Facebook Pixel Ο Βέλιτς τα λέει έξω από τα δόντια: "Ο ασόβαρος, η απογοήτευση και οι ακαταλαβίστικες αποφάσεις"!
| 2016-12-05 18:17:00

Ο Βέλιτς τα λέει έξω από τα δόντια: "Ο ασόβαρος, η απογοήτευση και οι ακαταλαβίστικες αποφάσεις"!

του Γιώργου Κτενά
Ο Βέλιτς τα λέει έξω από τα δόντια: "Ο ασόβαρος, η απογοήτευση και οι ακαταλαβίστικες αποφάσεις"!

Ο Βόσνιος προπονητής αναλύει στο SportDog όσα είδε στη Λεωφόρο από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και τι πρόλαβε να αλλάξει ο Ουζουνίδης. Σχόλιο και για Ολυμπιακό-ΑΕΚ!
 

Σοβαρότητα, συγκέντρωση και αμυντική συνοχή ήταν τα τρία στοιχεία που είδε στον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη ο Γιάσμινκο Βέλιτς, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, σε σχέση με την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Βόσνιος προπονητής σχολίασε ακόμα στον SportDog ότι οι "πράσινοι" έτρεχαν σωστά μέσα στο γήπεδο και όχι άσκοπα, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που ήταν ακίνδυνος και ασύνδετος.

 
Ακόμα, μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τη δουλειά του Ουζουνίδη στις προηγούμενες ομάδες του αλλά και για την επιλογή του από τη διοίκηση του στη μετά - Στραματσόνι εποχή.
 
Αυτά και άλλα πολλά, για το πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, στη μεγάλη συνέντευξη του Γιάσμινκο Βέλιτς στον SportDog.
 
Κύριε Βέλιτς, πώς είδατε το χθεσινό ντέρμπι στη Λεωφόρο;

"Ήταν ένα ματς που είχε ιδιαίτερη σημασία και ειδικό βάρος τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον ΠΑΟΚ. Περισσότερο για τον Παναθηναϊκό, γιατί σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα μεγάλωνε πολύ η διαφορά με τον Ολυμπιακό. Για τον τον ΠΑΟΚ ήταν ήδη μεγάλη η διαφορά. Σίγουρα είχε και ενδιαφέρον λόγω των πρόσφατων προβλήματων που αντιμετωπίσαν και οι δύο ομάδες. Τόσο αγωνιστικών όσο και εξωαγωνιστικών. Κι αυτό θα έλεγα ως έναν βαθμό φάνηκε και στο ματς".
 

Ήταν διαφορετικός ο χθεσινός Παναθηναϊκός, σε σχέση με εκείνον που βλέπαμε μέχρι πριν από λίγες ημέρες;

 
"Θεωρώ ότι στην απόδοση του Παναθηναϊκού χθες φανηκε η ανάγκη για το άμεσο αποτέλεσμα. Φανήκε η διαφορά συγκριτικά σε σχέση με τα προηγούμενα ματς στη σοβαρότητα, τη συγκέντρωση και την αμυντική συνοχή και επικοινωνία μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Σε γενικές γραμμές φάνηκε πιο σφιχτός και στοχευμένος στο αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία θεωρώ ότι του έκανε καλό και πιστεύω ότι και στη συνέχεια θα τον βοηθήσει. Απογοήτευση ήταν η απόδοση του ΠΑΟΚ, που ενώ είχε δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, αλλά σαφώς είχε δείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους, χθες ήταν ουσιαστικά ακίνδυνος και ασύνδετος. Χωρίς το κέφι και τη δίψα για να κάνει κάτι καλό".
 
Ξεχωρίσατε κάποιον ποδοσφαιριστή για την απόδοσή του;
 
"Δίνω προτεραιότητα στο σύνολο, δεν ξεχωρίζω ατομικά ποδοσφαιριστές. Δεν υπήρχε άλλωστε κάποιος που να έκανε τη διαφορά χθες. Το παιχνίδι πήγαινε για 0 - 0, τη διαφορά έκανε η συγκέντρωση του Παναθηναϊκού στο τέλος".

Το σχόλιό σας για τον Ουζουνίδη; Έκλεισε καλά τους χώρους χθες και η ομάδα του έδειξε να μη γίνεται σκορποχώρι στο τέλος, όπως συνέβαινε με τον Στραματσόνι.

"Ναι, έκλεισε τους χώρους. Και οι ποδοσφαιριστές του έτρεχαν πιο σωστά από ό,τι το έκαναν στα προηγούμενα ματς. Δεν σπαταλούσαν άσκοπα δυνάμεις. Έδωσαν προτεραιότητα στη συνοχή και την αμυντική συγκέντρωση, ώστε να μην εκτεθούν σε ενδεχόμενες επικίνδυνες αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ. Όταν γίνεται σωστή κατανομή δυνάμεων, όταν τρέχεις ως σύνολο, ως ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, σαφώς και φαίνονται λιγότερο προβλήματα όπως αυτό της φυσικής κατάστασης".

Τι περιμένετε να αλλάξει ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό, μέσα στο επόμενο διάστημα; 

Παναθηναϊκός το προηγούμενο διάστημα παρουσίασε λίγα πράγματα, είχε πολλά προβλήματα. Είναι κατά την άποψή μου αναμενόμενο από εδώ και πέρα να υπάρχει φυσιολογική εξέλιξη και βελτίωση. Νομίζω ότι σωστά έκανε και πήρε έναν προπονητή που γνωρίζει τα δεδομένα του πρωταθλήματος, της ομάδας κ.λπ. και έχει δείξει στο παρελθόν (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) στις ομάδες που δούλεψε, ότι έχει παρουσιάσει έργο. Από ό,τι θυμάμαι οι τελευταίες ομάδες του χαρακτηριζόντουσαν από σοβαρότητα, σωστή αγωνιστική οργάνωση, συνοχή, έδινε ταυτότητα στις ομάδες. Σωστά είπε ότι αυτός είναι ο στόχος του και στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω και περιμένω να το κάνει πράξη".
 

Χθες είδαμε να αγωνίζεται ένα δικό του παιδί, ο Μπουμάλ, που αδίκως ως έναν βαθμό ήταν τόσο καιρό στο ψυγείο του Παναθηναϊκού.

"Κανονικά όσοι παίκτες βρίσκονται στο ρόστερ, πρέπει να είναι υπολογίσιμοι. Δεν καταλαβαίνω κάποιες αποφάσεις που αποκλείουν παίκτες από το να συμμετέχουν στην ομάδα. Συμβαίνει με την αλλαγή του προπονητή, όταν πηγαίνει σε μία ομάδα κάποιος με άλλες ιδέες κ.λπ., να ανασύρει κάποιον που για τον προηγούμενο προπονητή ήταν ασήμαντος. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για έναν παίκτη που γνωρίζει καλά και τον βοήθησε μέσω της προηγούμενης ομάδας τους να κάνει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό".



Η απουσία των οπαδών από το γηπεδο χθες, πώς σας φάνηκε;

"Γενικώς νομίζω ότι είναι λυπηρό να λείπει ο κόσμος από το γήπεδο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικά ισχύει αυτό. Είναι ποδοσφαιροχώρα η Ελλάδα, πρέπει να φτιάξουν κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο για να επιστρέψει και ο κόσμος στα γήπεδα. Σίγουρα για τον Παναθηναϊκό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχει τους οπαδούς του μαζί, γιατί η δύναμη των μεγάλων ομάδων είναι οι οπαδοί τους".


Το σχόλιό σας για το φετινό πρωτάθλημα;

"Είναι ένα ασυνήθιστο πρωτάθλημα. Έχουν γίνει πολλές διακοπές, έχουν μετατεθεί οι πρώτες αγωνιστικές για το επόμενο διάστημα, δυσκολεύονται οι προγραμματισμοί των ομάδων, έχουν γίνει λάθη από πολλές ομάδες, έχουν γίνει πολλές αλλαγές προπονητών. Μέχρι στιγμής ήταν πολύ ρευστά τα πράγματα, για πολλές ομάδες. Ελπίζω να βρει κανονική ροή στο εξής το πρωτάθλημα και να μπούνε τα πράγματα σε μία κανονικότητα. Γενικώς μπορούμε να θεωρήσουμε ότι κάπως ξεκαθαρίζουν τα πράγματα στην κατάταξη: Σε ότι αφορά την κορυφή παραμένει φαβορί ο Ολυμπιακός, με μοναδική ομάδα που μπορεί να τον απειλήσει τον Παναθηναϊκό, αν μπορέσει να καλύψει γρήγορα το χαμένο έδαφος".

Πώς βλέπετε τον Ολυμπιακό φέτος;

"Ο Ολυμπιακός είχε ένα καλοκαίρι πολύ μπερδεμένο και περίεργο όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα του. Με προπονητές να αλλάζουν και να φεύγουν από την προετοιμασία, με τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, με τη δύσκολη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Πήγε να χάσει τον προγραμματισμό του και έσωσε την παρτίδα στο τέλος. Τώρα προσπαθεί να βρει την κανονικότητα του, με έναν προπονητή που προσπαθεί να περάσει τα δικά του θέλω και τη δική του φιλοσοφία. Αλλά υπάρχει και το καλό της προώθηση Ελλήνων ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες του συλλόγου".
 
Το σχόλιό σας για τον ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ είναι σε μία φάση τουλάχιστον περίεργη, έδειξε ότι έχει κάποιους ποδοσφαιριστές που μπρούν να ξεχωρίσουν και να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έδειξε ότι κατά διαστήματα μπορεί να παίξει καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο, με τη δουλεια του προπονητή και με τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει - Κάποιοι ποδοσφαιριστές του έχουν σύγχρονα χαρακτηριστικά. Στην πορεία φαίνεται ότι χάνει τον προσανατολισμό του, τον ταλαιπωρούν και τα προβλήματα που προέκυψαν τελευταία και πρέπει να ξέρει κανείς τις ιδιαιτερότητες του συλλόγου για να μπορεί να πει κάτι παραπάνω. Είναι ομάδα που έχει προοπτική, αλλά είναι σε κρίση αποτελεσμάτων".



Η ΑΕΚ;
 
"Για την ΑΕΚ ισχύει ό,τι είπα και για τις υπόλοιπες ομάδες νωρίτερα. Είναι ασυνήθιστο το πρωτάθλημα, υπό την έννοια ότι όλες οι ομάδες ταλαιπωρήθηκαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα και καμιά δεν μπορεί να πει ότι βρισκόταν από την αρχή σε μία φυσιολογική εξέλιξη των πράγματων. Υπήρξαν απρόβλεπτες καταστάσεις, που αιφνιδιάζουν, με αλλαγές προπονητών κ.λπ. Όλα αυτά φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Και η ΑΕΚ είναι ομάδα που ψάχνει τον εαυτό της, την ταυτότητά της. Φυσιολογικό να ψάχνει να βρει τον δρόμο της, ειδικά από τη στιγμή που έχει αλλάξει προπονητή".

Θα μας πείτε δύο λόγια για τα δικά σας νεά;

"Περιμένω να προκύψει κάποιο πρότζεκτ που να έχει φιλοδοξία, που να έχει ενδιαφέρον, μέσω του οποίου να μπορούμε να κάνουμε παραγωγικά πράγματα. Κοιτάζω στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι σε αναμονή. Υπήρξαν κάποιες επαφές και υπάρχουν και τώρα και ελπίζω να προκύψει κάτι καλό σύντομα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags