Facebook Pixel Ανέκδοτο: Βοήθεια στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό!
| 2015-12-09 14:30:00

Ανέκδοτο: Βοήθεια στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό!

Ανέκδοτο: Βοήθεια στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό!

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει για τον μαρασμό των ερασιτεχνικών τμημάτων του «τριφυλλιού» και το «Πρωταθλητή σ΄ όλα τα σπορ παντοτινέ» που τείνει να γίνει ουτοπία

Πέραν του τμήματος μπάσκετ όλος ο υπόλοιπος Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, τα οποία φτάνουν στα όρια του δισεπίλυτου. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει σταθερή διοίκηση με οικονομική επιφάνεια και πραγματική διάθεση να βοηθήσει, όπως στον «Εξάστερο».

Για το ποδόσφαιρο – όσο κι αν η επανάληψη είναι η μαμά της μάθησης – δεν χρειάζεται να λέγονται τα ίδια και τα ίδια. Τα χάλια αρχίζουν από την ομάδα Νέων και συνεχίζονται στην ανδρική. Το πλάνο ελληνοποίησης κι αξιοποίησης ταλέντων έχει εγκαταλειφθεί και σύντομα το «τριφύλλι» θα σταματήσει να παράγει, αν δεν αλλάξει κάτι, ποδοσφαιριστές ικανούς να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα και η κάθε φωτεινή εξαίρεση Λάμπρου θα μαζεύει τα μπογαλάκια του και θα πηγαίνει αλλού, σε ομάδες που λειτουργούν κανονικά. Από την πολυμετοχικότητα και μετά, πέραν του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, επηρεάστηκε και ο Ερασιτέχνης, ο οποίος με ορισμένες μικρές και σποραδικές εξαιρέσεις πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο κι έχει γίνει «πελάτης» του Ολυμπιακού παντού!

Είναι λυπηρό, διότι οι «ερυθρόλευκοι» – έχοντας κυρίως ποδοσφαιρικό κόσμο – δεν στηρίζουν όσο θα έπρεπε με τη φυσική τους παρουσία τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, παρά μόνο στα πολύ μεγάλα παιχνίδια. Αντίθετα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού και στο γυναικείο μπάσκετ θα βρεθεί και στο γυναικείο βόλεϊ και σχεδόν σε κάθε δραστηριότητα. Μπορεί από συμφέρον που έχουν συγκεκριμένοι οπαδοί – διότι αυτό ισχύει – υφίσταται, όμως, κι ένα κοινό, το οποίο έχει την αθλητική παιδεία και παρακολουθεί τα σπορ αυτά.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, στην παρούσα φάση, διασύρεται σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι πρωταγωνιστής, όπως θα έπρεπε, κι αυτό επειδή δεν υπάρχει μία διοίκηση που να ψάχνει για κανονικούς πόρους και όχι να συντηρεί τα τμήματα με τα ψέματα. Δεν αποτελεί τούτο μομφή για τον Μιχαλαριά, να ξεκαθαριστεί. Η προσπάθεια για τον Ερασιτέχνη οφείλει ν΄ αρχίσει από την ΠΑΕ. Οι Γιαννακόπουλοι τόσα χρόνια έδωσαν το «είναι» τους κι ακόμη και το 2013 – που το ανδρικό βόλεϊ κινδύνευσε με υποβιβασμό – ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε δώρο τον διεθνή Κροάτη ακραίο Γκάλιτς και σώθηκε η ομάδα από τα ρεζιλίκια!

Πρέπει να βρεθούν κι άλλα πορτοφόλια… Θα πει κάποιος «Και τι πρέπει να κάνει ο Μιχαλαριάς; Τον ζητιάνο στους πλούσιους Παναθηναϊκούς;» Όχι βέβαια… Να χαραχτεί μία πολιτική και να πειστεί η ΠΑΕ να βοηθήσει ακόμη περισσότερο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Πέραν των προβλεπόμενων εσόδων. Δεν είναι η θέση του Παναθηναϊκού να διαλύεται στο πόλο, στο βόλεϊ και να κινδυνεύει άμεσα, πλέον, και το γυναικείο μπάσκετ από τον Ολυμπιακό. Ο ύμνος λέει «Πρωταθλητή σ΄ όλα τα σπορ παντοτινέ»… Τώρα σε συνολικό αριθμό τίτλων, σε όλα τα σπορ, ο Παναθηναϊκός είναι ακόμη μπροστά. Σε λίγα χρόνια αυτό δεν θα συμβαίνει.

Κάτι τέτοιες στιγμές γίνεται αντιληπτό το ψέμα και το σανό που έχει ταϊστεί ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός. Ορισμένοι περαστικοί, πραγματικά, έπαιξαν με τον χειρότερο τρόπο με το κλαμπ και το έφεραν στη σημερινή κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη δακρύβρεχτη ανακοίνωση της ΠΕΚ του Ανδρέα Βγενόπουλου, η οποία – άκουσον, άκουσον – ζητούσε την άδεια από τον τεράστιο Θανάση Γιαννακόπουλο για αρχική (!) βοήθεια ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ και κάλυψη των προϋπολογισμών για το 2008, το 2009 και το 2010.

Με τα χρήματα αυτά, έως και σήμερα ο Παναθηναϊκός θα σήκωνε κούπες… Μία ανακοίνωση, η οποία κατέληγε πως «όσα χρόνια και να περάσουν το όραμα της ΠΕΚ θα πραγματοποιηθεί» και λοιπά ψέματα! Όλα τα δεινά έχουν μία αρχή σημείο αναφοράς. Η ψευδής ανακοίνωση της ΠΕΚ, στις 3 Απριλίου 2008, αποτελεί την έναρξη της καταστροφής του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Διότι δημιούργησε μία virtual reality κατάσταση στον σύλλογο βυθισμένη στο ψέμα και στο πολύ «μπλα-μπλα»…

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags