Facebook Pixel ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ: Η ΑΕΚ δικαιούταν πέναλτι πριν το γελοίο πέναλτι του Σοϊλέδη
| 2015-09-25 19:49:00

ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ: Η ΑΕΚ δικαιούταν πέναλτι πριν το γελοίο πέναλτι του Σοϊλέδη

ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ: Η ΑΕΚ δικαιούταν πέναλτι πριν το γελοίο πέναλτι του Σοϊλέδη

Επόμενη μέρα όπως λέμε δω και… χρόνια, γιατί δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν επόμενες μέρες ήττας, προσφέρεται για μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση. Η κύρια άποψη μου για την ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα παραμένει.

Ήταν δίκαιη βάσει της εικόνας του αγώνα αλλά ήρθε άδικα γιατί η ΑΕΚ δικαιούνταν ένα πέναλτι πριν το γελοίο πέναλτι που έκανε ο Σοϊλεδης κι αν το έβαζε πολύ δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα έβρισκε το κουράγιο έστω να ισοφαρίσει στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο.

Ας μείνουμε λίγο όμως στην εικόνα του αγώνα. Όπως λέγαμε και χθες η βασική αιτία της ήττας μπορεί να ήταν το λάθος του Σιδηρόπουλου και το χαζό πέναλτι του Σοϊλέδη όμως η κακή εμφάνιση που θα μπορούσε να φέρει ακόμη και συντριβή αν ο Μπαρόχα δεν ήταν τοσο καλός και ο ΠΑΟΚ τοσο κακός στην τελική προσπάθεια είχε να κάνει με την τραγική προσέγγιση του αγώνα από τον Δέλλα και σχεδόν όλους τους παίκτες. Όπως έλεγα πριν το ματς πως το 4-3-3 ήταν ρίσκο επειδή η ομάδα ξέρει να παίζει αλλιώς έτσι πιστεύω πως η διάταξη της ομάδας δεν ήταν η αιτία της άθλιας εμφάνισης. Ο τρόπος που έπαιξε η ομάδα ανεξάρτητα διάταξης ήταν άθλιος και η προσωπική απόδοση σχεδόν όλων των παικτών που όταν συμβαίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό χωρίς να έχει συμβεί καμιά… τροφική δηλητηρίαση ξέρω γω σημαίνει σχεδόν πάντα κακή προετοιμασία για τον αγώνα. Οταν ο Μακ, ο Ροντρίγκεζ, ο Πέλκας περνάνει 2 και 3 παίκτες στη σειρά, όταν σεντράρουν ή σουτάρουν με παίκτη μπροστά τους αλλά... άορατο τότε τι να σου κάνει η διάταξη;

Αντίθετα θα έλεγα πως το 4-3-3 και για την ακρίβεια το 4-3-2-1 (χριστουγεννιάτικο δέντρο), με τον Μάνταλο στη θέση του Ανάκογλου εννοείται στην κεντρική τριάδα, και Ντιέγκο και Βάργκας σαν δύο δεκάρια πίσω από τον φορ, μπορεί να είναι και το πιο ταιριαστό στο υλικό της ΑΕΚ. Μπορεί στην Τούμπα να μην δούλεψε, μπορεί να είναι σχεδόν άγνωστο στους παίκτες όμως έχει ενδιαφέρον με δεδομένα και τα χαρακτηριστικά των παικτών της ΑΕΚ που μπορούν να κάνουν διαφορά.

Επίσης στην πίσω τρίαδα μπορεί να παίξει και ο Μπακάκης κάποιες φορές, είχε κάνει πολύ ωραία παιχνίδια στον Παναιτωλικό σαν κεντρικό χαφ θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα ματς στην Τούμπα, και να έρθει ο Μάνταλος στη δυάδα πίσω από τον φορ. Είναι ένα σύστημα σπάνιο βέβαια που όμως μπορεί να αξίζει να το ψάξει λίγο ακόμη ο Δέλλας. Άλλωστε εύκολα μέσα στον αγώνα μπορεί να γίνει και 4-2-3-1 ακόμη χωρίς καμία αλλαγή παρά μόνο εσωτερικές. Κι ο ίδιος πρέπει να κατάλαβε πως η διάταξη δεν ήταν το κύριο πρόβλημα της ομάδας του το βράδυ της Τετάρτης. Βέβαια το βασικό είναι να βρει τους παίκτες και την διάταξη που θα φέρουν την Δευτέρα το διπλό. Η ομάδα ειναι από νωρίς με την πλάτη στον τοιχο. Και πρέπει νωρίς νωρίς και σε βάρβαρες συνθήκες να δείξει τα κότσια της.

ΠΗΓΗ: aek365.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags