Facebook Pixel Μιλάει... κινέζικα η Ευρωλίγκα!
Μπάσκετ
| 2015-06-18 16:28:00

Μιλάει... κινέζικα η Ευρωλίγκα!

Μιλάει... κινέζικα η Ευρωλίγκα!

Νέα συνεργασία επετεύχθη για την Ευρωλίγκα, η οποία όπως ενημέρωσε σήμερα συμφώνησε με την κινεζική HBN (Beijing Hualu Baina Film & TV Inc.) με σκοπό τη δημιουργία μιας εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα της στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία θα έχει διάρκεια 15 χρόνων, οι στόχοι θα επαναπροσδιορίζονται ανά 5 έτη, ενώ το κόστος της συμφωνίας ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Η Ευρωλίγκα έκανε το πρώτο της άνοιγμα στις αγορές της Κίνας το 2007, τότε που η ΤΣΣΚΑ και η Μπένετον αγωνίστηκαν κόντρα στην ομάδα του Γιάο Μινγκ, στη Σανγκάη. Το παράδειγμα αυτό ακολούθησαν από το 2010 και μετά η Άλμπα Βερολίνου, ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα.

“Πριν από περίπου πέντε χρόνια, η Ευρωλίγκα και οι οργανισμοί-μέλη της αποφάσισαν να επενδύσουν στην αγορά της Κίνας λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος και της απήχησης του μπάσκετ στη χώρα. Παρουσιάζονται ευκαιρίες για την προώθηση της και η συμφωνία με την HBN αποδεικνύει ότι οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενισχύοντας τις σχέσεις μας με την Κίνα και τους ανθρώπους της” ανέφερε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου...

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags