Facebook Pixel Τεράστιος Μπεργκ: Η άγνωστη συγκλονιστική κίνηση μόλις έβαλε γκολ στον Ολυμπιακό που δεν ξέρει κανείς!
| 2017-03-25 20:00:00

Τεράστιος Μπεργκ: Η άγνωστη συγκλονιστική κίνηση μόλις έβαλε γκολ στον Ολυμπιακό που δεν ξέρει κανείς!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τεράστιος Μπεργκ: Η άγνωστη συγκλονιστική κίνηση μόλις έβαλε γκολ στον Ολυμπιακό που δεν ξέρει κανείς!

Αυτά μόνο ένας τεράστιος σαν τον Μάρκους Μπεργκ τα κάνει. Ο Σουηδός έκανε κάτι κυριολεκτικά φοβερό μετά το γκολ στον Ολυμπιακό. Κάτι που ξέρει μόνο το Sportdog.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, αφού με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό έκρινε το ντέρμπι των «αιωνίων» υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο 30χρονος επιθετικός συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας την Κυριακή και έδωσε δηλώσεις μέχρι και στη σουηδική τηλεόραση, συνεργείο της οποίας ταξίδεψε στην Αθήνα μόνο και μόνο για να πάρει του πάρει συνέντευξη, με τον SportDog να κάνει μία μικρή προδημοσίευση μέσω όσων είπε ο ρεπόρτερ Ράμιν Νούρι στην κάμερα του σκύλου.

Τον Μάρκους Μπεργκ δεν τον περίμεναν στη μικτή ζώνη μόνο οι συμπατριώτες του. Ανάμεσα σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία, αστυνομικούς, στελέχη της «πράσινης» ΠΑΕ και της σούπερ λιγκ είχε τρυπώσει ένας οπαδός του Παναθηναϊκού. Φορούσε ένα καταπράσινο καπέλο γνωστής μάρκας ουίσκυ, έφερε στυλό στο χέρι του και σκάλιζε κάποια λόγια στα αγγλικά. Αυτή η ενέργειά του κέντρισε το ενδιαφέρον του SportDog, την ώρα που μετέφερε με εικόνα και ήχο τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών του ντέρμπι, από πλευράς του «τριφυλλιού».

Ο σκύλος έριξε μία ματιά στο κείμενό του και ανακάλυψε με έκπληξη, ότι τα λόγια του απευθύνονταν στον σκόρερ του Παναθηναϊκού, τον οποίο και περίμενε να συναντήσει, όταν θα έβγαινε να μιλήσει στις κάμερες. Το γράμμα προς τον Σουηδό έγραφε:

«Φίλε μου, Μάρκους, σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος, επειδή νικήσαμε τους κόκκινους.

Ελπίζω να με θυμάσαι.

Είμαι ο Κώστας, οπαδός του Παναθηναϊκού. Το πρόβλημα με την επιληψία συνεχίζεται.

Προσεύχομαι στον Θεό για την υγεία μου, κάθε ημέρα.

Αν μπορείς κάνε, ό,τι μπορείς, για να με βοηθήσεις.

Πιστεύω, ότι έχεις τη δύναμη.

Υπερήφανος που είμαι πράσινος

Μάρκους Μπεργκ σε ευχαριστώ,

Κώστας»

Πλησιάσαμε τον οπαδό του συστηθήκαμε και τον ρωτήσαμε ευγενικά να μας εξηγήσει, γιατί θέλει να μιλήσει με τον Μπεργκ. Μας είπε, ότι είχε έρθει σε επαφή με τον Σουηδό άλλη μία φορά, πριν δύο αγωνιστικές, μετά τη νίκη επί της Βέροιας με 5-0, όπου ο Σουηδός είχε σημειώσει χατ τρικ. Αυτό επιβεβαιώθηκε τόσο από άνθρωπο της ασφαλείας της «πράσινης» ΠΑΕ όσο και από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος όταν τον αντίκρυσε τον χαιρέτησε με ένα του νεύμα.

Ο Κώστας είναι φανατικός φίλος του Παναθηναϊκού που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν έχει δυστυχώς βοήθεια από κανεναν. Είναι όμως μαχητής και παλεύει, όπως πολλοί άλλοι Έλληνες. «Πάσχω από status epilepticus, όπως είναι ο επίσημος ιατρικός όρος του προβλήματός μου. Επιληπτική αμνησία λέγεται στα ελληνικά», είναι η πρώτη του φράση που βγαίνει από τα χείλια του, όταν τον ρώτησε ο σκύλος για την ασθένειά του. «Παθαίνω κρίσεις, οι οποίες προκαλούνται είτε από μεγάλη στενοχώρια, από άγχος και κατάχρηση ουσιών, οινοπνεύματος ή ναρκωτικών. Εγώ δεν κάνω τίποτα από τα δύο», εξήγησε δίνοντάς μας μία εικόνα των συμπτωμάτων της μορφής επιληψίας που αντιμετωπίζει, της οποίας της ύπαρξη μπορείτε να επιβεβαιώσετε με μία απλή ματιά στην ιστοσελίδα “Epilepsy Foundation”.

«Η πρώτη μου κρίση ήλθε μετά τον θάνατο της μητέρας μου, το 2004. Εδώ και 13 χρόνια παλεύω με αυτό το πρόβλημα, ειδικά τα τελευταία 6 χρόνια που είμαι άνεργος. Δεν έχω κανέναν στον κόσμο. Πριν έναν χρόνο έχασα και τον πατέρα μου», πρόσθεσε και συνέχισε: «Έχω ασχοληθεί με πυγμαχία, για 4 χρόνια περίπου. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τον Παναθηναϊκό. Έχω πάψει να ασχολούμαι οργανωμένα. Θέλω να ζήσω, γιατί έχω χάσει πολλά πράγματα, λόγω της επιληψίας. Ξεχνάω πράγματα. Έχω δουλέψει ως ελαιοχρωματιστής. Είχα δουλέψει ως υπεύθυνος στο ράδιο Κορασίδη και ήμουν στο κλείσιμο της επιχείρησης».

Το κράτος όπως μας είπε, δεν του δίνει επίδομα και εύλογα μας δημιουργήθηκε η απορία, για το πως ζει, χωρίς χρήματα. «Ζω από εδώ και από εκεί. Κάθε ημέρα είναι μία διαρκής μάχη επιβίωσης, για το ψωμί μου, το νερό μου και τα φάρμακά μου. Δεν ντρέπομαι να σου πω, ότι έχω φάει και από τα σκουπίδια. Παίρνω 4500 mg φάρμακα την ημέρα, τα οποία δεν έχω τη δυνατότητα, να αγοράσω, αφού το κράτος μου έχει κόψει το επίδομα. Αναγκάζομαι να πηγαίνω καθημερινά σε νοσοκομεία που εφημερεύουν, για να πάρω τα φάρμακά μου», απάντησε και μας άφησε εμβρόντητους.

Ποιό ήταν το αίτημά του από τον Σουηδό φορ του Παναθηναϊκού. «Δεν του ζήτησα λεφτά. Δεν μου αρέσει να ζητιανεύω. Δεν ντράπηκα να ζητήσω δουλειά από τον Μάρκους Μπεργκ. Του ζήτησα αν μπορεί, με όποιον τρόπο μπορεί, να μιλήσει και να με αξιοποιήσουν κάπου. Έστω να μαζεύω σκουπίδια μέσα στο γήπεδο», είπε ο Κώστας, ο οποίος πήρε τη δέσμευση του αρχισκόρερ της Σούπερ Λιγκ, ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον βοηθήσει. Και αν το πετύχει, αυτό θα είναι δεδομένα το ομορφότερο γκολ του ποδοσφαιριστή των «πρασίνων».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags