Facebook Pixel Τρελή μεταγραφή του ΠΑΟΚ από τους "Μπέμπηδες" – "Παιδί" του Δώνη, "καψούρα" της Τούμπας και ...Άρης!
| 2017-01-27 12:15:00

Τρελή μεταγραφή του ΠΑΟΚ από τους "Μπέμπηδες" – "Παιδί" του Δώνη, "καψούρα" της Τούμπας και ...Άρης!

Τρελή μεταγραφή του ΠΑΟΚ από τους "Μπέμπηδες" – "Παιδί" του Δώνη, "καψούρα" της Τούμπας και ...Άρης!

Η πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου ήταν βέβαιη, μετά τη νίκη εις βάρος του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 2-0. Άλλος ήταν χθες ο λόγος που έκανε τους ΠΑΟΚτσήδες να χαμογελάσουν!

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, τον 20χρονο μεσοεπιθετικό που από πέρσι λογίζεται ως αριστερός μπακ και χθες το βράδυ στην Τούμπα πέτυχε το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, αρπάζοντας την ευκαιρία που του έδωσε ο Βλάνταν Ίβιτς να αντικαταστήσει τον Μάριν Λέοβατς. Όμως, οι φίλοι του Δικεφάλου του Βορρά δεν έμαθαν χθες τον Θεσσαλονικιό ποδοσφαιριστή, που μπορεί η πορεία του μέχρι τώρα να μην ήταν η αναμενόμενη αλλά αυτοί που συνεχίζουν να πιστεύουν στο ταλέντο του είναι πολλοί…

Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης έκανε πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του σε ηλικία 16 ετών, όταν το καλοκαίρι του 2012 ο Γιώργος Δώνης του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μέρος στην προετοιμασία που πραγματοποιήθηκε στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Τότε ο μικρός λογιζόταν ως ένας μεσοεπιθετικός που μπορούσε να παίξει και στις δύο πτέρυγες και πίσω από τον επιθετικό.

Και όμως, λίγο καιρό πριν ο Δεληγιαννίδης ετοιμαζόταν να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα για να μετακομίσει στην Αυστρία. Ωστόσο, θεώρησε κακό οιωνό το ότι ληστές μπήκαν στο σπίτι της οικογένειάς του και στην κυριολεξία το …σήκωσαν και έτσι ο 16χρονος ποδοσφαιριστής επέλεξε να μείνει κοντά στους δικούς του ανθρώπους. Τη συγκυρία αυτή την εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ και τον αγόρασε από την ακαδημία «Μπέμπηδες», που ανήκει στον βετεράνο άσο του Δικεφάλου του Βορρά, Παναγιώτη Κερμανίδη!

Στην προετοιμασία της Ολλανδίας, ο Δεληγιαννίδης ήταν ο μικρότερος παίκτης που είχε ο Γιώργος Δώνης. Τα επόμενα δύο χρόνια πανηγύρισε το πρωτάθλημα και με την Κ17 και με την Κ20 με προπονητή τον Βλάνταν Ίβιτς, ενώ βρισκόταν σταθερά στις κλήσεις των μικρών Εθνικών ομάδων.

Τελικά, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ στις 10 Μαΐου 2015 παίζοντας ως αλλαγή στο ισόπαλο 0-0 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Αυτός που τον εμπιστεύτηκε πρώτος, ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης και ενώ ο Βλάνταν Ίβιτς είχε ήδη ξεκινήσει να τον χρησιμοποιεί ως αριστερό μπακ στην Κ20, εκτιμώντας πως μπορεί να εξελιχθεί καλύτερα σε αυτή τη θέση βάσει των χαρακτηριστικών του.

Την επόμενη χρονιά ο Δεληγιαννίδης χρησιμοποιήθηκε από τον Ίγκορ Τούντορ στο παιχνίδι με την Μπρόντμπι στη Δανία ως αλλαγή και στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου ως βασικός, ενώ τον Φεβρουάριο του 2016 και μετά από ενέργειες του Λούμπος Μίχελ, δόθηκε μαζί με τον Κυριάκο Σαββίδη δανεικός στη σλοβάκικη Ζέμπλιν Μιχαλόφτσε.

Ο δανεισμός του στην Ζέμπλιν αποδείχθηκε λάθος μιας και οι Σλοβάκοι δεν ενδιαφέρθηκαν για την εξέλιξη του Δεληγιαννίδη και έτσι αυτός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά το τέλος της σεζόν, έχοντας περάσει αρκετά δύσκολα τον πρώτο καιρό στη Σλοβακία ζώντας για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι του και στη Θεσσαλονίκη.

Τελικά, ο Δεληγιαννίδης λίγο έλειψε να αγωνιστεί ξανά φέτος στην Ζέμπλιν αλλά παρέμεινε στον ΠΑΟΚ μιας και οι Σλοβάκοι δεν έδωσαν στον Δικέφαλο εγγυήσεις πως ο ποδοσφαιριστής θα έχει συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής. Κάπως έτσι, ο Δεληγιαννίδης δεν έφυγε από την Τούμπα παρά το ότι ήταν δεδομένο πως δεν θα βρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Όμως, κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό στην Ελευσίνα (7-0) δίνοντας δύο ασίστ, ενώ χθες πέτυχε με ωραίο μονοκόμματο σουτ το 1-0 επί του Παναιτωλικού, στη δεύτερη φετινή συμμετοχή του.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο Δεληγιαννίδης είναι η …καψούρα πολλών οπαδών του ΠΑΟΚ. Η μητέρα του, βέβαια, είναι φίλαθλος του …Άρη αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο για να είναι η φανατικότερη οπαδός του 20χρονου πια ποδοσφαιριστή, που …παράκουσε τον πατέρα του όταν αυτός ήθελε να τον γράψει σε ακαδημία τένις και του ζήτησε να παίξει ποδόσφαιρο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags