Facebook Pixel Ανάλυση Τσάρλυ για Παναθηναϊκό - Στραματσόνι!
| 2015-12-07 14:46:00

Ανάλυση Τσάρλυ για Παναθηναϊκό - Στραματσόνι!

Ανάλυση Τσάρλυ για Παναθηναϊκό - Στραματσόνι!

Τι γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Βέροια!

Η καλή αμυντική λειτουργία έφερε την πρώτη νίκη του Στραματσόνι στο πρωτάθλημα. Ο Αντρέα Στραματσόνι αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να εφαρμόσει μία διάταξη που προστάτευε περισσότερο τον Εσιέν. Ο Γκανέζος χρησιμοποιήθηκε σαν καθαρό 6άρι, ανάμεσα στους στόπερ και στους Ζέκα, Πράνιτς.

Πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο που συνολικά λειτούργησε η άμυνά του. Το δίδυμο των Σάντσεθ, Τελάντερ πήγε καλά και βοήθησε επίσης η παρουσία του Εσιέν σε κοντινή από αυτούς απόσταση. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να έχει εξασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και προσπαθούσε να βρει τρόπο να το πάρει στο 1-0. Εμοιαζε πολύ ο τρόπος που λειτούργησε αλλά και ο τρόπος που μπήκε το γκολ με το διπλό που είχε πετύχει στην Ξάνθη επί Αναστασίου.

Το πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία παρέμεινε και στη Βέροια, από παραγωγή παιχνιδιού στη ροή του αγώνα βρήκε μόνο τη φάση στο 47ο λεπτό από τη σέντρα του Μαρινάκη και την κεφαλιά του Πέτριτς. Οι υπόλοιπες ευκαιρίες στο 39ο, στο 52ο και στο 60ό λεπτό ήρθαν μετά από λάθος των παικτών της Βέροιας πάνω στο αρχικό πρέσινγκ των παικτών του Στραματσόνι.

Ο Ιταλός τεχνικός φάνηκε πιο διαβασμένος, έδειξε να γνωρίζει καλύτερα το υλικό που έχει στα χέρια του και βοήθησε και με τις αλλαγές του. Επαιξε στο 63ο λεπτό το χαρτί του Κλωναρίδη, βάζοντάς τον στη θέση του Πέτριτς και δίνοντας εντολή να μένει ψηλά για να χτυπήσει με την ταχύτητά του. Μπορεί από αυτήν την επιλογή να μη βρήκε κάποια φάση, αλλά σαν σκέψη ήταν σωστή και κρατάμε για το μέλλον ότι σε παιχνίδια που θέλει να ψάξει ο Παναθηναϊκός την αντεπίθεση θα ξαναδούμε τον Κλωναρίδη σε ρόλο φορ.

Ο Σάντσεθ ήταν καθοριστικός στη φάση του γκολ. Είναι ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε το φάουλ στα αριστερά από τον Νέτο και από δική του κεφαλιά εξουδετερώθηκε ο Λόπες και δόθηκε η ευκαιρία στον Καρέλη να στείλει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ του Καρέλη δίνει μία ηρεμία που έχει ανάγκη ο σύλλογος και τη δυνατότητα στον Στραματσόνι να δουλέψει το πλάνο του σε καλύτερες συνθήκες.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags