Facebook Pixel Πήρε θέση ο Ρονάλντο
| 2017-06-14 12:46:00

Πήρε θέση ο Ρονάλντο

Πήρε θέση ο Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος άσος ή για την ακρίβεια η εταιρία του τοποθετήθηκε δημόσια για την πολύκροτη υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 14,7 εκ.ευρώ για την οποία κατηγορείται...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω ανακοίνωσης, η εταιρεία δεν υπάρχει περίπτωση φοροδιαφυγής καθώς οι αρμόδιες ισπανικές αρχές αναφέρονται σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν εκτός Ισπανίας και όχι από την αθλητική δράση του ποδοσφαιριστή, κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να τα δηλώσει στη φορολογική δήλωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση - απάντηση της πλευράς του Ρονάλντο:

«Ο εισαγγελέας έκανε καταγγελία και όχι δίωξη κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αντιλαμβάνεται πως ο παίκτης συμμετέχει σε μια off shore εταιρεία, όταν τα περισσότερα έσοδα ήρθαν από τον ίδιο και χωρίς τη συμμετοχή συνεργατών του. Τα υπόλοιπα έσοδά του καταβλήθηκαν στον ίδιο και δηλώθηκαν στην Ισπανία με βάση τους όρους που οι σύμβουλοι του παίκτη έκριναν απαραίτητους.

Δεν υπάρχει καμία off shore δομή για την αποφυγή φόρων. Η εταιρεία Tollin ανήκει 100% στον Ρονάλντο από τη στιγμή της ίδρυσής της, το 2004. Δημιουργήθηκε όταν πήγε στη Μαν. Γιουνάιτεντ, έξι χρόνια προτού πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, και τα καθαρά κέρδη της ήταν 12.753.685,28 ευρώ, με την ακόλουθη διανομή κατά έτος: 1.159.472,65 ευρώ το 2004, 556.571,69 ευρώ το 2005, 1.477.602,17 ευρώ το 2006, 2.205.285,55 ευρώ το 2007, 2.769.165,02 ευρώ το 2008 , 4.585.588,20 ευρώ το 2009.

Όταν υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης διατήρησε την ίδια δομή με εκείνη που είχε στην Αγγλία και δεν δημιούργησε καμία άλλη. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε κανένα πρόβλημα με την εφορία, σε αντίθεση με όσα υπαινίσσεται ο εισαγγελέας. Όλες οι μετατροπές που έγιναν στη συγκεκριμένη δομή αφορούσαν στην προσαρμογή του στη διασφάλιση πως τα εισοδήματά του φορολογούνται όπως απαιτείται από τις ισπανικές αρχές.

Το 2009 υπέγραψε στη Ρεάλ και με βάση την τότε νομοθεσία φορολογήθηκε μόνο για εισοδήματα που προέρχονταν από την Ισπανία. Συνεπώς, δεν μπορεί να του καταλογιστεί κάτι.

Ο εισαγγελέας ισχυρίζεται πως ο παίκτης δήλωσε το εισόδημά του από τα δικαιώματα διαχείρισης της εικόνας του με τρόπο ώστε να αποφύγει τη φορολόγηση. Βάσει της νομοθεσίας όμως, αυτά τα έσοδα δεν υπάγονται στη συγκεκριμένη φορολόγηση, αφού δεν θεωρούνται πως προέρχονται από την αθλητική του δράση.

Ο παίκτης δήλωσε στην εφορία το 100% των εισοδημάτων που αφορούν στη δράση του στην Ισπανία, αλλά και τα δικαιώματα της διαχείρισης της εικόνας του στις περιόδους 2009-2014 και 2015-2020 και όλα αυτά δείχνουν πως δεν υπήρξε καμία πρόθεση εξαπάτησης. Δεν έγινε καμία επιπλέον δήλωση εισοδήματος υπό φορολόγηση, όπως αναφέρεται στον Τύπο. Ο παίκτης κατέβαλε το ποσό που απαιτείται για την εφορία όταν κλήθηκε.

Όσα του αποδίδονται περί απόκρυψης εσόδων από τη διαχείριση της εικόνας του από τις ισπανικές αρχές δεν αφορούν τον παίκτη, καθώς πρόκειται για έσοδα που αποκτήθηκαν εκτός Ισπανίας. Ο Ρονάλντο δεν έχει τίποτα να κρύψει και για το λόγο αυτό υπέβαλε οικειοθελώς το σχετικό έγγραφο με τα περιουσιακά του στοιχεία. Δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει, αλλά όταν κλήθηκε να ερευνηθεί παρουσίασε όλες τις πληροφορίες που απαιτήθηκαν από την εφορία. Δεν υπήρξε ποτέ απόκρυψη εισοδημάτων ή έστω και παραμικρή πρόθεση για κάτι τέτοιο.

Συμπερασματικά, το δηλωθέν ποσό είναι συζητήσιμο, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο παίκτης δεν προσπάθησε να αποφύγει τη φορολόγηση». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags