Facebook Pixel Ο Κ. Καίσαρης για Ρικάρντο Κόστα και Τσίπρα!
| 2015-01-28 15:58:00

Ο Κ. Καίσαρης για Ρικάρντο Κόστα και Τσίπρα!

Ο Κ. Καίσαρης για Ρικάρντο Κόστα και Τσίπρα!

Κι ύστερα λένε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ στερούνται σοβαρότητας. Ελληνα Τσε Γκεβάρα αποκάλεσε η σοβαρή «Τέλεγκραφ» τον Αλέξη Τσίπρα. Αν αφήσει γένια κι αρχίζει και φουμάρει πούρο, όλα γίνονται.

Επαναστάτης-πρωθυπουργός πάντως, να πηγαίνει στον Αρχιεπίσκοπο, για να ζητήσει την ευχή του πριν ορκιστεί με πολιτικό όρκο, δεν έχει ματαγίνει. Και με τον χωροφύλακα δηλαδή και με τον αστυφύλακα.

Για Τσε Γκεβάρα (φωτό), λοιπόν, κομμάτι δύσκολο. Για Ανδρέας Παπανδρέου, ταμάμ. Οταν ανέβηκε στην εξέδρα να μιλήσει την Κυριακή το βράδυ, έτσι κι έκλεινες τα μάτια ήτανε λες και άκουγες τον σιδερένιο: «Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα». «Μαζί θα προχωρήσουμε». Λες και είχε σηκωθεί από τον τάφο ο Αντρέας. Ολα τα έχει ξεπατικώσει. Από τον τόνο της φωνής μέχρι τα συνθήματα.

Οι Ιταλοί, που είναι οι κατεξοχήν σαχλαμαράκηδες, γράψανε στην «Κοριέρε ντε λο Σπορτ» ότι στις ελληνικές εκλογές θριάμβευσε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού. Τρίχες κατσαρές. Φανατικός Παναθηναϊκός ήταν ο θείος του Τσίπρα.

Ο αδερφός του πατέρα του, Ηρακλής Τσίπρας. Στην ΕΔΑ, πριν από την 21η Απριλίου, αλλά και στη συνέχεια επί Χούντας, ήταν γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, όταν η ομάδα το 1971 πήγε στον Τελικό του Γουέμπλεϊ.

Τι πάει να πει όμως για έναν πολιτικό ότι είναι Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός; Τίποτα. Οχι Ολυμπιακός, Ολυμπιακάρα είναι ο Σαμαράς. Είχε δώσει μάλιστα το «παρών» στην κηδεία του Αττίλιο.

Στην εκκλησία, μπροστά από το κόκκινο φέρετρο ήταν κατά σειρά, Σαμαράς, Κόκκαλης, Λούβαρης, Κτήσων Κουκουλάς, ο Ροδέλας κι ο Τάκης Τσουκαλάς. Οι πολιτικοί ούτε συμπάθειες έχουνε ούτε αντιπάθειες. Μόνο συμφέροντα.

Τον Ολυμπιακάκια, λοιπόν, Σαμαρά ο Μαρινάκης δεν ήθελε να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, όταν ο Σαμαράς ήταν αρχηγός της Πολιτικής Ανοιξης, είχε καλέσει, λοιπόν, σε τραπέζι στον «Γεροφοίνικα» στο Κολωνάκι καμιά δεκαριά δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ.

Μπέσα σας μιλάω, λοιπόν, δεν μου έχει μείνει τίποτα. Απολύτως τίποτα. Σαν να μην έχει συμβεί ποτέ. Και δεν είναι ότι έχω αρχίσει να ξεχνάω. Θυμάμαι, και πολύ καλά μάλιστα. Είναι ότι, όταν μιλάει ένας πολιτικός, δεν λέει τίποτα. Μόνο λόγια του αέρα.

Με δεδομένο όμως ότι «φρέσκα κουλούρια» φωνάζει ο κουλουράς, έσπασε τη σιωπή του ο Τζούλιο Συναδινός. Ο οποίος είναι ΑΕΚτζής, έχοντας διατελέσει άλλωστε και στο ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Ο εν λόγω Συναδινός, ως υπεύθυνος του τομέα Αθλητισμού του Σύριζα, μίλησε για όλους και για όλα. Και δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο μείζον θέμα της προεκλογικής περιόδου: Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Το γήπεδο θα γίνει. Δεσμεύθηκε ο ίδιος ο Τσίπρας ότι θα κατασκευαστεί. Η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο στο φυσικό ιστορικό της χώρο, αντάξιο του μεγέθους και της προοπτικής της».

Εδώ ακριβώς είναι που κολλάει το ανέκδοτο με την παρτούζα κι αυτόν που φωνάζει διαμαρτυρόμενος «να οργανωθούμε, ρε παιδιά». Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Σύριζα, δηλαδή, έχουν τοποθετηθεί για το γήπεδο: Ο Τσίπρας, η Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος, ο «εδώ Στρατούλης», ο Γιώργος Πάντζας, ο Νίκος Φίλης, εσχάτως ο Τζούλιο Συναδινός και καμιά δεκαριά άλλα επιφανή στελέχη, που μου διαφεύγουν τα ονόματά τους. Να οργανωθούνε, λοιπόν, να καταλήξουνε σε μία κοινή απόφαση κι εδώ είμαστε να την ακούσουμε. Αυτά.

Επί του θέµατος υπήρχε µια εκτενή απάντηση.
-Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

Αφού έχασε το µεγάλο µαγαζί θέλει να κρατήσει, µε τα δόντια, το µικρό

Στο ποδόσφαιρο, όταν µια οµάδα χάνει το πρωτάθληµα, όταν πέφτει κατηγορία, όταν δεν παίζει καλά, όπως ο Ολυµπιακός του Μίτσελ, φεύγει ο προπονητής. Παίρνει τον πούλο.

Στην πολιτική, ο αρχηγός είναι και πρόεδρος και προπονητής µαζί. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιος από πάνω για να τον σφουγγαρίσει. Αυτό δηλαδή που συµβαίνει τώρα στη Νέα Δηµοκρατία µε τον Σαµαρά. Η ήττα ήταν συντριπτική.

Οκτώ µονάδες έφαγε στο κεφάλι από τον Σύριζα. Δεν τρέχει κάστανο όµως. Βγαίνοντας να µιλήσει, ούτε ίχνος αυτοκριτικής. Ολα σωστά τα έκανε ως πρωθυπουργός κι ήτανε κι ευχαριστηµένος, µάλιστα, ότι η Νέα Δηµοκρατία έπεσε µόλις δύο µονάδες σε σχέση µε τις προηγούµενες εκλογές.

Στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον, όποιος χάνει έχει τη δυνατότητα να τα βάλει µε τη διαιτησία: «Δεν µας έδωσε δύο πέναλτι, σφύριζε συνέχεια φάουλ εις βάρος µας». Στην πολιτική, τι δικαιολογίες να βρεις; Οτι έγινε νοθεία στην καταµέτρηση των ψηφοδελτίων; Κι όµως, ο Σαµαράς ακούνητος. Εδώ δεν πήγε στο Μαξίµου να παραδώσει στον Τσίπρα, θα παραδώσει τη Νέα Δηµοκρατία; Αφού έχασε το µεγάλο µαγαζί, θέλει να κρατήσει, µε τα δόντια, το µικρό.

Οταν έχεις ανάγκη από σέντερ µπακ, δεν είναι δυνατόν να τελειώνει ο Ιανουάριος και να είσαι ακόµα στο ψάξιµο

Καλό είναι να βάζεις υψηλούς στόχους. Και σε ό,τι έχει να κάνει µε την ουσία, αλλά και για τις εντυπώσεις. Αν καταφέρεις δηλαδή, ως Σαββίδης, να φέρεις τον Βιεϊρίνια (φωτό). Και την οµάδα να ενισχύσεις και να τρελάνεις τα καρντάσια. Θα δούµε.

Ταυτόχρονα, το ηµερολόγιο, σήµερα Τετάρτη, λέει ότι ο µήνας έχει 27. Ο,τι είναι να γίνει, δηλαδή, σχετικά µε τις µεταγραφές, θα γίνει µέχρι το Σαββατοκύριακο.

Με τον ΠΑΟΚ, µέχρι τώρα, να µετράει µια προσθήκη και µία µπούφλα. Να έχει πάρει δηλαδή τον Νοµπόα, που ουσιαστικά δεν έχει παίξει ακόµα, και να «χαλάει» του Ντέβιτς, που προτίµησε τα πετροδολάρια. Ενώ, σε ό,τι έχει να κάνει µε τον Ρικάρντο Κόστα, είναι στο «περίµενε».

Να ξαναπούµε, για µία ακόµα φορά, ότι ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει να διεκδικεί το πρωτάθληµα ύστερα από 30 χρόνια. Κι αν δεν είχε καταφέρει να γυρίσει το µατς στη Μυτιλήνη µε την Καλλονή κι ο Ολυµπιακός είχε ξεφύγει στους +5, το πουλάκι θα είχε πετάξει. Ενα µατς που είχε γίνει στις 14 Ιανουαρίου, χωρίς ο ΠΑΟΚ να έχει κάνει ούτε µία µεταγραφή.

Οταν στον Παναθηναϊκό, µε τον Ταυλαρίδη που πήρανε, σχεδόν Κωτσόβολος από τον Ατρόµητο, δέσανε την άµυνά τους. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Καλό είναι να βάζεις υψηλούς στόχους. Καλό είναι να κυνηγάς τα δύσκολα. Αυτό όµως δεν σηµαίνει ότι δεν ασχολείσαι µε τα εύκολα.

Οταν ξέρεις, εδώ και κάτι µήνες δηλαδή, ότι έχεις ανάγκη και κόψιµο από σέντερ µπακ κι όταν όσα παιχνίδια κερδίζεις, τα κερδίζεις στο όριο, δεν είναι δυνατόν να τελειώνει ο Ιανουάριος και να είσαι ακόµα στο ψάξιµο. Οταν δηλαδή, µε βάση τη στατιστική, η επόµενη φορά που θα διεκδικήσει πρωτάθληµα θα είναι το 2045.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο Μπαλτάκος πότε θα τοποθετηθεί για το αποτέλεσµα των εκλογών;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags