Facebook Pixel Ποδοσφαιρικός παράγοντας «έφαγε» 10 χρόνια φυλακή για ξέπλυμα χρήματος
| 2016-11-20 00:25:00

Ποδοσφαιρικός παράγοντας «έφαγε» 10 χρόνια φυλακή για ξέπλυμα χρήματος

Ποδοσφαιρικός παράγοντας «έφαγε» 10 χρόνια φυλακή για ξέπλυμα χρήματος

Διαβάστε ποιός είναι και τί...πλυντήριο έκανε.

Ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ισημερινού, Λουίς Τσιριμπόγκα, καταδικάστηκε σε δεκαετή ποινή φυλάκισης από δικαστήριο της χώρας, για την υπόθεση εμπλοκής του στο διεθνές σκάνδαλο διαφοράς της FIFA. Η βασική κατηγορία εναντίον του ήταν για ξέπλυμα χρήματος στην ομοσπονδία, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γκάλο Τσιριμπόγκα, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον κατηγορούμενο, αφού πρόκειται για συνωνυμία.

Ακόμη, δέκα χρόνια φυλάκισης επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία της ομοσπονδίας, Ούγκο Μόρα, επίσης για ξέπλυμα χρήματος, ενώ ως συνένοχος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και τέσσερις μήνες φυλακή και ο πρώην λογιστής της ομοσπονδίας Πέρο Βέρα.

Ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι εκτός από την ποινή φυλάκισης, το δικαστήριο του Κίτο, ενώπιον του οποίου διεξήχθη η δίκη, διέταξε την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των τριών στελεχών της ομοσπονδίας που καταδικάστηκαν και συνολικά υπερβαίνουν τα έξι εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα τους επιβλήθηκαν πρόστιμα ισοδύναμα με το διπλάσιο των παράνομων κεφαλαίων που ξέπλυναν, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Οι τρεις άνδρες, οι οποίοι τελούν υπό κράτηση για μήνες, μπορούν σε πρώτη φάση να καταθέσουν έφεση κατά των ποινών τους. Ο Τσιριμπόγκα βρισκόταν στη θέση του προέδρου το διάστημα 1998 με αρχές του 2016, ενώ το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των σαράντα ατόμων που κατηγορούνται από τις αρχές των ΗΠΑ για το σκάνδαλο των δωροδοκιών με την ανάθεση από τη FIFA των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των προκριματικών αγώνων του μουντιάλ.

Ο Τσιριμπόγκα ήταν ύποπτος για υπεξαίρεση εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν δοθεί από την CONMEBOL, την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, με τη βοήθεια των Μόρα και Βέρα. Επίσης το όνομά του βρίσκεται μεταξύ των 16 ηγετικών στελεχών, εναντίον των οποίων απηύθυνε κατηγορίες από το Δεκέμβριο η αμερικανική δικαιοσύνη. Ο Τσιριμπόγκα αργότερα κατέφυγε στον Ισημερινό, οι αρχές του οποίου όμως δεν εκδίδουν σε άλλες χώρες τους υπηκόους τους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags