Facebook Pixel Κι από Νοέμβρη καλοκαίρι
| 2014-11-18 18:37:00

Κι από Νοέμβρη καλοκαίρι

Κι από Νοέμβρη καλοκαίρι

H πάγια τακτική των Αγγελόπουλων τα προηγούμενα χρόνια ήταν να αφήνουν τις ανανεώσεις των συμβολαίων για το καλοκαίρι. Πρώτα ο προπονητής, μετά οι παίκτες. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης

Θεωρητικά, είναι εύστοχη αυτή η επιλογή. Εφόσον πρωταρχικό κριτήριο ήταν και παραμένει η έκβαση του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2013 τελείωσαν τη σεζόν με τη στάμπα του (σχεδόν) αποτυχημένου επειδή δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν τον εγχώριο τίτλο. Ο αρχιτέκτονας του ίδιου θαύματος εξωθήθηκε σε παραίτηση μετά από μία ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Προς τι, λοιπόν, η βιασύνη; Ιούνιο και βλέπουμε, κύριοι. Ο ίδιος ο Νοβίτσκι να έπαιζε στον Ολυμπιακό, θα κινδύνευε άμεσα με απόλυση εάν έβλεπε την πλάτη των «πράσινων» στο τέλος της περιόδου. Στον παράξενο πλανήτη που λέγεται Πειραιάς (αλλά και στο ΟΑΚΑ, έστω σε μικρότερο βαθμό), τα ευρωπαϊκά τρόπαια και οι ατομικές διακρίσεις μετατρέπονται σε αστερίσκους αν δεν συνοδεύονται από την εν Ελλάδι πρωτοκαθεδρία.

Ο υπόλοιπος πλανήτης, βέβαια, σκέφτεται διαφορετικά. Οι δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι εκτόξευσαν την αξία πολλών παικτών σε ύψη ασύμβατα με τα οικονομικά δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Κάιλ Χάινς θα φορούσε σήμερα τα κόκκινα του Ολυμπιακού, εάν δεχόταν μία καλή πρόταση ανανέωσης στα μέσα της περιόδου 2012-3. Οταν του χτύπησε την πόρτα η ΤΣΣΚΑ με το φουσκωμένο πορτοφόλι, η καριέρα του στην Ελλάδα τελείωσε μονομιάς. Για τον Βασίλη Σπανούλη δόθηκε επική μάχη θερινής νυκτός με την Μπαρτσελόνα (και όχι μόνο), ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έφυγε για την Ισπανία και ο Πέρο Αντιτς για το ΝΒΑ. Η πόρτα της εξόδου άνοιξε για τα καλά.

Ο Ματ Λοτζέσκι είναι ο μοναδικός μπασκετμπολίστας του σύγχρονου Ολυμπιακού που ανανέωσε το συμβόλαιό του μες στο καταχείμωνο. Για να βρει κάποιος παρόμοια περίπτωση, θα πρέπει να γυρίσει στον… Ζίζιτς. Ακόμη και εκείνοι που ακολούθησαν το κύμα φυγής του 2013, Μάντζαρης και Πρίντεζης δηλαδή, χρειάστηκε να περιμένουν έως το καλοκαίρι. Η περίπτωση του Κώστα Σλούκα κόλλησε εδώ και μήνες, όπως και η αντίστοιχη του Ντάνστον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει αδιέξοδο.

Γιατί λοιπόν δόθηκε προτεραιότητα στον «αναλώσιμο» (αλλά δοκιμασμένο, ορεξάτο και ταιριαστό με το στυλ της ομάδας) Λοτζέσκι; Ισως επειδή υπήρξαν πληροφορίες για επαφές ξένων ομάδων με τον μάνατζερ του Αμερικανοβέλγου, εν όψει 2015.

Οι Αγγελόπουλοι έκαναν την κίνησή τους πριν ανοίξουν οι πόρτες του παζαριού και έπεισαν με ευκολία τον συμπαθή Ματ, ο οποίος έδεσε τον γάιδαρό του σε ένα από τα φωταγωγημένα μαγαζιά της Ευρώπης.

Μεθαύριο μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση ενός νέου «νταμπλ», σαν αυτό που έβγαλε στον αφρό τον Χάινς μετά το Λονδίνο. Θα είναι πολύ αργά για τους μνηστήρες. Το όνομά του θα συνοδεύεται από την ένδειξη: «Ρεζερβέ». Στη χειρότερη περίπτωση, θα το μετανιώσει ο ίδιος ο Λοτζέσκι. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τίποτε να χάσει από αυτό το προξενιό.

Πηγή: sday.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags