Facebook Pixel Ευρωπαίος Θρύλος!
| 2017-03-11 20:50:00

Ευρωπαίος Θρύλος!

Ευρωπαίος Θρύλος!

Για ακόμη μια χρονιά η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού θα διεκδικήσει την ευρωλίγκα του πόλο. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 11-10 της Πάντοβα στα πέναλτι και έκλεισαν θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Απόλυτη πρωταγωνίστρια για τον Ολυμπιακό η τερματοφύλακας Χρυσή Διαμαντοπούλου που απέκρουσε το πέναλτι της Μίλο κι ενώ το σκορ την διαδικασία ήταν 10-10. Η Σμιτ ευστόχησε στο τελευταίο για την ομάδα του Πειραιά, ενώ η Σαβιόλι έστειλε το δικό της στο δοκάρι, με τον Ολυμπιακό να σφραγίζει την μεγάλη πρόκριση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι διαιτητές, επέτρεψαν σε αρκετές περιπτώσεις το σκληρό παιχνίδι των Ιταλίδων.

Πρέπει να πούμε ότι αυτή είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που η ομάδα του Χάρη Παυλίδη προκρίνεται στην τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Έλληνας τεχνικός βέβαια δεν ήταν στον πάγκο αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε αποβληθεί όπως και ο βοηθός του Γιώργος Κατσούλης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ομάδα να κοουτσάρει ο προπονητής της ομάδας των ανδρών Θοδωρής Βλάχος, κάτι που δε βλέπουμε συχνά.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό και για τις δύο ομάδες, αφού καμία δεν κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Παρά το αρχικό μούδιασμα για τις γηπεδούχες μετά το γκολ της Ντάριο, η Έμολο και η Αβραμίδου έδωσαν το προβάδισμα με 2-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου. Πιο ανοιχτό παιχνίδι στη δεύτερη περίοδο. Οι Ιταλίδες αρχικά ισοφάρισαν με την Γκαλάρντι αλλά η Έμολο έδωσε και πάλι τη λύση για το 3-2. Η Πάντοβα κατάφερε και ισοφάρισε και τις δύο φορές (3-3, 4-4) προτού η Μπιανκόνι κάνει το 5-4, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
 

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων για πρώτη φορά με ωραίο γυριστό σουτ της Ασημάκη, κάτι που δεν κράτησε πολύ αφού η Γκαλάρντι και η Κουεϊρόλο ισοφάρισαν για την ομάδα της Ιταλίας σε 6-6, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος. Η Πάντοβα με την Σαβιόλι κατάφερε να περάσει μπροστά με την Έμολο να ισοφαρίζει σε 7-7. Η Ιταλίδα έδωσε προβάδισμα για τον Ολυμπιακό (8-7) τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα αλλά οι Ιταλίδες απάντησαν αμέσως με την Κουεϊρολο. Στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βάλει το γκολ που θα της έδινε τη νίκη και την πρόκριση κι έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι

Πλευρίτου Ε. 8-8 (Απόκρουση Τεάνι)
Κουεϊρόλο 8-9
Αβραμίδου 9-9
Μπατζόν 9-10
Έμολο 10-10
Ντάριο 10-10 (δοκάρι)
Ελευθεριάδου 10-10 (δοκάρι)
Μίλο 10-10 (Απόκρουση Διαμαντοπούλου)
Σμιτ 11-10
Σαβιόλι 11-10 (δοκάρι)

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags