Facebook Pixel Να γιατί ο Άρης δεν ανεβαίνει ούτε με θαύμα! Στα εντός καλός στα εκτός φοβικός
| 2017-05-15 19:17:00

Να γιατί ο Άρης δεν ανεβαίνει ούτε με θαύμα! Στα εντός καλός στα εκτός φοβικός

Να γιατί ο Άρης δεν ανεβαίνει ούτε με θαύμα! Στα εντός καλός στα εκτός φοβικός

Στο Ηράκλειο έπεσε η αυλαία των εκτός έδρας αγώνων του Άρη για φέτος. Διαβάστε μία καταγραφή για τη... μαύρη τρύπα της ομάδας μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι απώλειες εκτός έδρας κοστίζουν πολύ στον ΑΡΗ

Η αγωνιστική άνοδος για τον ΑΡΗ δεν έρχεται πλέον ούτε με θαύμα και οι αιτίες για τη φετινή αποτυχημένη χρονιά είναι πολλές.

Ο κακός αγωνιστικός σχεδιασμός του καλοκαιριού, η λανθασμένη -όπως αποδείχθηκε- επιμονή στον Αναστόπουλο ή και ακόμα η... κωμωδία που ακούει στο όνομα της Λαμία και όσα έχει κάνει φέτος. Ο ΑΡΗΣ όμως οφείλει να κοιτάξει πρώτα τι έκανε ή καλύτερα δεν έκανε φέτος. Και σίγουρα δεν έκανε αυτό που έπρεπε μακριά από την έδρα του, «πετώντας» αρκετούς και πολύτιμους βαθμούς.

H παρουσία του Κωστένογλου στον πάγκο της ομάδας, έχει βελτιώσει την εικόνα της και έχει φέρει περισσότερη ουσία στο παιχνίδι της. Δύο στοιχεία όμως που εντοπίζονται περισσότερο στους αγώνες του «Κλεάνθης Βικελίδης» παρά μακριά από αυτό. Στους εκτός έδρας αγώνες δηλαδή, οι οποίοι για τον ΑΡΗ αποτελούν έναν... κύκλο χαμένων βαθμών.

Τα πρώτα ημίχρονα σε Ριζούπολη και Σέρρες, ίσως αποτελούν τις δύο αγωνιστικές εκλάψεις ενός κακού ΑΡΗ μακριά από το «σπίτι» του. Άλλες φορές κατάφερε να ξεπεράσει αυτό τον ανασταλτικό παράγοντα και να φτάσει στις νίκες που ήθελε. Στο τέλος όμως και σε σύγκριση με τους δύο πρωτοπόρους, το ταμείον είναι μείον...

Όλα της πρεμιέρας δύσκολα

Η πρώτη αγωνιστική ενός πρωταθλήματος συνηθώς «κρύβει» παγίδες. Έτσι και ο ΑΡΗΣ της προβληματικής εικόνας από τα φιλικά προετοιμασίας έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Αναγέννηση Καρδίτσας (1-1). Με καλή παρουσία ανασταλτικά αλλά ήταν ακίνδυνος μπροστά.

Η αστοχία του «Ελ Πάσο»

Στην Καλλιθέα ο ΑΡΗΣ πλήρωσε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Σε ένα ματς όπου μέτρησαν περισσότερες από μία ντουζίνα ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια και τρία γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, οι «κιτρινόμαυροι» πλήρωσαν την κάκιστη ανασταλτική λειτουργία τους και γνώρισαν ντροπιαστική ήττα με 2-0 από την ομάδα του «Ελ Πάσο».

Ένα κακό 60λεπτο, ένας κάκιστος διαιτητής και ένα χαμένο πέναλτι

Ένα από τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια για τα οποία μπορεί να γίνει αρκετή κουβέντα, είναι εκείνο στη Λαμία. Ο ΑΡΗΣ για 60 λεπτά ήταν εξαφανισμένος μέχρι που... ξύπνησε από το γκολ του Βασιλόγιαννη. Βέβαια οι Θεσσαλονικείς σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχαν απέναντι τους μόνο τους Φθιωτούς αλλά και τον Καλογερόπουλο. Ο Αθηναίος ρέφερι αρνήθηκε δύο πέναλτι στον ΑΡΗ ενώ σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να αφήσει τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο. Οι «κιτρινόμαυροι» βέβαια είχαν την ευκαιρία να φύγουν έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Λαμία, αλλά ο Καπνίδης αστόχησε σε πέναλτι στο φινάλε του αγώνα.

Όποιος φοβάται...

Στη Ριζούπολη ο ΑΡΗΣ ήταν αυτός που έπρεπε για ένα ημίχρονο και με τα γκολ των Ίλιτς και Ντούνη πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2-0. Η αποβολή όμως του 24χρονου εξτρέμ σε συνδυασμό με τη λάθος και φοβισμένη προσέγγιση της επανάληψης από τον προκάτοχο του Κωστένογλου, επέτρεψαν στον Απόλλωνα Σμύρνης να επιστρέψει και εν τέλει να ισοφαρίσει σε 2-2 στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Καλό το γκολ του Ίλιτς, αλλά μέχρι εκεί

Το σπάνιας ομορφιάς τέρμα του Σέρβου στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης του Ευόσμου, έδωσε το προβάδισμα στον ΑΡΗ απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα. Από εκεί και πέρα όμως η ομάδα προσπάθησε να διαφυλάξει περισσότερο το υπέρ της αποτέλεσμα παρά να ψάξει ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη και το πλήρωσε με την ισοφάριση από τον Φελίπε λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.

Ένα καλό 20λεπτο δεν φτάνει...

Ο ΑΡΗΣ πήγε στη Σπάρτη με την πλάτη στον τοίχο, όμως πάλι ήταν κατώτερος των περιστάσεων με εξαίρεση το τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους. Το διάστημα δηλαδή που είχε μια διπλή ευκαιρία με Μιλούνοβιτς και Μπαργκάν κατά σειρά, για να ακολουθήσει η μόλις μία τελική του δεύτερου μέρους από τον Μπούρμπο στο 79'.

Νοκ-άουτ από τον... Μπαλμπόα

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Ληθαίο ποταμό ο ΑΡΗΣ κλήθηκε πριν περίπου 1,5 μήνα να ξεπεράσει το εμπόδιο των φορμαρισμένων Τρικάλων, με τη διαφορά από τη Λαμία να είναι στους 3 βαθμούς. Σε ένα ακόμη βαθμολογικό ντέρμπι η ομάδα ήταν ανεπαρκής και σε συνδυασμό με τα λάθη από τον πάγκο ήρθε μία πικρή ήττα με 1-0. Αποτέλεσμα που άλλαξε πάλι τα δεδομένα και έδωσε το δικαίωμα στη Λαμία να απομακρυνθεί στους 6 βαθμούς.

«Χαρακίρι» στις Σέρρες

Κόντρα στις προβλέψεις ο ΑΡΗΣ παρουσιάζει μία αρκετά καλή εικόνα μακριά από την έδρα του, ωστόσο δεν «καθαρίζει» το ματς με τη σωρεία φάσεων που δημιούργησε. Με τις δύο του Μιλούνοβιτς και εκείνη του Παυλίδη στην αρχή του παιχνιδιού να είναι οι πιο καθοριστικές. Έτσι «πέταξε» ακόμη 2 βαθμούς σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι. Και το χειρότερο απ' όλα; Κόντρα σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά Πανσερραϊκό.

«Απών» στην πιο μεγάλη ώρα

Στο Ηράκλειο ο ΑΡΗΣ έπαιζε το τελευταίο του «χαρτί» για την άνοδο. Η ώρα που η ομάδα έπρεπε επιτέλους να κερδίσει ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων, είχε ερθεί. Οι παίκτες όμως ήταν απόντες από αυτό το ραντεβού. Για περίπου μία ώρα αγώνα είχαν τον δεύτερο ρόλο μέσα στο γήπεδο και παρά την απέλπιδα προσπάθεια τους στο τελευταίο μισάωρο έμειναν στο 1-1 με τον ΟΦΗ και είδαν τον στόχο της ανόδου να γίνεται άπιαστος.

Το «ταμείο»

Με το παιχνίδι του «Γεντί Κουλέ» ο ΑΡΗΣ έκλεισε έναν κύκλο 16 αγώνων μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Δηλαδή ένα σύνολο 48 βαθμών από τους οποίους έχει κατακτήσει τους 27 και έχει «πετάξει» τους υπόλοιπους 21 με απολογισμό 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η μέρα με τη νύχτα δηλαδή σε σύγκριση με την επίδοση της ομάδας στο «σπίτι» της αλλά και με τους αριθμούς των δύο πρωτοπόρων εκτός έδρας. Εκεί όπου Απόλλωνας Σμύρνης και Λαμία έχουν συγκεντρώσει 37 και 32 βαθμούς αντίστοιχα, υπερτερώντας σημαντικά έναντι του ΑΡΗ.

ΠΗΓΗ: allaboutaris.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags