Facebook Pixel Φοβερές ατάκες Καίσαρη: "Αν τα δοκάρια ήταν στο κόρνερ, πάλι άουτ θα την έστελνε ο Κάμπος..."
| 2016-10-24 18:20:00

Φοβερές ατάκες Καίσαρη: "Αν τα δοκάρια ήταν στο κόρνερ, πάλι άουτ θα την έστελνε ο Κάμπος..."

του Γιώργου Κτενά
Φοβερές ατάκες Καίσαρη: "Αν τα δοκάρια ήταν στο κόρνερ, πάλι άουτ θα την έστελνε ο Κάμπος..."

Ο Κώστας Καίσαρης μιλάει στο SportDog για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, την διαιτησία του Αρετόπουλου, τον Ίβιτς και το θέμα που προέκυψε με τα πολλά καπνογόνα.

Με τον Κώστα Καίσαρη, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες αρθρογράφους της αθλητικής και πολιτικής επικαιρότητας, μίλησε ο SportDog με αφορμή το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.
 
Ο κύριος Καίσαρης αναφέρθηκε στην ανικανότητα του Τζάλμα Κάμπος να τελειώνει τις φάσεις, αποκάλυψε τι αναφέρει ο ΚΑΠ για τη διακοπή ή όχι του αγώνα λόγω αποπνικτικής ατμόσφαιρας που μπορεί να προκαλέσουν τα δακρυγόνα, ενώ σχολίασε και την πολυσυζητημένη παρουσία του Αρετόπουλου.
 
Ακόμα, μας μίλησε για την... κλάψα Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ όσον αφορά διαιτητικά θέματα, για τα ρίσκα που αποφεύγει να πάρει ο Βλάνταν Ίβιτς, αλλά και για τα πρωτοσέλιδα που αφορούν τον Δικέφαλο και τον κάνουν να γελάει.
 
Αυτά και, φυσικά, ακόμα περισσότερα, με τον απολαυστικό Κώστα Καίσαρη. Διαβάστε αναλυτικά...
 
 
Κύριε Καίσαρη, πώς είδατε το χθεσινό ντέρμπι στο Φάληρο;

"Το ποδόσφαιρο και ειδικότερα το ελληνικό είναι ωραίο. Δύο ώρες παίζουμε μπάλα και, μετά, συζητάμε το ματς για δύο μέρες. Από εκεί και πέρα όταν χάνει μία ομάδα, πάντα κάτι άλλο της φταίει. Δεν λένε ότι έκαναν λάθη, δεν ήταν καλοί κ.λπ., πάντα κάποιος εξωτερικός παράγοντας τους φταίει. Από τον Τάκη Λεμονή που του έφταιγε το χορτάρι σε ένα ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα, μέχρι το πρόσφατο παιχνίδι με τη Λάρισα που υποστήριζαν ότι ο διαιτητής έκοβε τον ρυθμό του Ολυμπιακού με τα συνεχόμενα σφυρίγματα. Χθες ο Αρετόπουλος έφταιγε πριν αρχίσει το ματς. Τελικά ο διαιτητής τα πήγε καλά, αλλά ο βοηθός ελέγχεται για το οφσάιντ στη φάση του 1-1. Η ομορφιά στο ποδόσφαιρο είναι ότι αν εξαιρεθούν τα οφσάιντ, που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση, σε όλα τα υπόλοιπα ο καθένας μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει. Ο ένας για παράδειγμα λέει ήταν κόκκινη του Μιλιβόγεβιτς, ο άλλος λέει πως ήταν κίτρινη και μπορούν να συζητάνε αυτό το θέμα για μέρες.
 
Αγωνιστικά, στο πρώτο ημίχρονο δεν έχασαν ούτε μία κεφαλιά οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ. Όσο περνούσε η ώρα όμως είχαν κουραστεί και δεν μπορούσαν να σηκωθούν από το έδαφος. Ο Μποτία πήδηξε μόνος του, αλλά έβγαλε την προσπάθειά του ο Γλύκος, μετά ο Μιλιβόγεβιτς έκανε κεφαλιά που πέρασε συριζα άουτ. Μία, δύο, τρεις το φάγανε τελικά το γκολ. Ο ΠΑΟΚ αδικείται αγωνιστικά από το σκορ, είναι δεδομένο, στη χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να φύγει με την ισοπαλία".

Όσο ο ΠΑΟΚ πίεζε ψηλά, η άμυνα του Ολυμπιακού είχε προβλήματα και έβγαιναν φάσεις.
 
"Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική χθες με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, γνωρίζαμε ότι έχουν πρόβλημα σε ανοιχτό γήπεδο και όταν βρίσκουν απέναντί τους ταχείς κυνηγούς. Οι εξτρέμ τού ΠΑΟΚ είναι γρήγοροι αλλά λίγο βιαστικοί. Όσο ο ΠΑΟΚ είχε μαχητικότητα, έβγαλε φάσεις. Από εκεί και πέρα είναι εμφανές πως έχουν πρόβλημα στο γκολ, δεν το ανακαλύψαμε χθες. Και με τον Ηρακλή έχασαν τα άχαστα και εναντίον του Άγιαξ έγιναν τα ίδια. Όταν κάνεις 30 ευκαιρίες για να βάλεις ένα γκολ, τελικά το πληρώνεις. Να προσθέσουμε σε αυτά την κούραση που είχαν στο τέλος του αγώνα, που έδειχναν οι αμυντικοί ότι δεν είχε κουράγια να μαρκάνουν".

Ήταν καθοριστικό αυτό το ματς για τον φετινό τίτλο; 

"Το πρωτάθλημα το διεκδικούν θεωρητικά 4 ομάδες, οι υπόλοιποι 3 από τον Ολυμπιακό δηλαδή. Η ΑΕΚ δεν με πείθει με το υλικό που έχει ότι θα αντέξει μέχρι το τέλος. Έγιναν λάθη στις μεταγραφές, δε νομίζω ότι μπορει να κάνει πρωταθλητισμό μέχρι το φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ έχει το τεράστιο ντεσαβαντάζ του -3 με το οποίο άρχισε το πρωτάθλημα. Το ρόστερ του είναι θεωρητικά γεμάτο, αλλά δεν έχει τους δύο - τρεις ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά. Ο Βαρέλα που αποκτήθηκε σαν ηγέτης στην άμυνα, ήταν χθες ο μοιραίος. Άκουγα τον Καραγεωργίου στην Αθλητική Κυριακή να λέει ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δύο κυνηγούς και έναν χαφ που να σκοράρει! Γελάω με τα πρωτοσέλιδα και τους ρεπορτέρ, που γράφουν για την ενίσχυση που πρέπει να γίνει τον Γενάρη, σε μία ομάδα που τον τελευταίο χρόνο (σε τρεις μεταγραφικές περιόδους δηλαδή), έχει κάνει πάνω από 25 μεταγραφές. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν να φύγουν ο Τζιόλης και ο Κάτσε, για να πάρουν δύο άλλα αμυντικά χαφ; Εκτός αν πρέπει ντε και σώνει να πάρουν παίκτες, για να πούνε πως κάνουν μεταγραφές.
Ο Παναθηναϊκός είναι πιο συγκροτημένος από τους άλλους δύο. Το ματς με τη Σταντάρ Λιέγης τού δημιούργησε προβλήματα, με θλάσεις σε θέσεις που δεν έχει λύσεις. Του βγήκε και το πρόβλημα με τον τερματοφύλακα, όταν μάλιστα δεν έχει δεύτερο τερματοφύλακα πίσω από τον Στιλ. Έχει η ομάδα μία ποιότητα, θα δείξει στο ματς με τη Βέροια αν μπορεί να ξεπεράσει το παιχνίδι στο Βέλγιο, αλλά και τι μπορεί να κάνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραίσκακη. 
 
Τέλος, ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που σε πείθει ότι είναι ανίκητος, έχει πολλά προβλήματα. Κυρίως είναι η άμυνά του, ενώ έχει προβλέψιμο παιχνίδι με τον Φορτούνη. Αν δεν βγει αγωνιστικά ο Φορτούνης, δεν έχει άλλη λύση. Υπάρχει βέβαια αυτό το 18 στα 20 με τα πρωταθλήματα, που δίνει σαν οντότητα το κάτι παραπάνω. Αλλά και μία υπεροπλία στο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει ανά πάσα στιγμή τον Καμπιάσο, ο Παναθηναϊκός ποιον έχει πίσω από τον Ζέκα;".

Έγινε μεγάλη κουβέντα για τον Αρετόπουλο πριν από το ματς, αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν παραπόνα από τη δική του παρουσία.

"Κυριαρχεί διαιτητικά ο Ολυμπιακός, αυτό είναι δεδομένο. Έχει γίνει μόδα όμως να κλαίνε προκαταβολικά (ειδικά ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ), για να δημιουργήσουν κλίμα. Ο Αρετόπουλος αν εξαιρέσουμε τη φάση του Μιλιβόγεβιτς που είναι συζητήσιμη και ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, σε όλα τα άλλα πηγε πολύ καλά. Και δεν το λέω εγώ αυτό, είναι γενική αντίληψη που υπάρχει".

Κάμπος και Βαρελά ήταν οι μοιραίοι στο χθεσινό παιχνίδι;

"Αν για χάρη του Κάμπος βάλουν τα δοκάρια στα σημαιάκια του κόρνερ, πάλι άουτ θα στείλει την μπάλα. Του Βαρέλα η φάση είναι από αυτές που συμβαίνουν. Φταίει και ο συμπαίκτης που ήταν δίπλα του και δεν του μίλησε. Μοιραίο γεγονός ήταν για τον ΠΑΟΚ και η κούραση στο τελευταίο δεκάλεπτο".
 
Το σχόλιό σας για τον Βλάνταν Ίβιτς;
 
"Προσωπικά είμαι κατά των μσθητευόμενων προπονητών, με την έννοια ότι δεν θα έπαιρνα ποτέ έναν προπονητή για να μάθει στη δική μου πλάτη τη δουλειά. Να πάει αλλού πρώτα και μετά από μερικά χρόνια να δοκιμαστεί. Δεν μπορώ να τον κρίνω λοιπόν, αν και δείχνει έναν φόβο παραπάνω με την έννοια ότι παίζει αμυντικά. Εύλογο είναι αυτό, θέλει να περιορίσει τα ρίσκα που θα πάρει".

Χθες υπήρξαν πολλά καπνογόνα και ένα πανό κατά του Κοντονή στο γήπεδο. Υπάρχει πίεση για να αναλάβει σχετικά πρωτοβουλίες ο υφυπουργός Αθλητισμού. Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει κάποια εξέλιξη;

"Για τα καπνογόνα το έψαξα από το ημίχρονο του αγώνα. Δεν προβλέπει ο ΚΑΠ διακοπή τού αγώνα για αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω δακρυγόνων.  Όσον αφορά το πανό, έχουν βρει την πατέντα και τα ανεβάζουν ξαφνικά στη διάρκεια του αγώνα και όχι από την αρχή. Τα ανεβάζουν στο 10λεπτο ή στο 20λεπτο και κερδίζουν χρόνο μέχρι να το πάρει χαμπάρι ο διαιτητής ή ο 4ος.
 

Ο Κοντονής έκλεισε τη μισή θύρα 4 άλλαξε κάτι; Έκλεισε τη θύρα 13, άλλαξε κάτι; Ένας άνθρωπος μόνος του να επιβάλλει την τάξη και το νόμο, συμβαίνει μόνο στα κόμικς και πουθενά αλλού. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος μόνος του να καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως δεν μπορεί ένας άνθρωπος μόνος του να πατάξει την παραοικονομία, τα ναρκωτικά κ.λπ.".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags