Facebook Pixel Η βραδιά που μπορεί να της αλλάξει επίπεδο!
Ποδόσφαιρο
| 2014-12-12 18:24:00

Η βραδιά που μπορεί να της αλλάξει επίπεδο!

Η βραδιά που μπορεί να της αλλάξει επίπεδο!

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί κάποιος να βρει πολλές σπουδαίες νύχτες στην ευρωπαϊκή ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, οπότε αυτή η επικράτηση επί της Ρόμα δικαίως θα αναφέρεται μελλοντικά ως η πρώτη που αυτός ο σύλλογος άρχισε να δικαιώνει τις υψηλές προσδοκίες! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Κακά τα ψέματα, τα τελευταία χρόνια που γιγάντωσε ο σύλλογος χάρη στα χρημάτων των Αράβων κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, εκτός συνόρων δεν έχει καταφέρει να επιδείξει οτιδήποτε το ιδιαίτερο. Οι δυο νίκες πέρσι στο Μόναχο και φέτος στα Eastlands επί της Μπάγερν ήταν σημαντικές αλλά δεν διακυβευόταν από τον αντίπαλο κάτι σε αντίθεση με τη Ρομα που ήθελε πάση θυσία να μην χάσει!

Σε αυτή τη βραδιά λοιπόν η Σίτι «ψήλωσε» και νικώντας στο ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης κατόρθωσε να ανατρέψει τη δυσμενή κατάσταση στην οποία ίδια έβαλε τον εαυτό της! Ειδικά μετά τις τραγικές εμφανίσεις απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ιδίως εντός αλλά και εκτός έδρας όπου σπατάλησε πλεονέκτημα δυο τερμάτων.

Η αλήθεια είναι πως για τριάντα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που με τις ενέργειες του Ζερβίνιο και την πολύ καλή παρουσία του Μαϊκόν και του Χολέμπας πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι! Η πρωταθλήτρια Αγγλίας κρατήθηκε μέσα στο παιχνίδι χάρη στις αποκρούσεις του τερματοφύλακα Χαρτ. Όταν πια στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοση του ο Νασρί πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ καταλάβαινες πως η Σίτι δεν έχανε πια την πρόκριση! Καμία ομάδα δεν θα ήταν εύκολο να ανταπεξέλθει στις απουσίες τεσσάρων πολύ βασικών ποδοσφαιριστών της όπως είναι για την Σίτι ο Τουρέ ο Αγουέρο ο Κομπανί αλλά και ο Σίλβα. Ο Ισπανός μπήκε κάποια στιγμή ως αλλαγή όμως την δουλειά την είχαν κάνει ήδη επαρκέστατα οι συμπαίκτες του!

Ο Μανουέλ Πεκεγκρίνι μπορεί τώρα να επικεντρωθεί και πάλι στο πρωτάθλημα όπου η Σίτι κυνηγάει την Τσέλσι και έχοντας επιτύχει τουλάχιστον το μίνιμουμ απαραίτητο, δηλαδή την πρόκριση στα νοκ άουτ, μπορεί να ευελπιστεί σε μια κλήρωση που να αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα για πέρασμα στην οκτάδα!

Αυτή η νίκη πάντως βοηθάει τη Σίτι να ανασυνταχθεί και της δίνει τις απαραίτητες πάντα ανάσες που οι ομάδες που έχουν προβλήματα χρειάζονται! Για τώρα στο «Etihad» μπορούν να απολαύσουν την μαγεία της πρόκρισης επειδή ήταν μια νίκη που ανεβάζει ενώ επίπεδο την ομάδα και δίνει δικαίωμα στην ελπίδα!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags