Περνάνε οι 8 στους 16. Μοιάζει εύκολο, αλλά δεν θα είναι για κανέναν από τους δυο δικούς μας.

Οι άλλοι έχουν δυναμώσει και μάλιστα πολύ. Εμείς έχουμε πάντα όνειρα για φαϊναλ φορ και κούπες. Προφανώς κα με το νέο σύστημα όλα θα είναι ανοικτά τουλάχιστον ως τα μισά της χρονιάς. Πρωτάθλημα κανονικό είναι. Όχι σαν της Α1 όπου οι διαφορές είναι χαοτικές. Εδώ είναι αλλιώς τα πράγματα.

Ουσιαστικά όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Οι δικοί μας; Πρώτη απάντηση από τον Ολυμπιακό απόψε κόντρα στους Μαδριλένους. Η πρώτη εκτίμηση είναι αρνητική. Πριν τον αγώνα…

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags