Facebook Pixel Αξέχαστο για τους Παλαιστίνιους το φιλικό με την ΑΕΚ
| 2016-11-21 20:05:00

Αξέχαστο για τους Παλαιστίνιους το φιλικό με την ΑΕΚ

Αξέχαστο για τους Παλαιστίνιους το φιλικό με την ΑΕΚ

Μετά από εννιά χρόνια στη χώρα ο Πολ Γκαρέρο νοιώθει σπίτι του την Παλαιστίνη.

Ο Αμερικανός γκαρντ μιλάει στο Eurohoops για το φιλικό με την ΑΕΚ αλλά τη ζωή.

Βαδίζοντας στα 36 του χρόνια ο Πολ Γκαρέρο προσπαθεί να μεταδώσει με την εμπειρία τις γνώσεις που έχει για το μπάσκετ, σε μια χώρα που θέλει διακαώς να ξεφύγει από τα προβλήματα και “διψάει” για αθλητισμό.

Ο Αμερικανός (με μεξικανικές ρίζες) γκαρντ βρίσκεται τα τελευταία εννιά χρόνια στη χώρα, όπου αγωνίζεται στην κυπελλούχο Μπετ Σαχούρ, η οποία έδωσε χθες φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ στα Βριλίσσια υπέρ της Ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας.

“Ήταν μια φοβερή εμπειρία, ήξερα για την ελληνοπαλαιστινιακή φιλία αλλά πραγματικά ο κόσμος σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν τρομερός. Η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή και σίγουρα όλοι μας απολαύσαμε τον αγώνα. Τα παιδιά της ΑΕΚ είναι πολύ ταλαντούχα και όσο θα μεγαλώνουν θα βελτιώνονται ακόμα περισσότερο. Είναι κάτι που σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα” σχολίασε ο Γκαρέρο, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πως πήρε την απόφαση να αφήσει τις ΗΠΑ για να βρεθεί στην Παλαιστίνη.

Ο απόφοιτος του Μπαϊόλα ανέφερε χαρακτηριστικά για τη μεγάλη του απόφαση αλλά και το πως… ρίζωσε εκεί: “Αρχικά ήταν η αγάπη μου να παίξω μπάσκετ και στη συνέχεια το γεγονός ότι ο κόσμος εκεί αναζητούσε βοήθεια για να αναπτύξει το μπάσκετ. Μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ και το θεώρησα καθήκον μου να… επιστρέψω την καλοσύνη και να δείξω κάποια πράγματα στους νεαρούς αθλητές της Παλαιστίνης. Αποτέλεσμα είναι να έχω περάσει μερικά από τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου στη χώρα”.

Όσον αφορά στη ζωή και τις δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα, σχολίασε: “Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι στην Παλαιστίνη, σε κάνουν με την αγάπη και τη φροντίδα τους, να νοιώσεις αμέσως σαν το σπίτι τους. Πλέον βρίσκομαι εννιά χρόνια εκεί, το παιδί μου γεννήθηκε εκεί. Έχουν δυστυχώς τα προβλήματα τους, κάτι που είναι πολύ δυσάρεστο αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί αξίζουν πολλά. Σίγουρα αξίζουν κάτι καλύτερο…”

Τέλος, για το μπάσκετ της Παλαιστίνης, είπε: “Το μπάσκετ αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και μάλιστα το 2015 η εθνική ομάδα της χώρας έκανε μια καλή πορεία στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα. Ο κόσμος αγαπάει το άθλημα και πρόσφατα χτίστηκε ένα νέο κλειστό”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags