Facebook Pixel Πάρε κι Ερνάνι και κανείς δεν θα σε πιάνει
| 2015-08-27 13:32:00

Πάρε κι Ερνάνι και κανείς δεν θα σε πιάνει

Πάρε κι Ερνάνι και κανείς δεν θα σε πιάνει

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για το τελευταίο μεταγραφικό βήμα που οφείλει να κάνει ο Ολυμπιακός...

Η αλήθεια είναι ότι και χωρίς τον Ερνάνι πραγματικά δεν βλέπω πώς μπορεί κάποιος εδώ στην Ελλάδα να πιάσει τον Ολυμπιακό. Δεν λέμε για ένα ματς, μιλάμε για μια ολόκληρη ποδοσφαιρική σεζόν στην οποία το μεγάλο ρόστερ πάντα επικρατεί του μικρότερου. Πώς να το κάνουμε; Ό,τι και να λένε το μέγεθος μετράει. Και το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι μεγάλο πραγματικά, διότι είναι γεμάτο από πολλές και καλές λύσεις σε όλες τις θέσεις.

Με την προσθήκη του Ερνάνι και ενός ακόμα παίκτη τέτοιας κλάσης ο μόνιμος πρωταθλητής θα παραμείνει τέτοιος. Και πριν αναλύσουμε μία – μία τις γραμμές για να «δέσουμε» όσα λέμε πάρτε μια κουβέντα και για τους άλλους: η ΑΕΚ ακόμα δεν έχει σέντερ φορ της προκοπής και είναι αμφίβολο αν θα αποκτήσει. Μέχρι να επιστρέψει ο Τζεμπούρ μπορεί η «Ένωση» να έχει χάσει πολύ έδαφος. Δεν είναι μόνο αυτό το θέμα της, όμως. Είναι και στην άμυνα λειψή η ομάδα, ενώ παρά τα καλά λόγια που λέγονται για τον Πλατέλλα εγώ λέω πως άλλο το φιλότιμο και άλλο η ποιότητα.

Και πρωτάθλημα παίρνεις με την ποιότητα και όχι (μόνο) με το φιλότιμο. Ο Παναθηναϊκός θα ταλαιπωρηθεί στην αμυντική του λειτουργία για δύο λόγους: αφενός ο Σάντσες δεν μοιάζει σε πρώτη φάση να φτιάχνει το δίδυμο που είχε φτιάξει πέρυσι ο Ταυλαρίδης με τον Σίλντενφελντ, αφετέρου ο Εσιέν ήρθε για να πρωταγωνιστήσει και μέχρι στιγμής τη βγάζει με θεραπείες και πισίνα. Ασε που έχω τη ζωηρή υποψία ότι – τελικά – θα του φύγει και ο ανεβασμένος Καρέλης. Αλλά αυτή είναι κουβέντα που θα την κάνουμε αν και εφόσον επιβεβαιωθώ. Πρόβλημα έχει ο Παναθηναϊκός και στα μπακ. Ο Νάνο από πέρυσι είναι σε φάση ξεφουσκώματος ενώ ο Βέμερ βλέπω να χάνει τη θέση του από τον Μπούρμπο. Χωρίς πλάκα… Με λίγα λόγια δεν μου μοιάζει ενισχυμένος ο Παναθηναϊκός σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο Ολυμπιακός που πέρυσι είχε το χειρότερο ρόστερ των τελευταίων ετών φέτος ανέβηκε σκαλί. Για τον ΠΑΟΚ τι να πεις; Ο Ιβάν αποφάσισε (;) να στρώσει την ομάδα και να εξυγιάνει την εταιρεία. Δεν έφτιαξε ομάδα για να πάρει πρωτάθλημα.

Όχι να το φωνάξει, ούτε να το πει δεν μπορεί. Με Σάμπο, Ροντρίγκες, Ζάιρο και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις το ταβάνι του είναι η πεντάδα. Αν, δε, ο Αστέρας δέσει γρήγορα και ο Ατρόμητος βρει ρυθμό… Πάμε τώρα και στα δικά μας. Και χωρίς Ερνάνι και κάτι ακόμα, τίποτα δεν λείπει. Ο Ρομπέρτο είναι με διαφορά ο κορυφαίος γκολκίπερ στην Ελλάδα και πολύ ψηλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έκατσε και από δίπλα του ο Καπίνο και έδεσε το πράγμα. Ο Στέφανος παίζει βασικός σε όλες τις ομάδες από Ολυμπιακό και κάτω. Στην άμυνα ο Κόστα λύνει το θέμα με τις επεμβάσεις στον αέρα. Είναι φοβερός αθλητής, έχει παραστάσεις υψηλού επιπέδου και πηδάει στον θεό. Με τον Σιόβα δίπλα του αλλά και τους Μποτία, Αυλωνίτη και τον πιτσιρικά τον Βούρο έτοιμους να καλύψουν κενά που ενδεχομένως μέσα στη σεζόν θα προκύψουν πρόβλημα δεν υπάρχει ουδέν. Κομπλέ είναι και στα μπακ ο θρύλος. Εκτός κι αν διαφωνεί κανείς ότι Μαζουακού και Ομάρ είναι οι κορυφαίοι στην θέση τους στην Ελλάδα. Στα χαφ το πράγμα είναι πιο σκληρό για τους αντιπάλους. Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μανιάτης, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Τσόρι και Φορτούνης… Θέλετε να βάλω και σάλτσα. Από μόνα τους τα ονόματα λένε την αλήθεια και δείχνουν τη διαφορά με τον ανταγωνισμό.

Για την επίθεση τα είπαμε: κομπλέ είμαστε αλλά αν έμπαινε σο κόλπο και ο Ερνάνι το πράγμα θα ξεφύγει πραγματικά. Τώρα θα μου πείτε: ούτε καμιά αποκάλυψη σας έκανα, ούτε καμιά κρυμμένη αλήθεια έφερα στο φως. Απλά και αυτονόητα πράγματα γράφω. Όσο απλή και αυτονόητη είναι και η υπεροχή του Ολυμπιακού. Να το ξαναπούμε λοιπόν: αν δεν φύγει κανείς κι έρθει και κανένας Ερνάνι ούτε με λάσο δεν θα τον πιάνεις τον Ολυμπιακό…

Πηγή: Sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags